Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 şeker ve boyun fıtığı ile yüzde kaç oran alırım?

Tolgahan GEZEK

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Ben 35yasindayim
22sayinda tip1seker hastası oldum
Geçen hafta omurilik 4ve5arasinda fıtık ameliyatı oldum ve platin taktılar
Engelli raporu oranları ne bilginiz varmı bı yardımcı olur musunuz

1- Diabetes mellitus
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40

NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir.

Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (yaralanma modeli).
IKlinik bulgu, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur0
IIÖykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veya
Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviyede ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir veya
Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı.

8
IIIBelirgin radikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya
Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya
Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir.

13
IVHareket segmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareket segmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısal hareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 dereceden fazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrı mevcuttur. Veya
Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’den fazla kompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veya dislokasyonla birlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu

23
VKategori III ve IV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofi veya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyu değişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibi hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya
Kırıklar: (1) tek taraflı nörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon
25

@Tolgahan GEZEK,

Geçmiş olsun öncelikle. Yukarıda cetvele göre verilebilecek oranları paylaştım. Net olarak x oran alırsınız diyemiyoruz. Ameliyat sonrası hasara göre değerlendirme yapılır.

50 yaşındayım 32 senedir Tip 1 diabet raaporu ile inusilin kullanmaktayım .Tip 1 den engelli raporum var ( 30 + 10+10+5 =46 ) 2023 yılı 1 ayda Ankara Gülhane den raporumu yenilemek istedim SEN TİP 2 sin diyerek raporumu düşürdüler dikkat e t sürekli kontrolde olduğun ve teşhis konan yerden almaya çalış .
32 yıl inüsilin kullandığıma mı yanıyım raporumu düşürdüler onamı yanıyım bende 21 yaşında tanı konulmuştu e devlet yok hiç bişey yok ispat edemiyoruz.

@Tolgahan GEZEK,

2017 boyun fıtığında emelyat oldum aynı senin gibi c5 ve c6 bir adet platin takıldı heyete çıktım şeker hastası olduğumu öğrendim senin anlican şekerde 30. Boyundan 25 aldım toplamı 55 yaptı sonuç %48 vergi indirimi ömür boyu yazıldı bu cuma emekli başvurusu yapacam

Üst Alt