Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diabet, hipertansiyon, Hiperlipidemi, LV Diyastolik disfonksiyon Evre 2 rapor?

quenns

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Tip 2 diabet , hipertansiyon, Hiperlipidemi ve yapılan son EKO sonuçlarımdada LV Diyastolik disfonksiyon Evre 2 teşhisi konuldu.EKG dede ritmik sorun görüldü.
Bu rahatsızlıklarım için engel rapor başvurusu yapmayı düşünüyorum.
Bu rahatsızlıklarımla alacağım rapor yüzdesi kaç olur?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

sakatlık oranı cetveli 'ne göre;

Kalp Yetmezliği:
EVRE II:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar: % 30

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus % 20

Hipertansiyon % 10

Hiperlidemiden oran verilmiyor diyoruz, ama Paratiroid ameliyatı oldum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim? şu başlıktada bir arkadaşımız Şubat ayında aldığı raporda hiperlipidemiden % 10 oran aldığını yazmış.. Ayrıca kalpten verilecek oranın içinde değerlendirilebilir belki..

Ama diğerlerinden alacağınız oranlar Balthazard Formülü ile hesaplandığında;

% 30 + % 20 = % 44
% 44 + % 10 = % 50'dir toplamda..

merhaba ,

Verdiğiniz cevap ve bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
3 hafta sonraya gün verdiler umarım engel oranı bu olur.Fakat sormak istediğim bir detay var "LV Diyastolik disfonksiyon Evre 2" kalp yetmezliğinden mi oran alıyor.Doktor yüksek tansiyona bağlı dedi ama çok önemser bir tavrı yoktu açıkcası.Sanırım kalbin sol tarafında büyüme söz konusuymuş.
Ben sitenizdeki bilgileri okuyarak bilgilenerek, %20 Tip 2 diyabetten + %10 Yüksek tansiyondan +%10 hiperlipidemi karma dan alabileceğimi öğrendim, buda Balthazard Formülü %36 civarı yapıyor.
Eko da yapılan sonuç açıklamasında "LV Diyastolik disfonksiyon Evre 2" yazıyor.Bu durumda bu rahatsızlığımdanda ayrıca oran alabilir miyim sizce?
EKG sonucu anlaşılır değil ama ritmik sorun görülüyor dendi.
Karaciğer değerlerimde yüksek buda sanırım hiperlipidemi karmaya mı girmektedir.
Cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Ekoda çıkan ef oranınız kaçtır? Koroner arter hastalığı varlığı dışlandı mı? Kapakçık sorunu saptandı mı? Yoksa sadece ht yüzünden mi büyüme oluşmuş? Tedavi olarak ne önerdiler? bu raporu özelden mi aldınız?

EKG ve EKO devlet hastanesi tarafından yapıldı.
Çok detayları anlamadığımdan size raporda yazılanları iletiyorum.
Doktor Hipertansiyon sebebiyle dedi.Fakat tedavi için ,ameliyata gittiğinden görüşemedik ayaküstü konuşabildik sadece.
Raporda EF diye bir oran yazmıyor.
Teşekkürler

Açıklama :Aort kapakları trileaflet yapıda E>A valsalva ile E<A Sepral Em:7,0 Lateral Em:11 Tapse :24 Rv sm:13
Sonuç : LV diyastolik disfonksiyon (evre 2 )

Kalp yetmezliklerinde ef oranı belirleyici olduğundan sormuştum. Rapora yazmadıklarına göre bir sorun görmemişler demek ki. Size yazdıkları evre 2 ile NYHA evre 2 farklı şeyler o yüzden kafanıza fazla takmayın. Kalp yetmezliğinden de klas 1 için 10 puan alırsınız. Bir de kardiyoloğun ameliyatta ne işi varmış merak ettim yani.
Bu arada yazmayı unutmuşum sol ventrikülde sorun oluşturmuşsa -ki oluşturmuş- ht oranınızın 10 değil 20 olması gerekir. Bunu rapor alırken ilgili doktora hatırlatınız.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Eğer dediğiniz gibi HT ve %LV diyastolik disfonksiyon (evre 2 ) den %20 oran alırsam , diğer rahatsızlıklarımla %40 üzerinde engel raporu alabilirim.
Doktorun keyfi olarak HT teşhisine dayalı %10 da bırakma ihtimali yoktur sanıyorum değil mi?
Yinede dediğiniz gibi bunu doktora hatırlatmam iyi olur.

Peki bu konuda bilginiz olduğundan soruyorum doktorun %10 da bırakma gibi bir durumla karşılaşırsam itiraz hakkımız oluyor mu ?
Çünkü eğer %10 olursa oranım Balthazard Formülü ile %36 civarı yapıyor.

HİPERTANSİYON
Klas 1:Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2:Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
1. Proteinüri
2. Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık
4. Sol ventrikül hipertrofisi

Almanız gereken oranlar: Kalp yetmezliği evre 1: 10 , Ht evre 2: 20 , DM Tip 2: 20 olmalı. Hiperlipidemi mantık olarak bir hastalık olmadığından oran verileceğini sanmıyorum fakat forumda oran aldığını söyleyenler var. Yani toplamda, formüllediğimizde % 42 yapar. Kronik grubunda ve sürekli rapor düzenlenir.

Bilgiler için çok teşekkürler tekrardan...
Sonuçları aldığımdada yine bilgi veririm size.
Umarım dediğiniz gibi oranları alabilirim.Oranlarda hata olduğunu düşündüğümüzde bir itiraz yapabiliyor muyuz ?
Birde bu konularda bilgim olmadığından yazıyorum.
Acaba ne için kullanacağımı ayrı ayrı belirtmeli miyim? (vergi indirimi,işverine vermek için,engel kart başvurusu vs.)

Merhaba,

Diğer arkadaşlarında bilgisi olması için bugün bir kardiyologla görüştüm.
LV diyastolik disfonksiyon (evre 2 ) HT bağlı bir durum olduğunu fakat engel oranında sadece hiper tansiyon durumundan %10 alabileceğimi anlattı.
Bu durumda malesef engel oranım %20+%10+%10 oluyor bu da Balthazard Formülü ile %36 civarı yapıyor.
Malesef ki aynı rahatsızlıklardan dolayı bir büyüğümüz 2000 li yıllarda %48 engel alırken yeni yönetmelikte aynı rahatsızlıklardan en fazla %36 alabiliyoruz.
Tabi %40 altı olduğundanda bu açıkcası işimize yaramıyor.
Herkese verdiği cevaplardan dolayı çok teşekkür ediyorum.
Artık yapabileceğim birşey yok :(

Üst Alt