Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diabet rahatsızlığım var. İşyerinde gece nöbeti..?

msahan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 3 yıldan beri tip2 diabet hastasıyım ve son 6 aydır kan şekeri seviyesini oral ilaçlarla düşüremediğim için insülün tedavisine başladım. diş hastanesinde diş hekimi olarak görev yapıyorum gece sabaha kadar tutuğum nöbetlerin yoğunluğundan dolayı nöbet ertesi 1 hafata boyunca regüle ettiğim kan şekerimde dalgalanmalar oluyor.
sonuç olarak bu rahatsızlığımdan ötürü en azından beni gece tutulan nöbetlerden muaf tutacak bir rapor varmıdır var ise nasıl alabilirim bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var

Sizin durmunuz uyuyor mu bilemedim ama, 657'ye tabi çalışanlar için şu madde var:

657 sayılı kanun maddesi
MADDE 101- (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/105 md.)
Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.”

Üst Alt