Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet,bel fıtığı, Kolestrol, sosyal fobi, topuk dikeni, tansiyon rapor oranı

Mathdelisi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Aşağıdakileri dikkate alırsam nasıl bir rapor oranı alabilirim? Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Hangisi için hangi oran veriliyor acaba?

1- Tip 2 diyabet (Raporlu 2 adet ilaç kullanıyorum)

2- Bel fıttığı (2 adet fıtık var) (Bana acil ameliyat olman lazım dediler ama ben olmadım, Fizik tedavi ile rahatladım .)

3- Göz (2 derece uzak ve 1 derece yakın gözlüğü kullanıyorum ama buna rağmen rahat göremiyorum.)

4- Kolestrol (236 çıkıyor ve raporlu ilaç kullanıyorum)

5- Anksiyete bozukluk ( Sosyal fobi var ve topluluk önünde konuşamıyorum, strese giriyorum ve bayılma hissi oluşuyor.Citoles ve Risperdal adında ilaçlar kullanıyorum.)

6- Karaciğer ameliyatı ( Karaciğerimden kist alındı ve bu ameliyat 15 sene oldu.6 ayda bir kontrol dediler ama ben hiç kontrole gitmedim. )

7- Topuk dikeni (Ayakta durunca topuk batıyor, ayakta kalamıyorum, çok ağrı oluyor. )

8- Tansiyon

Son düzenleme:
Mathdelisi
Anksiyete bozukluk ne zamandır var,düzenli tedavi alıyorsan %25

Kısaca bazılarına bakalım.
Anksiyete boz %25
Tip 2 diyabet %20
Ht %10

25+20+10=%46
Diğerleri de ayrıca değerlendirilecektir.

Heyete girin derim.

Anksiyete bozukluk ile ilgili yaklaşık 3 senedir ilaç kullanıyorum ve istediğim seviyede hastalığın etkisi geçmedi.İki adet raporlu ilacım var. İlaçlar Citoles 20mg ve Risperdal 1 mg

Topuk dikeni ve Kolestrol ile ilgili bir oran olmaz mı sizce? Bir de Psikiyatrist ile ilgili rapor almaktan çekiniyorum.İleri ki hayatımı etkiler mi? Özellikle memur olarak atanırken sıkıntı yaşar mıyım? Psikiyatrist dışında yüzde 40 tamamlayabilir miyim sizce?

Heyete girmeden önce nasıl bir hazırlık yapmak lazım. Raporlar, ilaç raporları felan gerekiyor mu? Ayrıca biz söylediğimizde bakıyorlar mı kendileri?

Mathdelisi
İlac raporları,varsa epikiriz raporları vs.
Dosyaya koy.
Sistemden görseler de dosyada olması faydalı olur.

Engel oranı kaç olur

Merhaba arkadaşlar. Benim çeşitli hastalıklarım var, acaba bu aşağıda yazdığım hastalıklara ne oran verilir?Yüzde 40 ı bulabilir miyim sizce?

Tip 2 Diyabet
Hipertansiyon
Bel Fıtığı (2Adet)
Kolestrol
Anksiyete Bozukluk, Sosyal Fobi (6 aydır 2 ilaç kullanıyorum)

Mathdelisi nisan ayında bu başlığı açmışsınız. O zaman heyete çıkmadınız mı?

Tip 2 Diyabetden yüzde 20 aldım
Hipertansiyon dan yüzde 10 aldım
Bel Fıtığı (2Adet) dan yüzde 7 aldım.
Kolestrol den oran almadım.
Anksiyete Bozukluk, Sosyal Fobi den 6 ay sürecim olmadığı gerekçesi ile oran verilmedi.

Toplamda yüzde 34 aldım.

Aralık ayında tekrar başvuracağım. Tekrar sonucu paylaşırım.

Merhaba, o kadar rahatsızlığınız ile %40 altında rapor almanız üzücü bir durum, korktuğum sizin başınıza gelmiş, umarım istediğiniz oranı alıp hayatınızı eskisinden çok daha iyi bir noktaya taşırsınız. Benim de Tip1 DM ve geçmişten süre gelen psikiyatrik durumlarım söz konusu, Tip1 DM tanısı geçtiğimiz haftalarda konuldu, %30 oradan oran alabiliyorum, bunu %40 a tamamlamak için Psikiyatriden oran almam lazım, Hastanede yatış yapıldığında Manik Depresif, G47.0 Uykuya dalma ve sürdürme bozuklukları [insomnialar] F41.8 Anksiyete bozuklukları diğer, tanımlanmış teşhisi konulmuştu, yatmadan önce şekerimi ölçümüde Desyrel 50mg ve Citoles 5mg veriyorlardı, Taburcu olup Pskiyatriye tekrar gittim Citoles 10mg a yükseltti(İlaçlar sadece hafif bir rahatlama veriyor onun harici Beynim durmuyor, gece uykusu 3-4 saatten 5 saate falan çıktı ama kabus vs. kaldığı yerden devam) En son dayamayıp tekrar randevu alıp gittim TEŞHİS F41.1 Yaygın anksiyete yazmış receteye, Citoles yerine Prozac 20mg a başladım, biraz daha iyi gibiyim ama odaklanma konusu hala hiç yok desem yeridir. Ben Rapora başvurma konusunda çok kararsızım, başvurup %40 ın altında kalmaktan korkuyorum zaten işim falan şu süreçte bitme noktasına geldi. Psikiyatriden %20 oran alabilmek için 6 ay ilaç kullanmak şart mı? Benim sürecim 2 ay olmak üzere. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Stalyf
Evet psikiyatri den puan almak için en az 6-1 yıl düzenli takip poliklinik kayıtları olmalı.

hastane yatışından söz etmişsin, yatışına dair Epikriz raporunla başvuru yaparsan %25 puan gelir.

Hastane yatışı bu 2 ay süre içinde ise 6 ay bekleyin başvurunuzu ondan sonra yapın.

En az son 6 ay içinde hastane geçmişiniz ve takipli hasta olmanız lazım. Aksi durumda tedavi görmüş ve tedaviye olumlu cevap verdiğiniz düşünülerek oran vermiyorlar.

Benim de 4 sene psikiyatri geçmişim vardı, ardından pandemi sürecinde sadece ilaç kullandım ve sonra da doktor kontrolünde 6 ay geçmediği için oran vermediler. Ama son 6 ay doktor takibiniz var ve ilaç ile iyileşme durumu olmuyorsa o zaman oran alırsınız.

Ve rapor aldım. Aldığım oranları aşağıya yazıyorum.
Şeker yüzde 20
Kolestrol yüzde 10
Tansiyon yüzde 10
Bel fıtığı yüzde 7
Anksiyete Bozukluk yüzde 20

Normalde Kolestrole her hastane oran vermiyor ama bana verdiler. Psikiyatrist için ise en az 6 ay doktor kontrolünde olmanız gerekiyor. Diğerlerini ise her hestane veriyor zaten. Benimki toplamda yüzde 52 oran oldu.

@Mathdelisi

Kolesterol için doktorlar sözleşmiş gibi sanki oran vermekten kaçıyorlar. Bana da ilk başta kolesterol için oran olmaz dediler. Kan sonuçlarımı gösterdim kolesterol ve trigliserid yüksekti benim. Kullandığım raporlu kolesterol ilacını gösterdim yine vermek istemediler. İlaç kullanıyorsun belki düşmüştür değerlerin diye tekrar kan tahlili istediler. Engelli oran cetvelini açıp gösterdim kan sonuçları yüksek çıkınca mecbur %10 vermek zorunda kaldılar.

1- Diyet ve ilaç tedavisi ile regüle %10
2- Diyet ve ilaç tedavisine dirençli olan %20

Üst Alt