Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet, hiper tansiyon ve diğer hastalıklarla alabileceğim oran ne olur?

fatih saran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın forumcular saydığım rahatsızlıklardan yaklasık yüzde kaç rapor alınır
1:
ankilozan spondilit rahatsızlığım var bu rahatsızlıkdan dolayı gece yatınca ilaç almassam belimde sırtımda omuzumda boynumda sağ çenemde çok derin nefes alınca ğöğüs kafesinde basınç ile birlikde ağrı sağ elimin paş parmağı ve serçe parmagında ağrılar oluyor ağrılar rahatsız edecek derecede değil uyanınca bir müddet sonra azalıyor fakat boyun çene el parmaklarındaki yarıya yakın hareket kısıtlığım gün boyu devam ediyor ilaç alırsam geceleri ağrım olmuyor fakat boyun çene parmaklardaki hareket kısıtlığına faydası olmuyor
2:
tip 2 şeker hastalığım var insülin kullanıyorum Diabetes Mellitus(E10-E14) kontrol altında
3:
hiper tansiyonum var ilaç kullanıyorum Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15) kontrol altında
4:
kolesterolum var ilaç kullanıyorum Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78) kontrol altında
5:
sağ böbrekde kist var
6:
yakın gözlüğü kullanıyorum 2:50 derecesi
7:
Koroner arter hastaligi 2 adet stent var (I20)(I21)(I25)(Z95.1)(Z95.5-Z95.9)
cevaplar için teşekkür ederim

sayın forumcular bir üniversite hastanesine engelli raporu icin muracat ettim engelli raporu alacagım yerleri tamamladım rapora e devletten bakınca kronik hastalıklardan dolayı 79 puan süresiz ve vergiden faydalanır olarak verilmis raporu inceleyince kalp damar ile norosiriji den almıs olduğum engelli puanlarının üniversite hastanesi engelli rapor bölümünün rapora eklemeden üniversite engelli sağlık birimi tarafından raporun eksik olarak onaylanmıs olduğunu gordüm üniversite hastanesinde calısan arkadastan kalp damar ile norosirijiden almıs oldugum engelli puanını oğrenip üniversite engelli saglık rapor bolümüne yeniden rapor oranını hesaplatınca engelli oranı 92 cıktı otv ve kdv den faydalanıp arac almak icin üniveraite hastane veznesine ücret ödemistim en son olarak kalp damar ile norosirijide muayene oldugum doktorlar okul ara sömestri tatali oldugunu doktorların tatilde oldukları icin rapor engellilik oranının iki haftadan sonra birim tarafından yazılır gec cıkar dedikleri için e devletede rapor oranı icin bakmamıstım eksik olan rapor cıkalı bir aydan fazla zaman olmus internetden arastırınca il saglık müdürlüğü bir ay icinde rapora itiraz yapılır diyor bu durumda ben ne yapabililim haklarım nedir cevaplar icin tesekkür ederim

İtiraz süreniz geçmiş ise...il sağlık müdürlüğü itirazınızı kabul etmiyorsa.. önce rapor veren hastane ile Bir görüşün.

Yapılan bir yalnışlık var ise ve bunu kabul ediyorlarsa hastane il sağlık müdürlüğüne yazı yazar ve sorunu düzeltirler.

Bunun dışın da en az 6 ay bekleyip tekrar rapor başvurusu yapmanız gerekir.

@fatih saran,

Örneğin üroloji olmasa Siz genel cerrahide muayene okurken hastalığınız ı söylersiniz. Genel cerrah kağıda not düşer, imzalar, kasesini basar. Siz ilk kağıdı aldığınız yere gidip, kağıda urolojiyi ekletirsiniz. Yoksa kimse size sormaz neden üroloji yok diye

Üst Alt