Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 Diyabet için engelli rapor oranı ne veriliyor?

eyesthatdontsee

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi forumlar. Kan değerlerime göre (2 kere açlık kan şekerime bakıldı) şekerim yüksek çıktı ve doktor şekerin var ilaç başlatmam lazım dedi. İlaç yazdı fakat herhangi bi tanı yok. Sadece şeker için tedavi gördüğümü biliyorum. Matofin 1000 mg ilaç kullanıyorum. Yeni başladım. Bu ilacı netten araştırdığımda Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanıldığını gördüm. Bu durumda tip 2 den engel oranı alabilir miyim ? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Herkese Allah sağlık şifa versin.

eyesthatdontsee

T-2 diyabet,%20 verilebilir,
Ancak tedavi yeni başlanmış,puan için belli bir süre takip önerebilirler,

Engel oranını sormuş ,
T2 diyabet'ten Engelli raporu alabilir miyim, diye okudum ben😁🤫 KKELEBEKK
Yaşlılık 😁
Düzeltelim,

Tedavi yeni başlanmış,belli bir süre takip önerilebilir,

OğuzHan112

Tip 1 le tip 2 fark nedir 2 ci sorum kimisi hap kullaniyor kimisi igne ünsülün bu olayi ne belirliyor

Kısaca, T-1 T-2 diyabet
T-1 Diyabet,vücudun yani bağışıklık sisteminin insülin üreten hücrelere saldırıp onları yok etmesinden dolayı ortaya çıkar.
Her yaşta görülebileceği gibi çocukluk ve gençlik dönemlerinde daha yaygın ortaya çıkar...

T-2 Diyabet,çok sık görülen diyabet tipidir, bağışıklık sorunu değil metoboliktir,
T-2 diyabet,insülin salgısının bozukluğu ve insülin etkisine vücutta direnç oluşması,yani İnsülin direnci denilebilir, 40 50 yaş üzeri kilolu ve hareksiz kişilerde daha sık gözlenir.
Beslenme yi düzene alma,spor ve diyet T2 diyabette başarılı sonuçlar verir...
(Gölge)

Olayı ne belirliyor,

Olayı hekim belirliyor,tedavi ve tahliller sonrası gerek duyulursa insülin iğne kullanmanız söylenir...

Tib-1 diabet doğuştan insülin eksikliği olan
tib-2 diabet sonradan insülin ihtiyacı doğan

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler. Sonuç hekime kalmış o zaman ya %20 oran verecekler ya da 0 İyi forumlar herkese

Bizim raporumuzda tanı tıp 2 dm yazıyor karşısına engel oranı olarak sıfır yazılmış.Ayrica tani senilite yazıyor karşısında sıfır yazılmış.Bunun yaninda raporlu hipertansiyon ve kemik erimesi hastası olmasına rağmen raporda yer almıyor.İtiraz edince tekrar heyete girilecek deniliyor zaten annem ağır KOAH hastası o gün bile çok kötü oldu bir kaç iş bilmez insanın insafına kalmışız.

Ben de Mersin Şehir Hastanesinde girdim. Raporlu tansiyon ilacım olmasına rağmen oran alamadım. (Kardiyolojiye sevk ettiler o oran vermedi.)

Bir standart yok maalesef.Annemin kemik erimesi şeker ve tansiyonu var ve raporlu hastalıkları bunlardan hiç oran alamadık.Koahtan 80 Kalp 19 ve Göz 7 aldık ve 86 oldu oran.Mevcut hastalıkları da eklenseydi 90 olurdu ama maalesef eklenmedi.Rapora itiraz ettim yeni bir hastahaneye gönderecekler sanırım.

Üst Alt