Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet, kalp ve göz rahatsızlığı için verilen rapora itiraz etmeli miyim?

MLK SNL

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi geceler,

Son beş yıldır yaptırdığım kan tahlillerinde açlık şekerim 250 üzerinde ve Hba1c 10 üstünde vki 41 olmasına rağmen insülin bağımlısı olmayan Tip2 diyabetes yazılmış ve oran 36 verilmiş (verilen ek oranda bu zaten).

kalp damar doktoru varis demiş ve sıfır oran vermiş. Ancak raporun sonuç kısmında Venöz yetersizlik (kronik)(periferik) yazıyor.

Göz bölümü geçmiş yıllarda diyabetik retina, konjonktivit, astigmat, katarakt ve miyop teşhisi koyduğu halde bu sene rapor için başvuru yapınca ne hikmetse hepsi iyileşmiş sadece miyop kalmış.

Vertebral disk dejenerasyonu, Dispne astım tozlu ortamlarda çalışamaz teşhisi, Nöralji, servikal disk bozuklukları, boyun fıtığı, kireçlenme, hepsi rapor öncesi muayenelerde çıkan teşhislerdi ama iş rapor almaya gelince hepsi geçti iyileşti. Hepsine 0 oran verilmiş. sanki birileri talimat vermiş rapor vermeyin diye.
bu rapora itiraz etmelimiyim, nasıl ve nereye itiraz edebilirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bu rapora itiraz etmelimiyim.

Elbette itiraz etmek hakkınız. Zaman dışında bir kaybınız olmaz.

Ancak;
Gözdeki kırılma kusurlarından ileri düzeyde değilse zaten doğru düzgün oran alamazsınız. Tek gözünüz kör olsa bile %32 veriliyor.
Vertebral disk dejenerasyonu, servikal disk bozukluğu gibi ortopedik konularda fiziksel postür bozukluğu ve fonksiyon kaybı olmadıkça oran alamazsınız.
Dispne, astım için solunum testinizin sonucu önemli. En azından ona oran verilmeli.

Merhaba
Ben de 3 gün önce raporumu aldım.
Bel fıtığı 7
Tip 2 diyabet 20
Hemanjiom 5
Hiper tansiyon 10
(birhafta önce üniversite hastanesinde yapılan eko da LV hipertrofi (1.3) denmişti. Ama kurul öncesi eko raporun sundugum kardiyolog tekrar eko yaptı (1.1) diyerek hipertrofi olmadığını yazdı.)

Sol bacağımda 35-25cm boyutlarında ArteriovenözMalformasyonum var. üniversite hastanesinde takip ve tedavim sürüyor. Dr.um 3.evre (kanamayla komplike klinik evre) şekilde rapor verdi.
Kurul öncesi kalp damar cerrahı rapora ve bacagima baktı. Raporda yazanı aynen yazdı fakat oran yazmadı. kurulda da hiçbişey söylemeden çıkabilirsiniz dediler.
Sonuç %36
"kalp damar cerrahi genel muayene %0"
AVM ile ilgili engel oran cetvelinde bir oran yok ama son yönetmelikte "hastalığın adı engel oran ölçütünde bulunmasa bile fonksiyon kaybına göre degerlendirilir" diyor.
AVM yok ama damar hastalıkları bölümü var.
Bu sebeblerden itiraz etmeyi düşünüyorum.
İl Sağlık Müdürlüğü ne başvuracağım ama matbu bir itiraz dilekcesi varmı yoksa yukarda ki itiraz sebeblerini yazacakmıyım?

İyi günler

Açlık şekeri 250 üstünde Hb1ac 10 üstünde ise insülin kullanmam ve tip1 şeker hastası olmam gerektiğini söylüyorlar. aynı oranlarda olan bir arkadaşım sadece şekerden 40 aldı.
İki yılda 170 kilodan 125 kiloya düştüm. doktorun söylediği şeker yüzünden kilo veriyormuşum. Beş yıldır sürekli tip2 teşhisi konuyor.
ben Tip1 miyim Tip2 miyim anlamadım.
Bu şeker zaten çocukken çiğnediğim Tipitip çikletleri yüzünden başladı herhalde. Yıllar sonra gene karşıma çıktı tip i tip :eek:

hocam 5 yıldır 250 çıkıyorsa ve 3 aylık değerin de 10 üzeriyse tip 1 dir o hastalık,ve doktorlarda sana habire tip 2 sin dediler yanlış anlamadıysam!!??...ilaç kullanıpdamı hep 250 üstüydü bu arada?

İyi Akşamlar

Uyku apnesi, astım, venöz yetersizlik, troid, ve göz bölümü geçmiş olsun iyi günler dedi. Normal muayeneye gittiğimde var olan rahatsızlıklarımın hepsinin rapor almak için gittiğimde iyileştiğini turp gibi olduğumu öğrendim :eek: .

% 36 süresiz raporla kalakaldım. Tercihen Marmara bölgesi veya ege bölgesinde notu bol tavsiye edeceğiniz hastahane varmıdır.

Torpil suistimal usulsüzlük asla istemiyoruz. Hakkımız olanı versinler yeter.

MLK SNL

Hastalıklarınızın derecesine göre yönetmeliği iyice okuyun ve ona göre belgelerinizi toparlayıp 6 ay sonra yeni başvurunuzu belgelerle birlikte yapın. Çoğu doktor siz hakkınızı bilmiyorsanız başınızdan kovarcasına sizi savsaklayabilir (hepsi yapıyor demiyorum ama yapanlar oluyor). Örnek yönetmelikte huzursuz bacak sendromuna %10 oran veriliyor ama bunu bilmezseniz kimse buna puan bile vermez, elinizde raporunuz varsa ve hakkınızı biliyorsanız Sağlık Kurulu'nda bastırıp söke söke o oranı alırsınız, ısrarla vermeyen olursa itiraz edip gene alırsınız.

Hayırlı günler

Beş yıldır açlık şekerim 200 üstü ve üç aylık ortalamam 10 ve üzeri. Vergi indirim belgesi için başvuru yaptım. Tip2 diyabet ve obezite vki 41 den 36 puan aldım. MUhtemelen 20+20 ortalama 36 verdiler.
göz için diyabet + katarak + göz damarlarında bozulma + saydam tabakada bulanıklık + hem uzak hem yanık bulanık görme teşhislerine rağmen gözde sıfır oran verdiler.
akciğerde dispne, astım ve tozu ortamlarda çalışamaz diye yazdılar ama sıfır oran verdiler.
Her iki ayakta kronik periferik venöz yetersizlik yazdılar ama sıfır oran verdiler.
vertebra kemik yapısında dejeneratif bozukluklar, boyun fıtığı, el ve ayak parmaklarında his kaybı ve sinir hasarı, kireçlenme, karaciğer ve dalakta yağlanma büyüme, depresyon
teşhislerine sadece tedavi önerdiler geçmiş olsun dediler ve sıfır oran verdiler.

Sonuçta % 36 süresiz raporla kalakaldım. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Arkadaslar tip 1 tip 2 tanisini seker oranlariya hb1ac ile koyamazsınız arastirma hastanelerinde 3 tane test yapiyorlar tip ayrimi icin cpeptid,glutamik asit ve adacık antikoru diye buna gore koyarlar ayrica hastanin hikayeside onemli

Üst Alt