Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet, taşikardi, kolestrol ve astım ile hangi oranda rapor alabilirim?

Sayra34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tip 2 diyabet

Spreventüküler taşikardi

Kolesterol

Astım hastalıklarına oran ne olabilir

Bende girdim kontrol muayneme kolestrol yeni gorucem ama tip2 diyabet ve tasikardi aritmi ikisi 40 yapar evet aritmi egk veya holterde gorulduyse bir kere bile ratlansa yeter ve ilaç kullanılıyorsa 40 puan ama baltazar sistemiyle sanırım 36 ya düşer kolestrolden verilen var verilmeyen var onu bilemiyorum değerlerinin nasıl kilo varmi

Cevap için çok teşekkür ediyorum ldl 147 total 249 4 sene önce ortopediden 18 almıştım c5c6da fıtık ve boyunda skolyoza dönen düzleşmede çıktı hepsiyle 40 ı geçer umarım

Diyabetten 20 aldım supraventikuler tasikardiden 20 aldım, astım sft de ağır eforda nefes darligi diyor 20 aldım, kolestrol ilaç kullanıyorsanız 10 verebilir, tansiyondan 20 aldım, kalpte hafif aort yada mitral yetmezlik varmış onlardan birinden 10 vermişler kulaktan 22 aldım kilodan 20 aldım tiroidtten 10 aldim ortopedi ilk raporda 12 sonra 7 cimdi 1 vermis hiç bir düzelme olmamasına ragmen

Kilodan nasıl oran alınıyor acaba ben onu bilmiyordum.bana 40 ya da 50 olsa yetiyor perşembe kurulum var

@Sayra34,
Beden kitle indeksi 40 üzerinde çıkarsa 20 veriyorlar internette hesaplama araçları var boy ve kg doğru olarak girin orda hesaplar. Dahiliye yada endokrinde söyleyeceksiniz ya kendileri hesaplayıp yazar yada beslenme uzmanı a yönlendirip hesaplatir beden kitle indeksini.

merhaba, ben de tip2 diyabetliyim, hipertansiyon ve kolestrolüm var. ayrıca da 3 yıl önce stent takıldı, EF %60. acaba %40 üzeri engelli raporu alabilirmiyim. benim emeklilik ya da maaş talebim yok, zaten normal emekliyim. sadece araç alımı için kullanmak ve engelli kartı almak istiyorum.
Teşekkürler

Diyabet 20 tansiyon 10 kolestrol 10 40 yapar stentte 10 puan eder 50 balthazarla 42 43 gibi oluyor

@OturanBoğa,

teşekkür ediyorum, araç alımı derken ötv muafiyetli değil de indirimli araç alma isteğim var. yarın haydarpaşa numunede gireceğim, hayırlısı olsun

@fthzr,
teşekkür ediyorum. umarım bu şekilde olur

@otuncel, ÖTV muafiyeti ya olur yada olmaz. Raporla indirimli araç alma diye bir uygulama yok.

Siz isterseniz başvurun %40 ve üzeri bir oran alırsanız diğer engelli haklarından faydalanabilirsiniz.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Teşekkür ediyorum. muhtemelen yanlış bir bilgim var, %90'dan az olup %40 ve üzeri engelli raporunda ötv'nin bir kısmından muafiyet sağlanıyor diye bir bilgi almıştım, ona istinaden yazdım

Üst Alt