Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip-2 diyabet ve askerlik durumu..?

Huseyintr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar 40 gün öncesinde baş dönmesi ile acile gitmiştim şekerim 400 çıkmıştı.Daha sonrasında dahiliye doktoruna gittim ve endokrine gitmemi söyledi.
Dahiliye doktoru tedbir amaçlı olarak insülin verdi sabah-öğle-akşam 4 ünite gece 10 ünite

Endokrinden sonuçlarımı aldım ve Tip-2 diyabet hastası olduğumu söyledi.Akşam vurdugum doza 2 birim daha ekledi ve hap verdi sabah akşam yarım şekilde. 28.03.2017

Askerlik durumum olduğunu söyledim ve endokrin dokturu
tip1-tip2 muaf
tip1 : Savaş durumunda çağırlmaz
Tip2:Savaş durumunda çağırılır diye söyledi.

Şuanki değerlerim.
AÇLIK 170-180
TOKLUK 220-260

Şuan 2019 yılına kadar tecilim devam ediyor.
Sizlerden öğrenmek istediğim askerlik şubesine tecil iptali için başvurmadan önce tip 2 hastası olduguma dair bi belge almam gerekiyor mu ? İşleyiş nasıldır.

Gerçekten tip2 diyabet hastaları askere alınmıyor mu?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamın Aleyküm. Ben diyabet tip 2 hastasıyım. Ayrıca 1.88cm boy 115 kilo. Haziranda muanem var. Ama 120 kilodan 114 kiloya kadar dustum bundan dolayi sanirim şekerim bir nebze düzene girdi. ilaç kullanmadığım halde aşırı yemezsem şekerim 200un üstüne çıkmıyor. Bu şartlar altında askerlik yapabilirmıyım?

Üst Alt