Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet ve hipertansiyon ile hangi oranda rapor alınabilir?

mrt.özdmr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var ben tıp 2 diyabet ve hipertansiyon hastasıyım teşhislerim yeni konuldu ve 1 aydır ilaçlara başladım.1 yıllık rapor yazıldı hem şeker ilacı için hem de hipertansiyon için ayrıca 142 kg ağırlığındayım.Sorum şu ben şuan bu halimle heyete girsem engelli raporu alabilir miyim ? Ya da bu ilaçları 1 yıl kullandıktan sonra mı heyete girsem daha yüksek ihtimal olur engelli raporu almam şuan çok acil bilginize ihtiyacım var yardımcı olabilirmisiniz??

Bir yılı beklemene gerek yok.hipertansiyon tip2 diyabet hastalığından %40 toplamda oran alman zor.2019 şubat Hastalık listesini incele derim.obesitedrn de oran alırsın 142 kg fucut kitlesine göre değerlendirme yapılıyor. Üçünden alacağın oran %40 geçer.sejer hastalığında için zaten heyette kan değerlerine bakarlar muhtemelen kan ölcümlerinden de çıkar ilaç raporlarında tabiki doktora gösterirsin geçmiş olsun

Son düzenleme:
Bilgi için teşekkür ederim yalniz son cümlenizi anlamadım ölümler derken ? Ayrica e devletten ilac raporlarımın çıktısınımı göstermeliyim ?

mrt.özdmr daha önceki ilac raporların doktorlar sistem üzerinde de görürler.Dedigim gibi O.K.B inatçı bir hastalıktır ömür boyu ilac kullanmak gerektire bilir.tip 2 diyabet için kan değeri ölcümlerine bakarlar heyet muayenesinde

Bende obsesif bozukluk yok hiper tansiyon ve diyabet var

Rapor oranınız % 21 civarı olacaktır.Geçmiş olsun.

Sımdi ben oranları inceledim vucut kitle endeksim 42 buna göre kilodan %20 oran aliyorum tip 2 %20 ve hiper tansiyon %10 veriyorki ben daha diger bölumlerdende bir kac oran yakalayacagimi düsünüyorum,biri %40 gecersin biri %21 de kalirsin diyor kafam karisti simdi...

Balthazard formülüne göre %40'ı geçmen lazım bu oranlar ile ama 6 ay bekleyip rapora başvurman daha mantıklı bence.

İlaç geçmişinin oluşması için söyledim, faydası olur rapor alırken. Yoksa şimdide başvurabilirsin. Psikiyatride yeni başvurularda 6 ay düzenli ilaç kullanımına bakılıyor veya hastane yatışı olup olmadığına. Belki senin için de öyle bir uygulama olabilir. Eğer rapor çok acil lazım değilse ben bir 6 ay falan bekle derim.

mrt.özdmr Hastalık listesine göre %40 üzerinde oran alırsın arkadaşın bahsettiği sanırım altı ay beklemen dediği Pisikiyatri tanıları için senin beklemene gerek yok direk randevu al işlemleri başlat.obezite.tip2 diyabet.tansiyon 3 gadtiktwnajqcagın oran %40üzerinde olur geçmiş olsun

Bilgiler için çok teşekkür ederim hepinizden Allah razı olsun

Üst Alt