Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet ve karaciğer yağlanması askerliğe engel mi?

Hastalık Hastası

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

ortopedik bir engelim bulunmuyor. Ancak tip 2 diyabetim. Karaciğer yaglanmam, reflü hastalığım var. 2 yıldır da antidepresan alıyorum. Askerlik ile ilgili muafiyet hakkım mevcut olur mu ?

Merheba bende biyabet hastasıyım 2 sene once tip 1 denildi bi.sure insulin kulandim dahada kulanmadim şekerim duzene girdi raporum biti tekrar hastaneye gitim Sen tıp2 sin dediler askerlik icin basvuru yaptim aile hekimi hastaneye sevk eti hastaneye gitim takibe alicaz dediler 1 haftadir hastanedeyim açlık 200 bulmuyor bakalim karar ne olucak

Vahap47 muhtemelen elverişli verirler yada 1 sene erteleme verilir.

Vahap47 raporunuzun olması önemli deil tsk yönetmenliği ayrı engelli iş gücü belirliyici yönetmenliği farklıdır tip1 muaf veriliyor tsk yönetmenliğinde başka bir rahatsızlığınız varsa belki ondan muaf alırsınız.

Kesin olarak konuşuyorum şeker hastaları kesinlikle askere gitmiyor. Askeri hastane kalktığı için daha rahat oldu eğer öğle tatili araya girmemiş olsaydı yarım günde işlerimi halletmiş olurdum. Yani çok rahat sadece şubede hastalığınız belirtin ve tıp 1-2 karıştırmayın şeker hastasıyım deyin yakın olduğunuz devlet hastane sevki yapacak aile hekimi eğer gittiğin hastane daha önce tedavi gördüğünüz tahlil olan hastane ise tahlil bile almazlar sizden ordan 3 aylık tahlille bakılıyor.. %100 Diyabet şeker hastaları askerlik yapmaz..

Bên ramazandan 1 ay önce muaf oldum.. Ve şunu tekrar belirteyim askeri hastane olmadığı için artık yatış yok vakit yeter ise aynı gün işlemler bitiyor size heyet günü veriliyor o gün heyete giriyorsunuz soruları ne zmaan var ailede var mı ne ilacı kullanıyor sun.. Ve 1 dk dışarıda bekletir sonra içeri alır elverişli değildir der.. 1 hafta içinde şubeye vereceğiniz kağıdı almanız istenecek tarih verecekler o gün gider belgeyi alıp şubeye teslim ediyorsun.. Bu kadar askerlik bitti

Ek olarak : doktor teşhis koymuş ise ve ilaç vermiş ise hiç bekleme git şubeye bir an önce. Benim kullandığım ilaçlar trajenta ve glukofen.. Heyette soruyorlar ne kullanıyorsunuz diye

1 haftadir hastanede yatiriyorlar sekerin 200 uzerine cikmasi icin ac karinla ama cikmiyor 170 190 arasi bazen 120 130 degisiyor 2 3 ay once endokrinden rapor aldim

Daha şubeye gitmediniz doğru mu tedavi için mi yatırıyor lar sizi

Subeye gitmeden e devleten basvuru yaptim aile hekimligi orasi hastaneye sevk raporlarimi verdim sekeriniz normal dedi bi kac gůn takip etmemiz lazim dedi be 1 haftadir hastanedeyim 😂

Hastaneden şeker raporu çıkar sa tip 2 - 1 fark etmez hemen başvurun muaf olacaksınız.. Şekeriniz oranı.. Zaten doktor yaptırdığına göre kesin sonucu verir size

2 sene onceki raporum biti yeni rapor verdi doktor ve o raporlari kendileride gòruyor cikisini dosyamin icine koymuslar

Doktorlar birazda bu işte acemiler ne yapmasi gerektigini bilmiyorlar

Istanbul da yaşadığım için hastaneler tam teşekkür lu.. Çok iyi iş yapıyorlar.. Askeri hastane gibi her şeyden haberdarlar rapor var ise hemen baş vurup muaf olabilirsiniz

Bende Istanbul okmeydani egitim arastirmadayim 😁

Raporu aldım sonunda pazartesi doktor karar verecek yada heyete giricek yarın beli olucak

Hayırlı olsun umarım istediğiniz gibi geçer şubeden sevk oldunuz mu hastaneye

Yok aile hekiminden sevk edildim e devlet üzerinden yoklama başvurusu yaptım

Yüzde kaç sizin rapor

% oranına bakılmıyor belirli hastalıklar elverişli değil maddeye göre gidiyorlar.. Şeker hastası sizin teşhis konuldu ise %100 muaf olursunuz yada bir sene erteleme gelecek sene muaf olur. Ama genelde muaf verilmiyor artık net teşhis konulmuş ise. Ama şubeden sevk almanız gerekmez miydi

Aile hekimligi sevk yapıyor hastane sonucunu şubeye teslim ediyorsun

Tek iş oluyor o zaman ama şubeden evrak felan da veriyor sana dediğin gibi de oluyor ise daha rahat umarım sorunsuz geçer

Tip 1 2 katıştırmayın demişsiniz ancak;
Bi kaç tane tetkiki zorunlu olarak yapıyorlar ve burdan da diyabet tipi anlaşılır. Ben de geçenlerde taptım zorunlu tetkikleri yapmafan kurula sokmadılar.
Geçmiş olsun

Ben şahsen muayne gereği bile duymadılar çünkü rapor tahliller zaten sistemde kayıtlı ama her hastane aynı olmaya bilir.. Yani tatil araya girmese idi yarım günden az önce komple işlemler biterdi benim

Bu askerde Şeker Hastası Olanlar Nasıl Yapmalı Peki Yardımcı Olursanız Sevirim

Şeker hastaları askerden muaf. Şubede belirtin bunu sevk ederler hastaneye.. Muaf olursunuz.. Şeker hastaları dengeli beslenmeli yorulmamasi lazım askeri şartlar da ağır olduğu için devlet bunları muaf tutmuş

tip 1-2 olarak ayrım yapmazlar yani. benim gittiğim hastanede zaten 7 aydır tedavi görüyordum.. şubeden hastaneye giderken tahlil bile yapma gereği duymadılar. heyete sokup muaf ettiler

askerde yapacak bir şey yok askere almıyorlar. gizleyip giderseniz orda zorluk çekersiniz..

Üst Alt