Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tip 2 diyabetim var ve askerdeyim. Durumum ne olur?
öncelikle diabetinin tip1 mi tip2 mi olduğunun en garantili yolu olan c-peptit testini yaptırmak olsun ondan sonra insülin bağımlımı degilmi kodlamasını endokrin doktoru açlık tokluk kan sekeri ölçümü ve H1AC kan sekeri ortalamasını alarak sana gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.kısacası dahiliye doktoru ile cok bir yol gidemezsin endokrin doktoruna mutlaka görün.
Omercan47 Tip 1 diyabet askerden muafdır.Tip 2 isen sanırım böyle devam edeceksin.Ha1c testin kaç çıkıyor.
Bir de tip 1 olman için insülün le tedavi ediliyor olman gerekiyor.
İnşallah Tip 1 olma da 2 sene askerlik yap.Bu hastalık çok zor maalesef.
Omercan47 mrb geçmiş olsun
Askerlik işlemlerini başlatırken şuden rahatsızlığınız belirtmedinizmi tip2 diyabete genelde ilk etapta 1 yıl erteleme verilir 2 yıl devam eder ise rahatsızlık muaf verilir
Eğer sağlığınız iyi deilse bulunduğunuz askeriyeden hastaneye sevk isteyin.
Tip 2 diyabette muaf olur biraz aklını kan vermeden 1 saat önce kullan çok şekerli şeyler ye şekerin 300-400 olsun(korkma ölmessin) 1-2 kere böle çıkarsa eve yollarlar ben Tip 1'im
kalıcı şeker hastalığında şeker çok oynak olurmu?..mesela benim 140 da oluyor 180 de açlık ilaçsız..doktora gittim tip2 dendi bana da,yani sormak istediğim,çoğu kişi ilaç kullansa da 200-250 altına düşüremiyor...tabii benim değerlerde çok az değil ama sizce korkulacak bir durummu acaba benimki??..teşekkürler..
Birliğinizin revirine gidip hastaneye sevk alacaksınız. Bulunduğunuz yerde tam teşekküllü hastane yoksa sizi başka yere sevk ederler. Kan değerlerinizin durumuna göre gerekirse önce hava değişimi verir, sonra askerliğinizi iptal ederler.
Buradan bu konuda kesin hükümde bulunmak doğru değil. Her hastanın durumu, koşulları farklıdır. Eğer askerliğe engel olacak düzeyde bir şeker hastalığınız varsa eninde sonunda zaten muaf kararı çıkar.
Bu arada şeker ölçümü için bol bol şeker yiyerek git gibi saçma önerilere de itibar etmeyin. Kan şekeri 300 üstüne çıkarsa şeker komasına girme riski vardır. Hastaneye yatış endikasyonudur. Zaten bu tür yöntemler de sökmez. Basit bir kaç test ile şekerinizin ne seviyede olduğu anlaşılır.