Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 hastasıyım, insülin kullanıyorum. Hangi oranda rapor verilir?

velitemiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba ben bir yıldır tip2 şeker hastasıyım açlık kan şekerim 248 tokluk 560 olduğu için direk insülin tedavisine başladılar annem ve babamda şeker hastası ben 32 yaşındayım şu an açlık şekerim 200 civarlarında özürlülük raporuna başvursam % kaç oran alabilirim acaba tşk ler yardımlarınız için.

%30 biraz seni hüsrana uğratır.şekerin yüksekliğinden ziyade verdiği hasara bakıyorlar,%20--%30

%30 vermiyorlar geçtiğimiz hafta heyete girdim %20 verdiler.

sen tip 1 sin.koplıkasyon varsa 40 dan fazla.hemoglabin a1c 8 ve yukarıysa doktorda insaflıysa 40 alıp ekpss ye gırersın nasipse memurda olursun.30 yazan arkadaslar:hangi dr baltazard a uymuş?

25 yıllık tip1 diabetim %30 anca verdiler.. doktor insaflı bile olsa maksimum alabileceği oran %30u geçmez.. o yuzden %30 yazmıştım.. kısacası %20-30 arası alırsın..

geçmiş olsun
eğer tanı tip II konuldu ise %20 veriliyor.

tip2 tip1 artık doktorlar bile karıştırıyor.. oral antidiyabetik kullanıyorsa %20, insülin kullanıyorsa %30.. bazı durumlarda insülin kullandırılıp tekrar bıraktırılıyor pankresaın dinlenmesi için.. belki oyle bir durum varsa %30 verilip 1 sene sonra kontrol denebilir..daha sonra %20,ye düşer.. herşey heyetin elinde aslında..

ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlarım başvurup şansımızı deneyeceğim size bilgi paylaşırım

TİP 1 koplıkasyon yapmış %40 verdiler ankaradan geri geldi tekrar endokro.. sefk ettiler %40 tekrar ankara aynen onaylandı geldi.polinorapati %5 norapatik agrı %10 bilginize. hastanede birtürlü karar veremediler tam 3 dahiliye doktoru konuyu tartıştı sonunda endokroleji karar verdi.

Özürlü cetvelindeki oranlardan ben de çok rahatsızım.. Ben de diyabetim + hipertansiyon vs hastalıklar da var.. Teşhisim yaklaşık 20 yıl önce kondu. AKŞ:450 civarındaydı tıp fakültesinde ölçüm yapıldığında. 3 kez ard arda sabah aç karnına çağırdılar.. Hepsi de 400'ün üzerindeydi. Rahmetli babam tarafı olduğu gibi diyabetti.. Önce hapla başladılar 3-4 sene devam etti.. Baktılar ki olmuyor insüline başladılar.. Her 3 ayda bir yapılan Hba1c testleri ve diğer testler sonuçlarına göre ilaçların dozu artırıldı.. Öyle yapa yapa 47 yaşıma kadar geldim. Şu anda hem insülin hem de hap kullanıyorum.. Hba1c değerim ortalama 7-9 civarında.. Değişkenlik gösteriyor.. Şimdi ben Tip I mi,Tip II miyim ? 7 ay önce Tıp Fakültesi endokronolji de 1 hafta yattım.. Teşhisi koyamadılar.. Başka hastanelerde de 3-4 kez yattım diyabet için.. Onlar da teşhis koyamadı.. Her gittiğim doktora (Beni hast. yatıran) söylüyorum ben bunu bilmek istiyorum Tip'im ne diye ? Peptit-C testi var diyorum .. Sen bizden iyi mi biliyorsun diyorlar.. 4 yıl önce aldığım ilk heyet raporunda % 30 vermişti doktor.Raporu verirken de kullandığım ilaçları,kaç yıldır diyabet olduğumu,ketoz,hipoglisemi vs herşeyi yazmıştı ama Ankara'dan geri döndü.. Neymiş efendim % 20 olacakmış.. 1900 lü yılların başında bir genelge çıkarmışlar halen daha onun peşinden gidiyor denyolar.. Onlar için insülin veya hap önemli değil.. İkinci raporda (1 yıl sonra) % 20 yazdırdım doktora ki bir daha geri dönmesin diye.. Bu kez de heyetteki doktor demez mi sen Tip I sin kardeşim. Bunu yazan doktora git söyle % 30 verecek.. Daha önce aldığım raporu ve Ankaradan gelen yazıyı gösterdim.. Olur mu yaa bu ne saçma iş demişti.. Kendisi genç ve idealist bir doktordu heyetteki :) Olur dedim burası Türkiye.. Olmaz kardeşim,hakkın varsa alacaksın tabii.. O kadar iğneyi bana sokmuyorlar hergün,o kadar hapı da ben içmiyorum sen içiyorsun. Dolayısı ile HAK GASPI yapıyorlar dedi.. Dedim doktor bey.Allahını seversen ne olur bana anlatma.. Ben Ankara'ya defalarca resmi olarak bunu yazdım. Ancak yine de bildiklerini okuyorlar dedim.. Ben öyle deyince peki ben yazayım şimdi dedi.. Sen imzanı at geç dedim.. Yoksa bu rapor Ankaraya gidecek geri gelecek tekrar heyete gir vs tam 6 ay sürüyor dedim.. Haklısın dedi.. Ve istemeyerek de olsa imzaladı.. Bunlardan hariç son 2 yıldır aldığım raporlarda % 20 yazılıyor.. İlaç raporu verirken TİP I yazılıyor,sağlık raporu için TİP II yazılıyor bunu da anlamış değilim.. Rapor için iki yıl önce Endokronoloji doktoru ise sen Tip I sin dedi.. Tıp fakültesinde ise doktor ne Tip I ne de Tip II sin dedi.. Yani LADA mıyım dedim. Sanırım dedi. Bunu söyleyen de endokronoloji uzmanı.. Bunun testi var dedim.. Sana göre değil bu test dedi.. Ve sana 4 lü insülin başlayacağız + haplara devam dedi.. Şimdi elimde 3 hastaneden alınma ilaç raporum var.. Birisi Tıp fakültesi (4 lü insülin + hap) / birisi devlet hastanesi (2 li insülin + hap) / birisi özel hastane (4 lü insülin + hap)... Şimdi ne yapayım siz söyleyin ? Ben TİP siz miyim ?

arkadaşlar merhabalar

2 yıldır tip 2 diyabetim günde 4 kere insilün kullanıyorum hba1c 8.1 aclık şekerim 180 tokluk 300 civarı birde guatır problemi çıktı kolestrol raporumda var şimdi özürlü rapor oranı ne olur acaba yardımcı olurmusunuz.

yaklaşık 3 ay önce Tip2 diyabet ve tıroid den endokrinoloji %28 oran verdi

Merhaba arkdaslar tip 1 diabetikim ve fallot tetrolojisinden 2 yasinda ameliyat oldum(kalp rahatsizligi) gozumde sekere bagli miyop olusdu sizce yuzde kac alirim ve bu belgeyi nasil alabilirim suan ogrenciyim haklarimi bilmiyorum

Tip 1 diabet çocukluktan beri gelen diabet
Tip 2 diabet sonradan ortaya çıkan diabet

Oranlar;

Tip 1 Diabet,Şeker 200 ün üzerindeyse ve ketoz varsa % 40
Tip 1 Diabet,Şeker 200 ün altındaysa ve ketoz yoksa % 30
Tip 2 Diabet her halükarda % 20

Rapora itiraz edin
8-9 yaşlarında çıkan diabet tip 1 dir
onunda oranı
ketoz varsa % 40
ketoz yoksa % 30 dur

earibagi peki bu raporu alirsam raporu olmayan hastaligi bulunmayanlarinda isine girebilirmiyim yoksa sadece raporlu kontenjanlarami basvurabilirim cunku benim hastaligim fiziksel degil faydasini gorurmuyum.

ben 10 yıldır tip 1 diabetim %40 raporum var ve vergi indiriminden yararlanıyorum.

ben 10 yıldır tip 1 diabetim %40 raporum var ve vergi indiriminden yararlanıyorum.ama raporumda ketoz gösteren yazıyo.ketoz yazmazsa 30 alırsın.

kankutu93;

Tabiki girebilirsiniz
Raporunuzu ibra etmek gibi bir zorunluluğunuz yok
Yalnız size tavsiyem vergi indirimi alın
Sonra oranlar değişiyor,mağdur olmayın

açlık 259 tokluk 476 a1c 12 olduğu halde %20 verdiler hayırlısı bakalım.

bu raporların belli bir sayısı varmı almak için sanki bir ara totalde 3 kez felandı değiştirdilermi.

velitemiz Sana hangi hastane %20 verdi.Ben ege üniversite hastahanesinden diyabet için % 40 verdiler benim hmg a1c 10.1 çıkınca yatış yaptılar 8gün yattım çıkışta günde 5 insülin 2 hap verdiler şu anda günde 1 insülin 2hapa devam ediyorum.

arkadaşlar merhaba

4 yıldır tip2 şeker hastasıyım günde 4 kere insülin kullanıyorum açlık 205 tokluk 320 hba1c 9,5 en son şeker raporu almaya gittiğimde karaciğer bitmiş glifor 1000 lik içiyordum günde 3 kere hap kullanma dedi doktur raporumda 07.02.1.2 tanımlanmış diğer komplikasyonlar ile birlikte diye verdi eskisinde komplikasyon yazmıyordu rapor alabilir miyim bununla ve oran kaç olur bilgi verirseniz bahtiyar olurum hayırlı günler.

alsancak devlet hastanesi verdi.

merhaba veli ben bir günde sabah 1tane glifor 1000mg 1tane januvia 100mg içiyorum saat 10 da ara öğünde levemir 14 ünite insilün vuruluyorm akşamları 1tane 1000mg glifor ve kolestrol için 20mg lipitor içiyorum ayrıca hepatit b taşıyıcısıyım +kolestrol+hipertansiyondan %59 raporla emekli oldum sen daha raporu almadın mı

arkadaşlar merhaba

4 yıldır tip2 şeker hastasıyım günde 4 kere insülin kullanıyorum açlık 205 tokluk 320 hba1c 9,5 en son şeker raporu almaya gittiğimde karaciğer bitmiş glifor 1000 lik içiyordum günde 3 kere hap kullanma dedi doktur raporumda 07.02.1.2 tanımlanmış diğer komplikasyonlar ile birlikte diye verdi eskisinde komplikasyon yazmıyordu rapor alabilir miyim bununla ve oran kaç olur bilgi verirseniz bahtiyar olurum hayırlı günler.

Aynı şeker oranları neredeyse bende de vardı %20 şekerden aldım uyku pl. %10 kilo dan %10 aldım baltazar hesabı yani %42 le raporumu aldım
bir dene istersen olmazsa başka hastaneye gidersin
not: Bana bir başka hastane %30 verdi şekerden

Yener Bey Merhaba,

Bende de kronik hepatit b var.Siz hepatit B den oran alabildiniz mi? Ben de ayrıca Tip 2 şeker,tiroid bezlerim alındı,kolestrol ve kronik hepatit B var.Cevap verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Üst Alt