Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 şeker ve diğer hastalıklarımdan hangi oranda rapor alırım?

Burak turhal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben tip2 seker hastasiyim ilc ve insulinde kullaniyorum, hipotroid papilar ca teshisi kondu amaliyat oldum ve atom tedavisi aldim 200 mg levtron kullaniyorum ve ayni zamanda Sol ventrikül konsantrik hipertrofisi ve diyastrolik disfonksiyonu tanısıyla tansiyon hastasıyım engel oranı kactir

Burak turhal

Diabet
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Tansiyon için;

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler:% 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa:% 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa:% 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mm Hg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

papiller ca % 20, hipotiroid için % 10 verilir.

% 40'ı geçersiniz muhtemelen.

Merhaba bugün sonucum çıktı %62 verdiler ilginiz için teşekkürler

Üst Alt