Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 ve uyku apnesinden yüzde kaç oran alırım?

yakamozz0050

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler 28 aralık 2013 de tesadüfen tip 2 olduğumu öğrendim ve hemen hastaneye aldılar. o günkü ölçümlerde şekerim 523 tü ve 3 aylık geriye dönük olan tahlil sonucu da 13,43 çıktı. o an insülini yapıştırdılar hemen :) ve 1000 mg gluforce kullanmaktayım. bikaç gün içinde görme bozukluğu başladı önceki kullandığım gözlüğüm -0.75 iken şimdi 1.25 oldu yakın görme sorunu başladı. ayrıca ağır derecede uyku apnesi mevcut cpap 15 aydır cpap cihazı kullanıyorum derecesi de 75.1. bunların yanı sıra karaciğerimde yağlanma mevcut. ve 1999 da bel fıtığından ameliyat oldum şimdi tekrar ameliyat önerdi doktorlar. bi de sol kulağımda % 53 oranında işitme kaybı mevcut. şu an belediyede işçi olarak çalışmaktayım 1996 sigorta girişim mevcut ve 3450 gün prim yatmış durumda. acaba bu durumda % kaç özürlü raporu alabilirim. şimdiden teşekkür ederim

% 40'ı geçer, 3. derece vergi indirimi aldığınızda ve 3920 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz, emekli olduktan sonra SGDP kesintisi ile çalışmaya devam edebilirsiniz maaşınız kesilmez...

% 35 uyku apnesi, % 20 tip2 şekerden alırsınız. % 48 yapar zaten ayrıca diğer rahatsızlıklarınızdanda alırsınız...

kkelebekk çok teşekkür ederim ben daha yeniyim diyabette ondan dolayı hiçbişey bilmiyorum. yalnız SGDP kesintisi nedir onu anlamadım. yani normal emekliler gibi mi emekli olabilirim maaşım normal mi olur yoksa malullerinki gibi az mı olur teşekkür ederim ilginiz için.

ben bugün hastaneye başvurdum. şekere % 20 hipertansiyona % 10 sol kulak 26 db sağ kulak 38 db işitme kaybı olmasına rağmen sadece % 2 ve işin enteresan olan kısmı ağır dereceli uyku apnesi olup cpap kullanmama rağmen % 0 verdiler. geriye bi bel fıtığı kaldı ona da mr a gireceğiz yarın. ama hatırı sayılır bi puan geleceğini sanmıyorum. uyku apnesinden neden puan vermediler ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı acaba.

Nevşehir devlet hastanesinden aldığım rapor:
%20 şeker
%10 tansiyon
%10 bel fıtığı
%2 KBB(işitme kaybı)
formülden çıkan sonuç ise %36 ama ben heyete girdiğim zaman itiraz ettim benim ağır derecede uyku apne sendromum var dedim kendi aralarında bi daha konuştuktan sonra: seni uyku laboratuarı olan bi hastaneye gönderiyoruz dediler. kayseri devlet hastanesine sevk yazdılar orda tekrardan heyete başvurdum.fazla uzatmayalım rapor sonucum:
%20 şeker
%10 tansiyon
%10 bel fıtığı
%2 işitme kaybı
%35 osas ( uyku apne sendromu)
formülden çıkan sonuç %59 ve sürekli yazıyor
şimdi benim prim olarak yaklaşık 3500 gün oldu. bu raporun geçerlilik süresi ne kadar bunu öğrenmek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

ssk'dan emekli olacaksanız bu raporla vergi indirimi alın, vergi indiriminiz sürekli olur. emekli olurken yeniden ne rapor istemezler...

çok teşekkür ederim kkelebekk. bi başka sorum daha olacak ben primim dolunca emekli olsam ( belediyede işçi olarak çalışmaktayım) 3500 gün primim oldu. emekli olduktan sonra aynı iş yerimde özürlü kadrosundan işe girmem mümkün olur mu. şu an bizim belediyede hiç özürlü çalışan yok.

merhaba kardeşim kelebek beni sorularıma verdiğin cevaplardan hatırlarsın umarım bundan dolayıda ayrıca teşekkür ediyorum kelebek ben rahatsızlıklarımdan dolayı engelli indirimini %42 olarak aldım ama şimdi birde uyku apnesi çıktı bunu raporuma nasıl ilave ettiririm ne yapmam gerekiyor 97 sigorta girişliyim ve 4100 pirim ödemem var fakat biliyorsun ki ssk girişim 15 yaş olduğu için 18 yaşımdan itibaren hesap yapılıyor uyku apnesinden rapor alırsam bu şartlar değişirmi ve aynı hastaneyemi gitmem gerekiyor ne yapmalıyım

sgk'ya başvuru yapıyorsunuz.. sgk kendisi gönderiyor hastaneye sizi... hastane de hastalıklarınız belirleniyor ve baglı oldugunuz bölgeye göre değişen (muhtemelen ankaradır) sgk merkezine gönderiliyor raporunuz.. rapor oranınız orada belirleniyor.. muhtemelen %60ı gecer.. ve emeklilik sartlarınız da buna göre değişir..

Üst Alt