Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 diabet için hangi oranda rapor verilir?

Durum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

36 yasinda, 96 dan bu yana sigortali, 93 yilindan beri de TIP1 diabetliyim. Su ana kadar rapor alma ya da erken emeklilik icin bisey yapmadim hatta cok fazla bilgimde yoktu. Son donemde forumlari takip ederek bilgi sahibi oldum. Benim HbA1c genelde 7-8 hatta 9 gibi cikiyor ancak bildigim herhangi bir komplikasyonum yok. Yine de bana %40 verirler mi? 40 olmazda %20-30 verirlere bana sağlayacağı herhangi bir avantaj var mi? Yani hadi rapor cikarttik hadi vergi indirimi yaptik falan filan ugrastik yani sonucta bunca yildir sigortaliyim bana bu saatten sonra getirecegi bir avantaj olur mu? Ugrasmaya deger mi yoksa siz bunca zamandir bisey yapmamissiniz hic ugrasma artik diyen olur mu? Bilgi icin simdiden tesekkurler

1- Diabetes mellitus

a- Tip 2 Diabetesmellitus: Diyet ve oralantidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış: % 20
b- Tip 1 Diabetesmellitus: Komplikasyonyapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz vehipoglisemi göstermeyen: % 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40

% 40 ya da üstü rapor alabilirseniz bu raporla tüm haklarınızdan yararlanabilirsiniz. Erken emeklilik hakkı da dahil buna.. Size hiç kimse "bu zamana kadar hakkını aramamışsın bu saatten sonrada sus otur aşağa, arama hakkını bakim" diyemez..:)

Fakat illaki % 40 ya da üstü olmalı raporunuz. Aşağısı kurtarmaz malesef.. Hiç bir hak taleb edemezsiniz.. Hastalığınızın sebep olduğu başka rahatsızlıklarda belirlenirse doktorunuz tarafından değerlendirilecektir.. 10 ordan, 20 burdan derken % 40'ı bulabilirsiniz belki..

Bilgi icin cok tesekkurler...Henuz nerden baslayacagimi ya da ne kadar vakit ayirmam gerektigii bilmiyorum biraz yogun calisiyorum ancak deneyecegim.

Tekrar tesekkurler

Hazır yeri gelmişken şunu düzeltelim; herhangi bir şekilde sosyal güvencesi olan (eşinden, babasından vs. yararlanıyor olsa dahi) hiçbir kimseyi işkur veya sosyal hizmetler hastaneye sevk etmez. Bu kesindir. Bu hak sadece hiçbir sosyal güvencesi olmayanlara ait bir haktır.

Ben yazışmaları okuduğumda aklıma şu sru takıldı. İşgöremezlik raporu, %40-50 her neyse bunu 1 kere almak yetmiyor mu? Yoksa ilaç raporları gibi örneğin 2 senede bir yenilemek mi gerekiyor?
Benim rapor almaya başvurma nedenim erken emeklilik imkanından faydalanmak. Yani diyelim raporu aldım, vergi indirimi aldım erken emekli oldum sonra tekrar rapor mu çıkartmam gerekecek?
Bir de bana en yakın hastahane başakşehir devlet hastanesi.burdaki uygulamayı biliyor musun? randevu almak gerekir mi? randevu almam gerekirse ben hastaneye ne amaçla gelicem demeliyim? işgörmezlik raporu mu? yani bunun bir tam bir jargonu var mı? yanliş anlaşılmaya mahal vermemek için. TŞK ler

Rapor üzerinde "sürekli" ibaresi varsa, rapor yalşam boyu geçerlidir.

Yalnız, kruumlar "sürekli" ibareli rapor rağmen -eziyet olsun diye!- ileriki dönemler için kontrol muayenesi şerhi koyabilir... Böyle bir şley olursa zaten bu durum size bildirilir en baştan...

Üst Alt