Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 diyabet, 25 derece skolyoz, ibs ve anal fissur için rapor oranı ne olur?

tirpanas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

13 yasindan beri tip 1 diyabetim. hemoglabin a1bc orani genelde 7-8 arasi degisiyor. Ayrica yine cocukluktan devam eden skolyozum var en son 22 yasinda 25 dereceydi.

G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus % 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus % 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40

Buradan en az yuzde 30 alabilirim gibi duruyor ancak skolyoz 25 dereceyken ne oranda alabilirim bilginiz var mi ?

Ikinci olarak ise

Bu 2 rahatsizlikla bir sekilde idare edebiliyordum ancak en son ibs tanisi kondu ve bununla beraber rektal komplikasyon olarak anal fissur. Ibs ve anal fissur kronik sorunlar, cok kisitli bir diyetim var ve duzenli ilac takviyesi aliyorum.

İrritabl (Spastik kolon) bağırsak sendromundan:

1:Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısa süreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği bağırsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzunsürmemesi.

Ifadelerin ucu cok acik gibi geldi bana. Iicnde bulundugum sartlar altinda sizce ibs icin ozurlu raporu alabilir miyim ?

Sekerden dolayi yuzde 30 iken seker + ibs (anal fissurle beraber) + skolyoz yuzde 40 yetecek..

Yurtdisinda calistigim icin muhtemelen turkiyede devlet hastanelerinde rapor alma sureclerini yurutmek kolay olmayacaktir. bol bol gelmem gerekecek. o yuzden bilgi paylasiminizin bana cok yarari olacaktir.

Tesekkurler simdiden :)

Üst Alt