Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 diyabet, görme ve tansiyondan, yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

tarık22

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm 15 yıldır TİP 1 im erken emeklilik çalışmaları için koşturmacaya başladım yarın heyete gireceğim.fakat ortalık karıştı.dr hanım çelişkide kaldı 1 miymişim 2 miymişim.ben keto asidoza girdim tıp fakültesinde 10 gün yattım prof kurtardı beni bu gün yaşadıklarıma güldüm..sanıyorum 20 oranı verdi ve olumsuz çıkacak anladığım kadarı ile..yahu ben 4 defa insülin kullanıyorum yakın görme sorunu oluştu tansiyon 15-9 çıktı hanım efendi çelişkide kalmış:))))) AKŞ zaten 207 çıktı..bana akıl veriyor şeker yüksek organlarına zarar verir diyor:))) :))) yarınıı meraak ediyorum..Bülent beyin bu konularda bilgisi fazla..yarın ne gelişir yada bundan sonra hangi yolları izlemem gerekecek....

Tip 1 diyabet teşhisi size tam olarak ne zaman konuldu ki emin olamıyorlar tip 1 mi, tip 2 mi..? 15 yıl içinde net bir teşhis konulmuş olması lazım.. Tereddüte düşme sebepleri neymiş anlayamadım..

Durumunuz bahsettiğiniz gibiyse sakatlık oranı cetveli "Açlık kanşekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketozgösteren Tip I diabetes mellitus:% 40" kısmından oran verilmesi lazım size. % 10 tansiyondan oran verilmiş olsa 40+10=% 46 oranında raporunuz olur. Gözden oran verilir mi bilmiyorum..

Düşük oranda rapor verilecek olursa il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz.. Sonucu alınca buraya yazın lütfen..

Bugün heyete girdim ...ve dolaylı yoldan aldığım bilgi,,,,, olumsuz çıkmış...Yani 40 oranının altında..Ben 98 yılından beri TİP 1 DM liyim şu yaşananlara bakarmısınız..sadece gülüyorum.neyse...İtiraz hakkımı kullanacağım ve tıp fakültesine sevk istiyeceğim..ama şunu çok iyi izledim..verilen bilgide o doğrultuda idi..sağlık bakanlığından baskı var doktorlarda bol keseden vermiyecekler şeklinde idi..özüne baktığımızda benim kanuni hakkım..ama şimdilik yapabileceğim bir şey yok..detaylara bakacak olursak evet şekerim 200 altına zor düşüyor..15 yıllık şeker hastasıyım..14,5 yıldır insülin kullanıyorum.7 yıldır 4 lü kombine uyguluyorum..tansiyon ilacına başlamadım..ama 14-9 civarlarında seyrediyor..Bana çıkan düşük oranı bir üst kurul olan fakülteye müracaat etmeden il sağlık müdürlüğü kanalı ile çözebilirmiyim yani?? Göz olayında doktor uzak ile ilgili sıkıntınız varmı dedi yok dedim..yakın ile var tabii o önemli değil şeklinde yorum yaptı..yakın için 2 numara gözlük kullanıyorum..onun için hadi önemli pşmıyabilir bişey diyemem ama bence sonuç bariz ortada siyasi:))))))) ama ben hakkımı arıyacağım tabii..

İtirazınızı yaptıktan sonra, sonucu bizimlede paylaşın lütfen...

Tabikiii..Paylaşacağım...Çünki insanların sağlık alanında alması gereken haklarını siyasi amaç için kısıtlıyorlar..Kazanılmış haklara nasılda kısıtlama getiriyorlar anlamıyorum..ama bizde hakkımızı aramasını bilmiyoruz..Heyete gireceğim demiştim girdim çıktım ve heyet başkanı aynen 20 oranını değiştirmedeen onaylamış yani değişen bişi yok..Çarşamba'da rapor fotokopisini verecekler beraberinde itiraz dilekçesi ile itirazımı yapacağım..Arkadaşlar hakkınızı arayın..zaten insülin kullanan bizler gerçektende yarım değilmiyiz? Organlar devamlı zarar görüyor..ilaç şirketleri para için çözümleri engelliyor..siz inanıyormusunuz şekerin çözülmediğine...Ben inanmıyorum şahsen..çözüldü ama ilaç devleri parsayı götürmek için engel koyuyorlar..insan klonladılaryaa düşünecek olursak...:))))) neyseee herkeze sağlıklı mutlu ve engelsiz hayat diliyorum..saygılar..

bacı bey mevcut rapor ona bağlı testler üzerindenmi itiraz mı yapılıyor cuma günü malül emeklilik için heyete girdim papaz oldum hepsinle o an itirazla değiştirdimse de sonuç sgk dan alıcam hastalığımdan dolayı artık tanıyı ekoyu ekg yi okuya biliyorum ne anlamlara geldiğini biliyorum orda siyah yazıyor doktor beyaz yazıyor anlamasak sonra uğraşdur yani il sağlık müdürlüğüne itiraz ellerinde ki kendi yaptıkları testler v.s ler üzerinden mi yoksa sil baştan mı kendi yaptıkları ve aldıkları sonuçlar benim için yeterli fakat yanlış değerlendiriyorlar kaldı ki daha önce de aynı hastane aynı kurul aynı raporu bana verdi aynı test sonuçları farklı değerlendirme derdim tekrar tekrar sonuç farklılaşır çünkü bazı değerler sürekli değişiyor gerek ilaçlardan gerek kalbin haliyeti ruhiyesinden...

Tarik22 28.03.2013 te aldigim raporu sana yazayim.sabah aksam 20 unite insulun ignesi oluyorum ayrica diyabet haplarimda var tansiyon icin ise 100mg.(Cozaar) kullaniyorum,tansiyon icin 10 diyabet icin ise ben morbid obezim bunun oranida 30. raporda diyabet ve obezi bir yazmislar ve verdikleri oranda toplamda 44 verdiler. kusura bakma karamsar olmanida istemem fakat durum vaziyet bundan ibaret cok gecmis olsun acil sifalar saygilar...

HA1C En son 9,9 idi düşürmüşüm:) yaa ben ortalama yazdım size..ortalama 5 yıldır 4 lü kombine uyguluyorum sabah öğleden sonra ve gece apidra.öğleyinde lantus. apidralar 10 üni..lantus 30 üni.bunlar önemli değil tabi bilgi olsun diye paylaşıyorum.asıl güzellik bu gün oldu..!!
heyet kalemi bana elinde raporlar varsa getir ekliyelim dedi.bende strip raorunu getirdim üzerindede TİP 1 DM yazıyor zaten..zaten artık bilirsinzi raporlar sistemde görünüyor eczaneye götürmenize gerek kalmıyor...neye..
bu gün heyetten raporumun fotokopisini istedim itiraz edeceğim diye..fotokipisini almak için aslınıda verdiler git kopi al diye..baktım raporun aslına....beyefendiler benim şekerde tereddütte kalmıştılar..başkan efendi...TİP 2 de karar kılmış...
Nasıl oluyor?Şimdi bilgisi olan varsa bana akıl verebilirmi?
bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu..
baya bir küfür basacaktımda.çok basmadım az bastım..
yahuu bunlar ne yaptıklarını gerçekten bilmiyorlar...şimdi uğraş dur..

Editor arkadaş..elimdeki raporları paylaşmak istiyorum..yapılmış olan saçmalıkları belgelemek istiyorum örnek teşkil etsin diye.ben sınırlı kullanıcıyım sanıyorum...yardımcı olurmusunuz..resmi belgeler ile..TİP 1 iken EDİRNE devlet hastahanesinde heyet başkanlığı yapan DAHİLİYE UZMANI CAN İYİİZ beyefendi nasıl TİP 2 ye çevirmiş belgelemek istiyorum..ben sessiz kaldım...ve zamana yenilmiş oldum..şimdi baya koşturmam gerekecek..yada ANKARA dan gelecek cevabı bekliyeceğim.sonrasında itiraz edeceğiz.buda en az 1,5 ay gibi süre...ne diyeyimkiii...:(

Slm Ferhat ;

benim olayımda hak ettiğimi düşündüğüm oranımı yediler..Tabiri caiz ise yahu 14,5 yıldır ben insülin kullanıyorum zaten..7 yıldır 4 lü kombineye geçmişim.tüm raporlarımda zaten TİP 1 DM tanısı konmuş ...tanının konmasıda yeni değil..niçin böyle ördeklik:)
yaptılar anlamıyorum adminler izin verseler raporlarımı yayınlıyacağım sansürsüz bir şekilde reklam ise reklam..kendileri düşünsün benkendimi deşifre etmekten çekinmiyorum..
bu saçmalıklara sinir oluyor insan işte..bizim ülkemizde bu tür saçmalıklar hep oluyor ya bürokrasi engelleri duvar gibi karşınıza çıkıyor yada bu tarz engeller..
şimdi beni en az 5 ay geri attı..suçlusu kim benmiyim..? ee tabii benim,
kim dedi bana şeker hastası ol diye:)
herkeze sağlıklı, raporsuz, sorunsuz günler diliyorum..

Merhaba arkadaslar. Bende bu konuda muzdarip olanlardanim. Dun saglik kuruluna girdim. Yaklaşık 8 yildir insuline 4 lu kombine ye gecmisim. Hba1C 11,9 , glokom, bel ve boyun fitiklari, bobrekte tas birinde mevcut. Digerinden tasli piyelinefrit akut gecirdim. 8 ay boyunca kateter takiki gezdim ve su an 24 saatlik idrar protein degeri 273. Hipertansiyon (esansiyel+primer). Verilen degerler cok komik. Cunki diyabet : 20, boyunfitigi 10 ve hipertansiyon 10. Toplam % 35. Vergi dairesi ve isyeri sevkli gittim. Lutfen yardimci olun. Ne yapmam gerekiyor. Ayrica 137 tl para odedim. Vereceginiz cvplar icin simdiden tesekkurler

Arkadaşım itiraz hakkın var.direkt il sağlık müdürlüğüne itiraz ediyorsun seni başka hastahaneye sevk ediyorlar araştırma hastahanesi gibi bir kuruma oradan muhtemelen 55 gibi oran çıkar.sadece diyabetten 40 oran çıkması gerekli..bence arkasını bırakma..çok güzel hakkımızı yemeye çalışıyorlar..ben 15 yıldır insülin kullanıyorum banada heyette tip 2 diye belirtiyorlar..ve 20 oran veriyorlar.bu gün itiraz ettim bende...beni tıp fakültesine sevk ettiler..raporu sana vermiyorlar fotokopisini al ve onunla itiraz et işte..sonrasında sanıyorum tekrar bir 137 bayılacaksın..ama sonrası önemli kaç iş gününüz var içerde 3600 var ise erken emeklilik hakkı olacak tabii 40 oran alırsanız..tekrar geçmiş olsun..

Raporun asli bende. P.tesi gunu il saglik mud. İtirazimi vercem insallah. Bana dilekcede ne belirtmem gerekiyor. Bi ornek verebilirseniz. Simdiden cok tesekkur ederim

Arkadaşım normal şartlarda sana raporu vermiyorlar..Önemli değil sanıyorum..vergi dairesine kendileri yolluyordular..neyse..Senin dilekçe yazmana gerek yok onlar bilgisayardan kendileri düzenliyorlar..Size isim imza adres felan yaptırıyorlar o kadar başka bişi yok zaten..hayırlısı kazamız mubarek olsun:)))))))

Amin. Hakkimizda hayirlisi olsun. Tekrar vermis oldugun bilgiler icin tesekkur ederim

stern bobrek tasina yüzde 5 veriyorlar aslinda bendede tas var ve yuzde bes verdiler sendede oldugunu yazmissin ama nedense yazdigindan gordugum kadari ile sana bobrek tasi icin oran vermemisler gecmis olsun..

bende tip 1, göz ve tansiyondan % 44 verdi hastane. ankarada aynen onayladı. Allah yardımcın olsun kardeş.

Anladigim bildigim öğrendigim birsey varsa bu raporlari kafalarina gore veriyorlar.

Aynen. Kendi istedikleri gibi dagitiyorlar. Bobrek tasi belfitigi. Glokom bunlarin az da olsa oranlari var. 137 tl cebe indirip. Gerisini bos veriyorlar.

Sen nerden aldin raporunu kardes

Dogrudur. Gozde glokom . Bobregin birinde tas var. Digerinde de kirdirdim. 8 ay tedavi gordum akut tasli piyelinefritten. Bobregime stent takili kaldi 8 ay. Ve su an protein kacagi baslamis durumda. Hepsinin epikriz ve usg lerinide raporuma eklemistim

Ertuğrul sıkıntılı süreç derken neyi kast ettin..açıklarmısın..tekrar koşturmaca felan dersen o önemli değil yeterki hakkımızı alalım.ama bilmediğimiz bir şey varsa aydınlat lütfen..

Slm...Beklediğimiz sonuç çıkmış..sınıfta kaldık:)))))) % 30 Çıkmış arkadaşlar..ama şunuda belirtmek gerekli..ders çalışmadaan sınava girdik.inşallah seneye bunun üstesinden geleceğim:))) tansiyon çıkmaya başladı gözler felan..seneye geçeriz ne yapalım:))) hayırlısı...her keze sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

üst kurula gitmeden tekrar rapor müracaatı ?

Slm...Arkadaşlar benim işler zaten hep sıkıntılı geçti bilgisi olan varsa yardım istiyeceğim..
Erken emeklilik yada vergi indirimi için rapor müracaatında bulundum. Heyet raporu bana TİP 2 Dedi.. İl sağlık kanalı ile üst kurul olan araştırma hastahanesine müracaat ettim TİP olduğu onaylandı ama oranım düşük çıktı 30...

Şimdi ilk raporumu veren DRu tanıdık vasıtası ile dürttürdüm :) tabiri caiz ise. kabul etmiş hatasını..
Şimdi ben istanbul'lu tırmalamak yerine :) tekrar buradan müracaat şansım olur mu?

BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ
İLLE İST ZORUNLUMU YANİİİİ?

Üst Alt