Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 Diyabet hastalığım var. Emeklilik şartlarım ve emekli maaşım konusunda bilgi..?

Sugaremro

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sitenizi yaklaşık 3 aydır ziyaretçi olarak takip ediyorum ve bu siteden başka yerde aydınlatıcı bilgiler bulamadım. Öncelikle teşekkürler yardımlarınız için.

Belki 1000 tane kişi bu soruyu sormuştur ve çoğu yazılanı okudum konuyla ilgili fakat yinede size kendi durumumu sormak istedim.

Ben 08.06.1978 doğumluyum.
Yaklaşık 11 senelik tip1 şeker hastasıyım.
01.02.1997 tarihinde SSK lı olarak işe başladım.
Şu an itibari ile 4110 gün ödenmiş primim var ve 97.212.75 TL ödenmiş görünüyor.
Sanırım şu an için %60 rapor alamam fakat %40 kesin alırım.

Şu an vergi dairesine başvurup vergi indirimi alırsam kaç yaşında emekli olabilirim ve sizin tahmin ettiğinize göre ne kadar emekli maaşı alabilirim.

Kolaylıklar dilerim.

Emrah.
97.212,75

Emrah;
17 yıl 3920 güne tabisiniz
01/02/1997:17yıl: 01/02/2014 yılında emekli olmak için kuruma müracat edebilirsiniz.
Engellilere tanınan erken emeklilik hakkında yaş sınırı bulunmamakla beraber yılınızı ve gününüzü tamamladıgınız tarih itibariyle emekli olmaya hak kazanırsınız...
Tabiki yukardaki emekli, şartları vergi ind. hakkı aldıgınız da geçerlidir.......
Maaş için bir şey diyemem ama şu link sana yardımcı olur: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Öncelikle teşekkürler.Şimdi yapmam gereken şey vergi dairesine başvurup hastaneye sevkimi beklemekmidir.

ilker,

Peki sizce %40 alamama gibi bir ihtimal varmı.Forumdan okuduğum kadarı ile en az %40 veriliyor tip1 lere. Bu oranda 3. derecede vergi indirimi sağlıyor.Doğrumudur.

işgücü kaybı cetveli'ne göre "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmışketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" için %40 oranında işgücü kaybı oranı veriliyor.

Bir şeyde takılı kaldım:Şimdi forumdan öğrendiğim kadarıyla bir hastaneye dilekçe ile başvurarak rapor alabiliyorum sanırım.Bu raporu alıp vergi dairesine gitsem beni tekrar hastaneye gönderirlermi?

Mesela raporu yarın alıp direk vergi dairesine verdim diyelim yeniden rapormu isterler?
Sizce önce vergi dairesine gidip direk sevkmi yapmam mantıklı yoksa elimde bir raporla başvurmammı?

Birde forumdan volkan arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla kendisine %55 rapor vermişler bu hastalıkdan dolayı.Eğer ben %60 rapor alırsam hemen emekli olabilirmiyim,eğer olursam maaşım çokmu düşük olur?

Lütfen düşüncelerinizi paylaşın,teşekkürler.

dalga kıran;

Novomix30 flexpen kullanıyorum.

Bu konuda uygulama değişiyor! Bazı defterdarlıklar ille kendileri sevk etmek isityor, bazıları güncel tarihli raporu kabul ediyor. Şu haliyle şansa bağlı!
Bugün gelirler idaresi başkanlığına bir dilekçe yazdım konuyla ilgili... yanıt gelince paylaşacağım...

İlk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybın yok idiyse, ama bugün maluliyet cetveli'ne göre malul isen, malulen emekli de olabilirsin.

Ben 1997 tarihinde sigortalı oldum .Hastalığım ise 1 sene sonra çıkdı. Belirttiğiniz listeye baktım Bülent bey Benim hastalığımda listede mevcut fakat ne listesidir bu ve ne işe yarar onu anlamadım.Açıkcası benim şekerim kontrol edilemeyecek şekilde çok yükseliyor.Yattığım hastanelerin rekorlarını kıracak kadar çok hemde :)

Malulen emekli olabilmek için %60 rapor gerekiyor sanırım ama forumdan okuduğum kadarıyla bu raporuda kolay kolay vermiyorlar hak etmiş olsanız bile.

Ben tahmini %47 gibi bir rapor bekliyorum(daha hiç bir yere başvurmadım).

Sizden gelecek yönlendirmelere göre adım atmak istiyorum ve sonuçları bekliyorum.

Teşekkürler.

Malulen emeklilik: maluliyet cetveli (emeklilik başvurusunda sgk sevki ile hastaneye gidi maluliyet cetveline göre maluliyet oranında işgücü kaybının onanması şartı ile)

İşgücü kaybından dolayı erken Yaşlılık emekliliği: işgücü kaybı cetveli (defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmek şartıyla)

Bayramdan sonra işyerinden çalıştığıma dair bir belge ve resimlerle bağlı bulunduğum vergi dairesine gideceğim.Doğru değilmi .

Bir türlü karar veremedim ne yapacağıma. Hastaneyemi gideyim vergi dairesinemi. Önerisi olan yokmudur.

Elimde hiç bir belge yok malesef. Zaten beni düşündürende bu. Önce hastaneden belgemi almalı yoksa direk defterdarlıkdan sevklemi gitmeli Kaldım ortada :)

O halde en garantili yolu seçin ve rapor dışında kalan evrakları tamamlayıp sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Onlar hastaneye sevk etsin...

Eski bir konuyu yeniden hortlattım arkadaşlar.Yaklaşık 1 senelik bir gecikmeden sonrada olsa başvuru yaptım.Süreci anlatayım kısaca size.İstanbul'da olanlar için olay şöyle gelişmektedir:

Önce işyerinizden sakatlık indiriminden yararlanmak istediğinize dair bir dilekçeyi almanız gerekmekte(Bu dilekçeyi sanırım forumda bulabilirsiniz)Yine sakatlık indirimi istediğinize dair kendi dolduracağınız bir dilekçe daha var.(Bu dilekçede forumda olmalı)Bu dilekçeleri bulamaz iseniz Topkapı Cevizlibağ durağında YEŞİL Plaza 7. katta engelli birimi var oraya başvuru yapmalısınız.Nüfus cüzdan fotokopisi ,1 adet resim,işyerinde çalıtığınıza dair dilekçe ve sakatlık indirimi istediğinize dair dilekçeniz ile yukarıda belirttiğim adrese gidiyorsunuz.

Eğer daha önceden almış olduğunuz bir rapor yok ise (benim yoktu) sizi istediğiniz bir devlet hastanesine sevk edecekler.

Ben Ümraniye devlet hastanesini seçtim ve 6 Nisan için randevu verdiler.Sanırım 6 Nisan günü gerekli tahlillleri yapacaklar.

Bundan sonraki süreci size yazacağım.Artık eskisi kadar kolay vermiyorlarmış %40 oranını duyduğum kadarıyla.

6 Nisan 'da yazacağım.

Hmb a1c kaç çıkıyor 4 aylık kan şekeri ortalaman.
O önemli öle kolay deyil baklavayı yerım giderim kan sekeri 300 olur mantıgı yok habeirn olsun 3 aylık kan şeker ortalaman ketoz yapmış yapmamıs o önemli..

exalans77;

9 civarı şu an için.Sanırım bu yüksek bir oran .

Emrah, "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" için %40 oran verilir.

Sende son durum nedir?

OturanBoğa;

Selamlar tekrar,

Kesin sonuç çıkmadan yazmayayım demiştim fakat yinede paylaşayım.

7 adet bölüme gittim.Dahiliye,göz,genel cerrahi,nöroloji,pskiyatri,ortopedi ve Kulak burun boğaz.Dahiliyeciye gittim raporun yanındamı tip1 diyabet için dedi hayır dedim.Ya getir yada kan ver dedi(1 saatlik mesafedeydi evim kan vereyim dedim)Labaratuar sonucun 15:30 gibi çıkacağını söyledi.

O arada göze gittim.Şeker hastasıyım 14 senedir dedim bana kocaman bir yazı okumamı söyledi okudum.Gözlerin sağlam dedi.Doktora gözlerimde sulanmalar olduğunu ,çekilmeler olduğunu söyledim.Bana o zaman randevu al tedavi edelim dedi.Sağlam olarak imzaları.

Ortopediye gittim.Problemin varmı dedi:ellerimde paröaklarımda uyuşmalar var dedim:Randevu al gel bakalım dedi.Sağlam olarak imzaladı.

Genel cerrahiye gittim:Ameliyatlık bişeyin varmı dedi.Yok çok şükür dedim Sağlam olarak imzaladı.

Nörolojiye gittim:Eğil kalk dedi yaptım.Sağ elinle burnuna dokun dedi dokundum,Sol elinlede dokun dedi dokundum(şaka gibi değilmi) Sağlam olarak imzaladı.

Psikiyatriye gettim:Sorunun varmı dedi.Şekerden dolayı sinirliyim dedim uyku problemi yaşıyorum dedim.Randevu al gel ilaç yazalım dedi.Sağlam olarak imzaladı.

KBB uzmanına gittim duyma problemin varmı dedi nasıl yani dedim beni duyabiliyormusun dedi EVET dedim.Tamam sağlamsın dedi imzaladı.

Bu işleri öğlene kadar hallettim (zaten her doktorda tahmini 30 saniye kaldım)Öğlen bir yararı olur diye gidip evden raporumu aldım.Öğleden sonra dahiliyeye tekrar gittim.Doktora raporumu aldığımı kan sonuçlarının 15:30 gibi çıkacağını söyledim.Bana buna gerek olmadığımı raporumu görmesinin kendisi için yeterli olduğunu söyledi.%30 olarak imzaladı ve işimin bittiğini söyledi.

Yaklaşık 1 saat daha bekleyip kan sonucumu aldım.Hemoglobin değerim 9,4(Bu değer aylık ortalama 260 mg'a denk gelmektedir.) açlık kan şekerim 339 du.Bunu tekrar doktora göstereyim dedim ama işe yaramıyormuş bunlar.Şekerden dolayı komaya girip hastanede yatmış olmam gerekiyormuş %40 için.Kağıtlarımı toplayıp ilgili birime verdim.3 gün sonra gel heyete gireceksin dediler.
Heyet günü gittim ismim okundu içeri girdim 10 saniye kaldım gidebilirsin dediler.Sonuç iş yerine gönderilecekmiş.

Yani anlayacağınız sanırım %30 verecekler...Baştan sona anlattım serüveni.Umarım arkadaşlara bir yararı olur...

Yanlıs tıp 1 ve şekerın çok yuksek bence 40 vermelerı lazım ve tedavıye ıhtıyacın var şeker senı bıtırmek uzere

Yukarıda da aktardığım gibi, sakatlık oranı cetveli'ne göre "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" için %40 oran verilir. Eğer buna rağmen düşük oran verilirse, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz...

Tekrardan selamlar arkadaşlar,

Sonuç elime ulaşmadığı için bugün tekrar vergi indirimi için başvuru yaptığım Topkapı'yı aradım.Bana bizde sizi arıyorduk dediler.
Olay Şu ki Ankara benim hakkımda bir karar verememiş ve Haydarpaşa Numune hastanesine gönderilmeme karar vermiş.Bu hafta gitmeye çalışacağım.Gelişmeleri aktaracağım.

Aklıma birşey takıldı: Ben şimdi bu raporu alınca iyimi yapmış olacağım kötümü.Hala tereddütteyim .

İyi yapıyorsun tabii ki. Sonuçta elde edeceğin sakatlık indirimi erken emekli olmanı sağlayacak olan haktır...

Tekrar merhabalar herkese.Geçte olsa devam ettireyim konuyu.Öncelikle şunu söyleyeyim ki hala rapor alamadım.

Beni Haydarpaşa ya sevk ettiler emiştim enson.Hastaneye gittiğimde bana bu işler için günde sadece 25 kişiye bakıldığı söylendi.Geceden sıraya gir şansın varsa sıra alırsın denildi.Kendileine Ankara dan gelen sevk kağıdımı gösterdim.Bu bizi ilgilendirmiyor sıra bulursan heyete girebilirsin denildi.Bende PES ettim açıkcası ve bu işin peşini bıraktım o gün itibari ile.

Konuyu tekrar hortlatmamın nedenine gelince.exelans 77 arkadaşımın dediği gibi artık şeker yavaş yavaş beni bitirmeye başladı.Gözlerimde sorunlar başladı 1 haftadır gözlerimle ilgili film,anjiyo çektirdim.Kartal araştırma hastanesine gittim.Göz anjiyosu sonuçlarıma bakan doktor bir an önce lazer tedavisi olmam gerektiğini fkat bu hastanede bana 1.5 aydan önce sıra gelmeyeceğini söyledi.Bende kendi imkanlarımla bir araştırma yapıp özel bir hastanede bugün lazer tedavisine başladım.Toplam 3 seans lazer tedavisi göreceğim ve 10 günlükde iş göremezlik raporu verdiler bu özel hastaneden.

Şimdi aklıma tekrar bu rapor olayı geldi.Bu duruma göre sorularım şöyle bilen arkadaşlar lütfen cevaplasınlar:

1) Tam 1 sene önce Ankara beni Haydarpaşa ya sevk etmiş.İşyeri değişikliği falan yapmadım bu durumda o sevkle gidip sıra bulabilirsem süreç kaldığı yerden devam edermi yoksa herşeye en baştanmı başlamam gerekir.?

2)Gözümde oluşan hasarlardan dolayı %30 raporuma %10 veya daha fazlası eklenir mi?

3)Lazer tedaviyi özel hastanede yaptırıyorum bu durumu heyetteki göz doktoru komplikasyon olarak kabul edermi ?

4)Heyet doktoru Kartal araştırma hastanesinde yaptırdığım göz ölçümlerini yenilememi istermi?

Bu sorularıma cevap bekler şimdiden teşekkür ederim.

1 sene uzun bir zaman. Sevk kağıdını dikkate alırlar mı, onlar alsa defterdarlık alır mı, bilemiyorum. BEnce defterdarlığa sıfırdan başvurup, yeniden sakatlık indirimi için hastaneye sevk alın. Ya da sizin daha kolay rapor alabileceğinizi düşündüğünüz bir hastane varsa, oraya gidip kendiniz bir rapor alın (sakatlık indiriminden yararlanmak için) ve defterdalığa o raporla başvvurun.

2- Görme kaybına bağlı. Bilemem. Doktorunuza sorun

3- Özel hastanedeki değerlendirmeler Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'deki rapor sürecinde etkisizdir. Tedavi sonucu görme sorunu giderilmişse, oran verilmez.

4- Yakın zamanda devlet hastanesinde yapılan tetkikler kabul edilir. Ama bu şansa bağlı. Doktorun o gün neresinden kalktığına göre değişir!

Konuya bende dahil olayım, süreci Haydarpaşadan devam ettirebilirsiniz.Sevkiniz hala geçerli.

Üst Alt