Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 diyabet hastasıyım. Bana maaş baglanır mı?

p5qdeluxe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2 senedir tip1 diyabet hastasıyım. günde 4 defa kendim igne yapıyorum.
2 senedir çalışmıyorum. hiç bir gelirim yok. eşimden ayrıyım. 2 çocugum var.
şimdilik babamın yanında çocuklarımla kalmaktayım. faydalanabilecegim her hangi bi bir kanun yasa var mı?
hiç bir bilgim yo,k bu konularda ne yapmam nereye başvurmam gerekiyor. Rapor isterlerse iş göremez raporunu nerden almam nereye başvurmam gerekir?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

%40 ve üzeri rapor alırsanızi hiç bir sosyal güvenceniz ve geliriniz yoksa, Kaymakamlığa başvuru yapabilirsiniz...

rapor almak için her hangi bir hastane olurmu yoksa bu tür raporların alındıgı bir hastane varmı

71017525.jpg

Bu rapora göre engelimi engelsizmi sayılıyorum tip 1 %30 hipertiroidi %10 tüm vücut foksiyon kaybı oranı %37 demişler ben bir şey alamadım.

Maalesef hayır. Toplamda %40 ve üzeri olması gerekirdi. Oysa size %37 verilmiş.

Tip1 Diabet %40 olmalıydı tek başına neden böyle birşey yapmışlar anlamadım. Bende gitsem böyle bir rapormu alacağım acaba...

İl sağlık müdürlüğüne gidip rapor oranına itiraz edebilir ya da başka bir hastaneye gidip yeni rapor çıkartabilirsiniz.
işgücü kaybı cetveli'ne göre "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" için %40 oranında işgücü kaybı oranı veriliyor.

tip 1 diyabete kaymakamlıkdan aylık bağlanırmı

merhaba şeker komasından dolayı hastanede yatmaktayım tip 2 diyabetim ve aynı oda da benimle kalan bir genç arkadaşım var yaşı 24 o da tip 1 diyabet hastası şekeri çok düzensiz seyrediyor hastane kontrollerinde sabah açlık 180 200 arası değişiyor . ev koşullarında ise 400 e kadar çıkıyor tokluğu 700, 950 kan gazı alınarak ölçülüyor şimdi gözümün önünde ceyran eden olay Dr kontrolünde iken 180 olan şeker sevyesi uyku esnasında 390 çıktı böbreğinin 1 tanesi işlevini yitirmiş bu genç arkadaşım 9 senedir tip 1 diyabet hastası ve bu hastalığından ve şekerinin tamamen düzensiz oluşundan çalışamıyor ailesine muhtaç sgk girişi öğrencilik yıllarında staj girişi olarak var , sormak istediğim soru şu arkadaşın emeklilik hakkı veya kaymakamlık dan aylık bağlanma olasılığı varmıdır .gösterdiğiniz ilgiden dolayı şimdiden teşekkürler

emeklilik için şu foruma sorun ben bilmiyorum:Emeklilik

2022 aylığı için:

% 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu varsa,sgk kaydı yoksa hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liranın altındaysa 2022 aylığı baglanır. ikamet ettiği yerin vakfına başvursun 2022 aylığı için. vakıf kaymakamlıktadır.

ayrıca % 50 ve üstü agır özürlü ibareli raporu varsa ve kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lira altındaysa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvursunlar.

Üst Alt