Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tip1 diyabet, kalıcı Hipotiroid, Çölyak ve Görme azlığından hangi oranda rapor..?
Arkadaşlar 2008 yılında Ankara numune eğitim ve araştırma hastanesinden Tip1 Diyabet+Çölyak+Troid hastalıklarından %58 engelli raporu aldım. 2009 yılında kpss le iş sahibi oldum ve vergi indirimi için maliyeye başvurdum. Maliye bana 3. dereceden vergi indirimi uyguluyor yaklaşık 3-4 senedir. Şimdi size sormak istediğim bir konu var Özürlülere verilecek engelli raporu yönetmeliğini inceledim ve kendimde olan hastalıkların cizelgeden bakarak oranlarını cıkardım. 2013 yılında değişmiş sanırsam bu yönetmelik.
Tip 1 Diyabet (Komplikasyonlu) %40
Kalıcı Hipotiroidi(tedaviye cevap veren hergun ilaç içiyorum) %10
Çölyak (Bağırsak hastalığı ve Üst sindirim bozukluğu ve diyet kısıtlaması ile ideal kilonun %10nun altında olmak) %25
Göz ( Astimat ve Miyop Gözlük derecelerim Sağ:1,00 Sol:1,25) %10
Şimdi kendimce diyorum ki ben 2. yada 1. dereceden vergi indiriminden yararlanabilirim. Aldığım raporun üstünden 6 yıl geçmiş. Tekrardan bi devlet hastanesine gidip yeni bir rapor çıkarmak istiyorum. Raporu çıkarırken ne adı altında çıkarmam lazım ve yukarıdaki yazdığım orana bakarsak %85 gibi bir rakam gözüküyor bu rakamı doktorlardan alabilir miyim ? Ayrıyetten yeni rapor almak paralı diye duymuştum. SGK ile yararlanarak çıkaramaz mıyım ? Yardımlarınızı ve yol göstermenizi bekliyorum. Saygılarımla..
aşır %85 çıkmıyor toplam oran alınmıyor hesaplanırken sadece 60 dan fazla alınması gerekir diye düşünüyorum sen direk tekrar başvurabilirsin fazla alırsan verir az alırsan işleme koymazsın diye biliyorum ben sen bunları bilirsin be aşır
ya biliyorum aslında ama yinede herkese soruyum dedim zaten banada 60dan fazlası yeterli geçen sefer 58 olmustu 2 oranla her ay 100 liradan oluyorum nerdeyse :S
2. Derece vergi indiriminden yararlanmak istiyorum ama işler çok karışık
Arkadaşlar bugün Keçiören eğitim ve araştırma hastanesine Yeni bir Özürlü raporu çıkarmak için erkenden gittim. TC Kimlik numaramı istediler verdim kimliğimi ve bakarlarken görevli bayan bana rapor alamazsınız dedi. Bende niye diye sorduğumda 2009 ve 2010 yıllarında 2 tane özürlü raporunuz gözüküyor sistemde dedi.
2009 oranı % 58, 2010 yılında oranı % 60.
Ben de %58 olan yani 2009 yılındaki raporumu bildiğimi ve 3.dereceden vergi indiriminden yararlandığımı söyledim.
Yalnız İlk işe başladığımda vergi indirimi için başvurduğumda hakem hastaneye sevk etmişti Maliye, ben de hakem hastaneden % 60 almışım fakat sadece 3. dereceden yararlandığımı maaş bodromdan anlamıştım.
Sonra atladım % 60 oranında aldığım raporun örneğini almak için Ankara Hastanesine. Ordakiler yardımcı oldular ve Aslı gibidir onaylı 3 adet raporumun örneğini bana verdiler. Tekrar iş yerime geldim ve özlük dosyamı açtırdım. Baktım ki maliyenin yazısında ilk raporum olan yani % 58 lik rapor işlem görmüş. % 60 dan hiç bahsedilmemiş hatta % 58 lik raporumun üstüne mürekkep kalemle maliyedeki kurul; bilgi rapora göre % 56 yazmış.
Tam 4 senedir 3. dereceden yararlanmışım ben vergi indiriminden.
Sonra gelir idaresi başkanlığına gittim ve durumu anlattım. Raporumun örneklerini gösterdim dedim bu % 60lık olandan hiç bahsetmemişsiniz ve Çalıştıgım kuruma gelmemiş dedim. Ordaki görevli raporuna itiraz etmemi söyledi. Şimdi % 56 ve % 60 arasında 4 oran farkı var ama 2. ve 3. derecede vergi indirimi demek.
Oradan tekrar Ankara İl Sağlık müdürlüğüne geldim. Orada raporlara itiraz yeri varmış. Bilmeyenler için söyleyim 1. kat 128 nolu oda. Ordaki görevliler tc numaramdan baktılar ve 2 tane raporumun gözüktüğünü söylediler. Ben de dedim % 60 olarak 2. dereceden yararlanmak istiyorum diye. Görevli itiraz dilekçesi hazırlaman gerekiyor dedi. Tamam dedim yalnız bu 2 raporunda iptal olacak ve şimdi bizim sevk edeceğimiz hastaneden alacağın rapor geçerli olacak dedi.
Tip 1 DM+Çölyak+Primer Hipotroidi hastalıklarım var.
Şimdi ben 2. dereceden vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. Sizce bu 2 raporuda iptal ettirmeye değer mi ? Benim için herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Ordaki görevliler Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ederiz dedi. Yine buradan % 60 ve üstü alsam bile Maliyedeki kurul düşürme yapar mı ?
Kafam çok karıştı :S Artık her yerden özürlü raporu alıyım devri bitmiş sisteme işleniyor aslında çok güzel olmuş.