Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 Hiper Trigliserid, Tekrarlayan Akut Pankreatit, Viral Hepatit B için rapor oranı

Emir_22

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar..
Soracağım konularda çok tecrübeli arkadaşlar olduğunu düşünüyorum ve bu konuda yardımınızı rica ediyorum..
Hastalıklarımdan dolayı vergi indiriminden faydalanabilmek için vergi dairesine başvurumu yaptım ve yarın hastaneye sevk edilecem.
Tamamen bilgisiz olarak hastaneye gitmek istemiyorum... Aşağıdaki hastalıklardan %kaç engelli raporu vermeleri gerekmektedir ? Blgisi olan lütfen yardımcı olsun..

Hastalıklarım şunlardır..

- Tip1 Hiper Trigliserid
- Tekrarlayan Akut Pankreatit
- Viral Hepatit B

Ve ek olarak tanılar da mevcuttur..

- Splonomegali (dalak büyümesi)
- Gece körlüğü (göz ile alakalı)
- Apandisit ameliyatı oldum
- Mide Fıtığı

Yukarıda sıraladığım hastalıkların tamamı 7 sene önce tanısı konulmuştur.
7 senedir pankreatit ataklar sebebi ile 100 lerce defa acile gitmek zorunda kaldım..
pankreatit tanısı ile 30- ila 2 gün arasında değişen günlerde en az 50 defa servise yatışım yapıldı. Ağrılarım çok şiddetli oldugu için yatışlarımda ve acil müdahalelerde "ALDOLAN" yapıyorlar. Bu bilgilerin tamamı epi kriz raporlarımda ve e-nabız sisteminde kayıtlıdır.

BU DURUMDA BANA VERİLECEK OLAN ENGELLİ RAPORU % KAÇ OLUR ?

Hepatit %10 ameliyatlardan %10 pankreatit orta derece %45 agir derece %75 verilir.gastro doktoru hepatit ve pankreatitten iyi oran verir.pankreatitin agrisi cok fena.en kotu ortalama %50 nin ustu olur

anestezi18
Aynen öyle.. pankreatitin ağrısı gerçekten çok fena.. Artık yemek yemekten korkar hale geldim..
Son 2 ayda 4 defa hastaneye yatırdılar..
yatmak istemediğimde "böyle bırakamayız" diyorlar..

Cevap için teşekkürler

Jozefim
Hocam o rapor dosyasını detaylı inceledim ama açık olarak pankreatit ile ilgili rapor karşılığı vermiyorlar.. daha çok doktorların anlayacağı dilde yazılmış.. Cevap için teşekkür ederim

Verilen rapor degerleri -
Pankreatit - %25
Hepatit - %30
Tip1 Hiperlipidemi - %20 (diyetle ve ilaçla düşmeyen)

Bunların dışında birde apandisit ameliyatı var. Ona ne verdiklerini kurulda görecem.

Bu degerler aynı sorunları yaşayanlar için faydalı olacaktır.

Verilen 2 senelik engel raporu ne zaman süresiz olur

sık Tekrarlayan akut pankreatittan %25
Karaciğer hasarından %30
diyet ve ilaçla düşmeyen hiperlipidemi %20

Toplam da %58 ile 2 senelik engelli raporu verildi..
Bu hastalıklar bende 7 senedir var olan sıkıntılar ve muhtemelen 2 sene sonrada aynı oran verilecektir..
Bu rapor ne zamandan sonra süresiz olur? sürekli 2 senede yada her sene rapor yenileme isteme ihtimalleri varmı ?

Üst Alt