Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tip2, hipertansiyon,uyku apnesi ve troidle emekli olabilecek oranda rapor alır mıyım?
Ben yaklaşık 10 yıldır tip 2 diyabet hastasıyım hipertansiyon ve uyku apnesi problemim var ayrıca hipotroid fazla çalışan troid hastasıyım ssk mevzuatına tabi banka özel emekli sandığına üyeyim 22 yıl dolmasına 2 ay kaldı halen çalışmaktayım d tarihim 23 12 1966 işe giriş ssk da 01 02 1989 bankayla hizmet birleştirmesi yaptım toplam gün sayım 8300 civarında 23 12 2017 de emekli olmam gerekiyor ama gerek işle ilgili problem gerekse sağlık sorunları sebebiyle emekli olmak istiyorum raporum yeterli çıkabilir mi TEŞEKKÜRLER
SSK BAŞLANGIÇ 01 02 1989 TOPLAM 440 GÜN
BANKA BAŞLANGIÇ 01 12 1991 TOPLAM GÜN 7955
TOPLAM GÜN SAYIM : 8395
Vergi dairesine dilekçe vermeden önce tahlillerimi yaptırıp rapor oranlarımın onaylı belgesini dilekçeme ekleyebilirmiyim Tabiki tahlilleri kabul gören hastanelerden birinde yaptıracağım.
Sormak istediğim önce rapor sonra dilekçe olabilirmi bilgisi olan varsa yanıtları bekliyorum
Vergi dairesi örnek dilekçesinde ek bölümünde rapor sonuçları gördüm 4 ncü madde
[FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit]DİLEKÇE ÖRNEĞİ :[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]
……………… VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
[/FONT][FONT=inherit]
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)
[/FONT][FONT=inherit] 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 2454 sayılı Kanunla değişik 31’inci maddesi ile getirilen Sakatlık İndirimi’nden istifade etmek istiyorum.[/FONT]
[FONT=inherit] Dilekçeme ilişkin Nüfus Cüzdanı ve çalıştığım işyerinden aldığım çalışma belgem ilişiktedir.[/FONT]
[FONT=inherit] Gerekli işlemin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.[/FONT]
[FONT=inherit] Tarih…../…../………[/FONT]
[FONT=inherit] İmza[/FONT]
[FONT=inherit]Daha önce Başvuruda bulundunuz mu ? Evet Hayır [/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]BAŞVURU YAPANIN[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Adı ve Soyadı :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]İkametgah Adresi :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit] ……………………………………………………….[/FONT]
[FONT=inherit]Telefon Numarası :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]Çalıştığı İşyerinin[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Adı ve Ünvanı :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]İşyeri Adresi :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]Telefon Numarası :……………………………………………………..[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]Çalıştığı İşyerinin[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Bağlı Olduğu Vergi Dairesi[/FONT]
[FONT=inherit](İşçi Stopajı Yönünden) :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]Mal Müdürlüğü :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]Saymanlık :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]İşyeri Vergi Numarası :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]1) Çalıştığı İşyerinden Bu İşyerinde Çalıştığına Dair (tarihli, imzalı, kaşeli) [FONT=inherit]Yazı[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]2) Nüfus Cüzdanı[/FONT]
[FONT=inherit]3) 1 Adet Fotoğraf[/FONT]
[FONT=inherit]4) Yönetmeliğe Uygun Rapor Aslı veya Noter Tasdikli Sureti (Yok İse Hastaneye Kurumumuzca Sevk Yapılacaktır)[/FONT]
[FONT=inherit]*( Hastanece veya Başka Bir Kurumca Aslı Gibidir Onaylı Suretler Geçersizdir.)[/FONT]
Benim sormak istediğim önce kabul edilen hastaneden rapor alsam sonra o raporu dilekçeye ekleyip vergi indirimi için ilgili vergi dairesine başvuru yapabilirmiyim. Yoksa önce vergi dairesi sevk etmesi zorunlu mu ? Bilen varsa cevap vermesini rica ederim şimdiden teşekkürler.
Benim diyabet , hipertansiyon , hipotroid ve uyku apnesi problemlerim var Duyduğum uyku apnesi raporunu göğüs hastalıkları hastanesi veriyormuş farklı hastanelerden alınan raporlar nasıl aynı yerde toplanıp değerlendirme yapılıyor bilgisi olan varsa yanıtlamasını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler
Devlet hastanesinden 12/12/2013 tarihte aldığım sağlık kurul raporu % 42 çıktı bir örneğini bana verdiler Biz maliyeye göndereceğiz dediler.
B tipi diyabet %20 hipertroid %10 tansiyon %10 uyku apnesi %10 formüle göre %41,6 oluyor
rapora yazıyla ve rakamla %42 yazmışlar
Maliyeden sonucu bekliyorum düşme ihtimali varmı 23 yıldır çalışıyorum 3, dereceye girebilirsem emeklilik için başvuru yapacağım Yaş beklediğimden 3 yıl 10 ay var
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler
slm ben geçen hafta vergi indirimi için müracaat ettim hastahaneye sevk ettiler hastahane bana obesiteden20 , hipertansiyondan 10 , kolestrolden 10 , diyabetten 20 uyku apnesi+ astımdanda 60 verdiler toplamda 120 yaptı yanlız bir cetvel varmış ona görede %79 verdiler memurluk +askerlik + yıpranmayla 19,5 yıllık sigortalı görünüyorum vergi indirimi ile erken emekli olabilirmiyim vede kaç tl emekli maaaşı verirler bana cevaplarınız için şimdiden teşşekkürler
Rapor oranın formüle göre %79 ise ne kadar düşürseler de % 40 altına düşmezsin yani en kötü 3 dereceden indiri ve hizmet sürenle emekli olabilirsin maşında çok fazla düşmez ne kadar olacağı senin şu an ki maaşına göre belirlenir.
Emekli maaşın hizmet süren 15 yıldan fazla olduğun için düşmez normal maaş bağlanır yani son maaşına göre. Hesabını soruyosan karışık bunu uzmanlar dahi net söyleyemiyor. Kısaca özürlü indiriminden faydalanmadan emekli olan kişi ne 2500 tl ye karşılık ne maaş alacaksa sende onu alırsın. Memurlarda ödenekler çok olduğu için maaş bağlamada ödenekler hesaba katılmıyor biliyorum. Tahminimce kesin algılama ama 1800 2000 civarı alırsın