Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroid ameliyatı oldum. Askerlik durumum nedir?

ivback

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar
Jeoloji muhendisligi mezunuyum askerligimi 4 ay once tecil ettirdim. Gecen gun de tiroid bezlerimde sikinti ciktigindan dolayi tiroid ameliyati oldum ve bezlerimin tamami alindi( total tiroidektomi). 2016 da değişen yonetmelikte total tiroidektomi ile alakali birsey yazmiyor fakat askere alinacak hastaliklar listesinde kismi tiroidektomi yaziyor. Malesef benim tiroidimin hepsi alindi. Ameliyatimi askeriyeden emekli iki cerrah yapti. Onlara askerlik islerimi sordugumda yeni yonetmeligi bilmiyoruz ama er olarak yapamazsin dediler. Bu noktada birkac sorum olacak bilgi sahiplerine. 1-) Su an tecilli oldugum icin gidip askeriyeye muayene olabilirmiyim tecilimi bozdurmadan?
2-) Bildigim kadariyla jeoloji muhendislerini yedek subay olarak almiyolar bu bolumu okuyup askerligini oyle yapan veya bir tanidigi olan var mi?

Cunku eger bana yedek subay olarak yapabilirsin derlerse tecili bozup gidicem. İnternette acilmis konu bulamadim varsa yardimci olabilicek cok sevinirim. Tesekkurler

ivback
Durumunuzla ilgili en sağlıklı bilgiyi, bağlı bulunduğunuz şubeden daha net olarak ögrene bilirsiniz.

ivback

Tecil bozdurmadan muayene sevki yapmazlar.

Fonksiyon bozukluğu yapmamış kısmi tiroidektomiler." için askerlik yapar denmiş ama tümünün alınmasına dair bir ibare göremedim ben de. Kan değerlerine bakıp muafiyet verilebilir diye mantık yürütüyorum ama emin de değilim...

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt