Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroid, böbrek ve kore hastalığı engel oranı nedir?

fatih0671

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Foruma yeni üye oldum Bu yüzden hem süreç hem de Engelli hakları konusunda net ve tam bilgilere sahip değilim. Bu sebepten şimdiden cevap yazarak yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Öncelikle engelli raporu almayı düşünüyorum sonrasında da engelli öğretmen atamasına başvurmayı planlıyorum.
-Yaklaşık 7 yıldır Haşhimato Hipotiroidi hastasıyım. Tiroid bezlerim hiç çalışmıyor. Ayrıca Hiofiz bezimde mikro adenom var.
Bu sebepten dolayı Gata'dan rapor aldım ve askerlikten muafım. 150 mikrogram (Levortion) ilaç alıyorum her gün.

-2-3 senedir de böbreklerimde geçirmiş olduğum bir ateşli rahatsızlık sonucu işlev bozukluğu var. Doktor kronik böbrek rahatsızlığı dedi ama tam ismini hatırlayamıyorum. Söylediği kadarıyla 2. derece böbrek rahatsızlığı, kreatin değeri hesapladığım kadarıyla o.46 mL/dak. Bu hastahaneye ilk başvurduğum değere göre hesapladığım oran. Bu rahatsızlığım için de her gün 10 miligram (Delix protect) ilaç alıyorum.

-10 yıl önce de nöroloji bölümden Sydenham Kore teşhisi kondu. Ankara'da özel bir klinik tarafından. Bu hastalığın kalıcı bir hastalık olduğunu ve yalnızca belirtilerinin ilaç ve dinlenme ile azalacağını söylediler. Şuan da hala belirtiler devam ediyor.(Bazen yazı yazmakta zorluk,vücutta kasılmalar, el ve ayak da istemsiz hareketler vb. )

Bu hastalıklar için veya benzer durumlar için ne kadarlık bir oran alabilirim. Daha önce bu konuda deneyim sahibi olan ve yardımcı olabilecek olan varsa cevap yazarsa çok mutlu olurum.
Bir de eğer rapor alacaksam ilaçları kullanmadan tekrar mı tahlil vermeliyim. Yoksa hastahanedeki güncel kayıtlara göre mi işlem yapılıyor. Öyleyse şuan ki değerlerim normal çıkıyor ilaç aldığım için. Bir de Kore Hastalığı için gittiğim hastaneye daha önce gitmedim. Gidip önceden muayene olmalı mıyım ? Hastahanenin kendi siteminde gözükmesi gerekli mi?
4-5 yıldır Gazi Üniversitesi Hastanesinde takipliyim. Daha önce bu hastahaneden rapor alan varsa süreç hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim. Herkese sağlıklı,mutlu günler.

diğerlerini bilemem ama böbrek 24 saat idrarda protein kaçağın kaç albium tit oranın ne GFR degeri yazar 40-50 arası diğer semptomlarla ^%30 ile %50 arası ben 3. derece kby yim %50 sadece böbrekten aldım

2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler) 40

değerlerine göre kendin hesaplayabilirsin Sydenham Kore hanki branja giriyor bilgim yok romatizmal mi endoktorinmi kas iskettenmi ama bu hastalık böbrek ve karacigerlerede etki edebiliyormuş

%40 üstüne çıkmanız çok çok muhtemel .

a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika 40

Bende de ayni sorun var böbrek ve troit rahatsızlığım var ben de merak ediyorum doğrusu

Öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim . Ben şuan ilaç kullanıyorum fakat ilk hastahaneye başvurduğumda hesapladığım değer 46.7 kreatin fakat şuan ilaç. kullandığım için hangisi geçerli oluyor. İlaç kullandıktan sonra yaklaşık 2 yıldır delix kullanıyorum 52.19 sanırım biri 40 biri 20 oluyor. Doktor 2. derece hasta olduğumu söylemişti.
Tiroid için sanırım 10 yazan gruba dahilim her ne kadar çalışmasa da ilaç 150 mikro gram kullandığım için

Bir de Kore romatizmal olarak geçiyor.Onlarla ilgili net bir bilgi bulamadım nörolojik rahatsızlıklar sanırım doktor insiyatifinde.Nöroloji bölümünde muayene olmuştum. Sanırım bu hastalık rapor için kritik değer verecek.
Bu arada size de geçmiş olsun.

%57 oranında raporum çıktı. Uzun bir süre fakat yaklaşık 5 senedir Gazi Üniversitesinde takipli olduğum için ve tüm tahlillerim burada olduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi'ni tercih ettim.
Raporunda ise
%30 KBY (Kronik Böbrek Yetmezliği)
%10 Hipotiriodi
%10 Hipertansiyon

fatih0671
öncelikle gecmmiş olsun
böbrekler icin yemene icmene cok
dikkat et ne diyet verdiyse doktor harfiyen uy
egerki bir sure sonra diyalize duşersen
hayatının en acı gunleri seni bekler haberin olsun
kafanı duvarlara vursanda geri dönuşu olmaz
sakın diyetine uymamazlık yapma sakın
hatta zamanın varsa git bi devlet hastanesinde
diyalize giren kişilerle konuş ve hallerini gör
ozaman yemene icmene cok daha dikkat edersin
sana buyuk motivasyon olur
saglıklı gunler ...

Öncelikle zahmet edip konuyu okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi diyetime ve ilaçlarıma dikkat etmem şart. Bu konuda hayatımı bu şekilde genellikle düzenliyorum. Tuz kullanmamakta beraber normal bir insanın tükettiği su miktarının 2 katı kadar su içmeye gayret ediyorum. Ne yazık ki Türk insanı normal tuz kullanım miktarının 3-4 katı tuz kullanıyor. Su içme konusunda ise yeni yeni bir bilinçlenme var fakat yine de çevremde gördüğüm kadarıyla insanlar suyu yeterli miktarda içmiyor. Eğer mesajı gören olursa benden bir tavsiye olarak tuzu hayatınızdan yavaş yavaş çıkarın ve yanınızda hep su olsun insan yanında olunca içme ihtiyacı duyuyor.
Tekrar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Üst Alt