Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroid Ca nedeniyle alınacak rapor oranı ne olabilir?

swimmer11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tiroid Kanseri nedeniyle alınacak rapor oranı ne olabilir?

Herkese merhaba,

Engelli raporu alabilmek icin hastaneye muracaat ettim heyet bir turlu puanima karar veremedi.
Olur da yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

32 yil once baslayan Tiroid Kanserim nedeniyle
1) Total Tiroidektomi yapildi. Hayat boyu tiroid hormonuna muhtacim
2) Paratiroidler cikartildi. Hayat boyu calcium tedavisine muhtacim

Feokoromositoma nedeniyle
3) Heriki adrenal bezler cikartildi. Hayat boyu kortizon tedavisine muhtacim

Tiroid Ca Malignite nedeniyle
4) Sag ve sol boyun lenf bezlerim cikartildi.

Yillik kontroller devam ediyor. Boyun bolgesinde halen olan Lap'lar ve kalsitonin takip ediliyor.

Engelli puani ne olur bilgi verebilir misiniz?
Tesekkurler,

Son düzenleme:
Paratiroid Hastalıkları:
a-Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen):% 30
b- Hipoparatiroidi

1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse):% 20
2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli):% 40
3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse):% 20
4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli):% 50

Tiroid hastalıkları:
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler): % 40
b- Kretinizm: % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar: % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz): % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler): % 0
swimmer1 yukarıdaki tabloya ek olarak iyi huylu tümörlerde % 20, kötü huylu tümörlerde % 80 ilave edilir.

Kismet hn,
Cevap icin cok tesekkur ederim.
Adrenal yetmezlikle ilgili bir detay biliyor musunuz? (Kortizon kullanmadigim takdirde komaya girme ihtimalimin oldugu bir yazi ile dolasiyorum)
Ve lenf bezlerimin cikartilmis olmasi yukaridaki kotu huylu tumordeki %80 ilaveyi mi kapsiyor?
Iyi gunler dilerim,

KKELEBEKK

bu paylaşım şubat 2019 yönetmeliğine göremi? lkin onkolojik hastalık puanları bu yönetmelik ile baya değişti...

Merhaba. Tiroid papiler ca %60 verdi. Metastaz var. Atom aldim ikinci atomu alcam

Merhaba raporunuz sürekli mi? Bende de aynı durum var. Merak ettim.

Merhaba Bewitched raporunuz sürekli mi? Bende de aynı durum var. Merak ettim.

Merhaba, uzun suredir girmemistim kusura bakmayin. 1 yillik verdiler raporu. Sonrasinda ne olir bilmiyorum. Ama bizim durumda olup emekli olan var

Merhaba. Bana da Tiroid CA nedeni ile 5 yıl süreli rapor verdile . Ortopedik engelim de vardı. Raporumu şirketimin bağlı olduğu Büyük Mükellefler vergi dairesine ilettim. İşyerime artık bir üst engel sınıfında vergi indiriminden yararlanabileceğimle ilgili bir yazı gitmiş. Raporum süreli ancak hastalıkların nitelikleri nedeni ile vergi indirim haklı sürekli olarak verilmiş. Bilmeyenler için: kanserde ilk 5 sene için remisyon süresi boyunca %60 veriliyor. 5 sene sonunda %40'a düşürülüyor.

beco

Merhabalar ben iki sene önce aldığımda onkoloji %20 vermişti yeni mi değişti acaba onkoloji puanı benimkide tiroid ca o zaman en düşük onkoloji %40 vermesi gerekiyor galiba şuan sizin dediğinize göre

Tiroid ca rapor

Merhaba arkadaşlar,

29 yaşındayım. Tiroid CA takipli hastayım. 2011de 2 ameliyat geçirdim ve 2015 da ise son ameliyatımı oldum ve radyoaktif iyot tedavisi aldım. Bu rahatsızlıktan dolayı askerlikten muaf oldum. Engelli raporu alabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Merhaba,

Bir devlet hastanesine gidip engelli raporu almak istediğinizi söyleyin. Onlar sizi yönlendirecekler. Hastaneden hastaneye fark oluyor mu bilmiyorum ama başvurduğum hastanede şöyle bi süreç oldu.

Hastaneye başvurdum ve bir form doldurdum. Formu ve nüfus cüzdan fotokoposinin teslim ederken resmimi çektiler. Sonrasında biraz bekledim ve bana hangi polikliniklere (radyasyon onkolojisi, endokronoloji, cerrahi vs.) gideceğime dair barkodlar verdiler. Tek tek o poliklinikleri gezdim. Oraları gezerken geçmişteki tüm evraklarım yanımdaydı. Polikliniklerle işim bitince form doldurduğum yere geri gittim. Oradan bana heyet için bir tarih verdiler. Belirtilen tarihte heyete girdim. Bir iki soru sorup, polikliniklerde konulan teşhisleri incelediler. Sonra çıkabilirsin dediler. Sonra da e-devlette raporum çıktı. Ne polikliniklerde ne de heyette herhangi bir yüzde söylemiyorlar. Artık hastalar doktorlara nasıl davrandılarsa geçmişte, oldukça mesafeli ve ağzı sıkı davranıyorlar. Bu sürecin uzunluğu polikliniklerdeki yoğunluğa, heyet için alacağınız tarihe göre değişir. Heyet sonrası raporumum e-devlete yansıması 1hafta idi.

@mkakbas

Şubat 2019'da bir kanun değişikliği olmuş ama detayını bilmiyorum.
https://erapor.saglik.gov.tr/portal...lilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik.pdf

Ben zamanında bu yönetmeliğin eki olan şu linkteki dökümandan bakmıştım yüzdelere. Sayfa 86'ya bakın.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf

Bu yönetmelik ve eki güncel mi bilmiyorum ama internetten bir araştırın isterseniz.

Üst Alt