Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroid Hastalığı için hangi oranda rapor alabilirim?

evcian

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selamlar
böyle bir site yaparak insanlara yardımcı olmanız taktir edilecek bir olay bunu söylemeden edemiyeceğim
benim sorum şöyle
2007 yılından beri guatr (tiroid) tedavisi görüyorum. hormon değerlerim çok yüksek. bunun sonucundada kalp kapaklarımın 2 sinde deforme oluşmuş ve ritim bozukluğu var. aynı zamanda şeker ve yüksek tansiyon poreblemim var.
tüm bu hastalıklar trioid bezinin çok çalışmasından kaynaklanıyor.
ben müracat etsem vergi indiriminden faydalanabilir miyim? yüzde kaç alırım

ssk lı çalışıyorum. yaklaşık 19 yıl ssk ve 7000 gün civarı pirimim var.

cevabınız için şimdiden teşekkürler

Sakatlık oranı cetveli'ne göre tiroid'e dair maddeyi aşağıya ekliyorum. Kalp ve şeker rahatsızlığınıza dair ibareleri de cetvelde bulmalı ve sonra hepsini Balthazar Formülü ile toplayıp toplam işgücü kaybı oranınızı bulmalısınız.
C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) %10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler) %40

b- Kretinizm %20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu %20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar %0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) %10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış,Ca dışı nedenler) %0
Eğer toplamda %40 ve üzeri işgücü kaybınız olursa, ve buna istinaden en az 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html), hemen emekli olabilirsiniz.

selam
perşembe günü hastanede sağlık kuruluna girdim
kalp kapakları tip2 olarak 30
hiper tansiyon 10
diabet 20
trioit 10 oranında rapar verdiler
rapor sonunda %55 sürekli diyor

vergi indiriminden faydalandınız mı? çok güzel darısı bizlerin başına inşallah.

Son düzenleme:
selamlar...bende demir anemisinin oranını bulamıyorum arkadaşlar annemin daha önce hemotoljiden mds sendorumu teşhisi vardı sanıyorum o rahatsızlık görünmüyor.. şu anki doktor tehisi demir anemisi ama internette bunun oranını bulamadım... bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..bu arada bende yeni operasyon geçirdim rahim ve tek yumurtalık alındı. bunun oranı varmıdır kaçtır tşk ler

Slm arkadaslar. Troid bezinin komple alinmasinin engel orani nedir?

Herkese Hayırlı Akşamlar. Bugün dahileye beni guatr troidi için ultrasona koydu. Sonuç olarak şu yazıyor. Sağ tiroid lobu 14x18x42 mm, sol tiroid lobu 13x17x41 mm boyutlarında. Isthmus 2mm kalınlıktadır. Her iki troid lobu ve istmus homojen olup sağ lobda büyüğü 4 mm çapında 2 adet izo- hipoekoik nodül mevcuttur diye yazıyor. Bu yazılana vergi indirimi için oran verilirmi. Teşekkür ederim..

Tiroid tümden alınmışsa hangi oranda rapor verilir?

arkadaslar troıdlerı komple total alınan ve omur boyu tıroıd ılacı kullanmak zorunda olan bırı yuzde kac oran alır 2022 sakatlık maasına hak kazanırmı tsk

Üst Alt