Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroid hastası engeli raporu alır mı?

aydandeçi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2013 yılından beri tiroit hastasıyım graves hipertiroit vardı atom tedavisi oldum ve tirotilerim iflas etti 2016 yılında yıllardır etrox kullanıyorum emilim yokmuş ilaçlarımın faydası olmadı ve sağlık bakanlığına doktor dilekçe yazıp yurtdışından iğne kullanmamı sağladı yeni zamanda 500 mg iğne haftalık ve heegün 50 mg hap içiyorum sizce engelli raporu 40 çıkar mı

Bugün ultrosana girdim;
Troid gland sağ lob boyutu 24*25*55mm sol lob boyutu 24*25*69 mm istmus kalınlığı 7 mm ölçülmüştür.(MNG) KAnturları düzgündür.Parankimi heterojendir.
İlk defa boğazdan ultrasona girdim. Biyopsi istendi. Bunlar engel oranını etkiler mi?

C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş 0 2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler) 40
b- Kretinizm 20 c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu 20 d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar 0 e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) 10 f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) 0

Üst Alt