Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiroit rahatsızlığıyla askerlikten hangi şartlarda muaf olunur?

selçukaçıl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1986 doğumluyum 1 sene önce tiroit nodül teşisi konuldu yapılan biyopside şüpeli kanser yani tirot bezi komple alınması gerekli ve sonunda bir ömür boyu ilaç kullanımı askeri hastahane bana tedavi ol gel dedi bende henüz olamadım kasıtlı olarak bu hastalığımla askere gitmek istemiyorum ya orda olucam dedim yada gitmeyecem şuan beklemedeyim ne yapacağımı bilmiyorum bu arada da evlendim gidecek hiç durumum yok lise mezunuyum eşimi ortada bırakmak istemiyorum gidersemde kaçarım acil yardım :(

Tiroid hastalıkları:
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş:% 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.):% 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler): % 40
b- Kretinizm: % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar:% 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz):% 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler):% 0

eğer tiroit beziniz alınırsa ilaç gereksiniminize göre oran verilir.
ve psikolojik olarak etkilenmişseniz bu durumdan bu şekilde rapor alabilirsiniz .
başka rahatsızlığınız mevcut mu?

evet var rahatsızlık olarak birde varikosel ameliyatı oldum bide ben bunlara nasıl rapor çıkara bilirim hastanedenmi yoksa başvurmam gerekn başka bir yermi var

ilginiz için çok teşekkür ederim şimdiye kadarhiç bir yer bukadar ve çabuk ilgilenmemişti benimle çok sağolun

ilaçla tedavi göreceksen eğer geri hizmet olarak askerlik yaparsın... yada bir dayın amcan olacak içerde Muaf olacaksın.

Bu rahatsızlık ile Askerlikten Muaf olamazsın.

bilmeden yorum yapmak çok büyük hata insanları yanlış yönlendiriyorsunuz ben askerlik işlemleri bitirdim muafım şuan

muhtemel senin başka rahatsızlıklarında vardır ...kavga eder gibi yazı yazmayın..

ertugrul01;

sizinle kavga eder gibi yazışmadım sadece açıklama yapmadan yanlış yönlendirme var dedim gereksiz bir konu için kavga etmek cahillik olur yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın

ayseee43;
bana oran verilmedi yapılan kontrollerden sonra heyet raporu alarak çıktım zaten 3 senelik bir beklemde kalmıştım

Arkadaşlar, tiroit nodül nedeniyle askerlik ile ilgili deneyimi olan var mı?

Üst Alt