Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Titreme (Tremor) hastalığı için hangi oranda rapor verilir?

directorm

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
iki elimdede tremor var dendi.kafamda da ve ayaklarımda da tespit edildi.ama şiddetli değil.ancak yapılan muayenede kalemle daireleri net çizemedim ve yazıları iyi yazamadım.bir bardaktan bir bardağa suyu aktarırken biraz yere döktüm.İnsülin yaparken ellerim titriyor..ve iğne defalarca batıp çıkıyor ve kanama oluyor..Sizce bu tremora yüzde kaç verirler?
Ayrıca bakır eksikliği yada yetmezliğine özürlük ölçütü var mıdır bilgisi olan varmıdır..?Tabloda göremedim..

İnsülin kullandığınız için şekerden de oran alabilirsiniz. Tip kaç teşhisi konuldu size..?

Tremor için etkilenme sevyenize göre oran verilir. Şurada benzer bir konu var, arkadaşımız % 42 oran alabilmiş mesela, siz, durumunuza göre daha az veya daha çok alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...kac-oraninda-rapor-veriliyor.html#post1313714

Ek Bilgi:

1: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
2: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Tip 1 tanı konuldu iki üç yıl önce.ankaradan sonuçlarda gösterdi tip 1 olduğunu.hipoglisemi ve hiperglisemi gösteriyor çok dengesiz seyrediyor şeker düzeyi ve hemoglabin a1c sınırı geçmiş durumda.tremoru deneyeceğim ve sonucunu haber vereceğim burdan..merak ettiğim diğer unsur bakır metabolizmasının yetmezliği.tahliller çok ama çok düşük çıkıyor.ancak tabloda böyle birşey yok enteresan çünkü tehlikeli bir durum bakır yetmezliği ve tedavisi yok dendi bana..ama tabloda yok??

Bakır eksikliği için sakatlık oranı cetvelinin metabolizma hastalıkları bölümünün şu kısmından oran verilebilir: "Diğer metabolik bozukluklar (organ disfonksiyonu yapmış ise):% 40..

Tip 1 şeker için alınabilecek oranlar şöyle:

B-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Ne oldu sizin rapor işiniz, sonuç nedir?

Kurula çıkma tarihini şubata attılar...Doktorlarla görüştüm...Sonuçtan haber vereceğim

Arkadaşlarım kurula girdim ve tremordan yüzde 20 aldım..Tip 1 diyabet yüzde 30...dolayısıyla %40 ı geçen bir rapor aldım...Tremor konusunda kurulda doktorlar ufak bir muayene daha yaptılar...Spiral çizmem bozuktu ve adımı yazmam dalgalıydı...İlaç kullanıyormuyum diye sordular...Başka da birşey yoktu...Tremorunuz net bir şekilde ortadaysa bu testler ile gözlemlenebiliyorsa rapor için başvurabilirsiniz..Bu testler çok önemli yoksa alamazsınız...Saygılar...

Son düzenleme:
Bakır eksikliği için oran verilmedi mi?

Bakır eksikliği için hiçbirşey yapılmadı..muayene bile etmediler bakır eksikliğini..dolayısıyla oran verilmedi...

kardeş merhaba bende senden birşey öğrenmek istiyorum senin yazdıkların benim ilgimi çekti sen tremor rahatsızlığın için hangi bölüme gittin benimde elerimde boyun yani kısacası tüm vücudumda titreme oluyo özellikle hafif bir vücut zorlamalarında vücudum zangır zangır titriyo ben daha önce beyin ve sinir doktoruna müracat ettim bana kas bölüme hastalıklarına gideceksin dedi gerçekten öylemi yoksa başka bölümmü bakıyo bilgi verirsen çok sevinirim allah şifa versin

Nöroloji bölümüne gitmelisin...orada bütün şikayetlerini anlat..eğer nörolojik bir durum yok ise seni başka birime sevk eder...ben nöroloji bölümünde tedavi görüyorum..anlattığın benim rahatsızlığıma benziyor...nörolojiye gitmelisin muayene ve testler yapacaktır sonucunda ne olduğunu söyler.eğer başka birime gönderirse nörolojik açıdan hiçbirşeyinin olup olmadığını da sor...

Tremor Çeşitli hastalıklardan dolayı olabilir - Bende İstirahat Tremoru var Parkinson hastalığına dayalı tremor Toplamda % 62 Rapor verdiler.

Nöroloji Muayenesine giderken kullandığınız ilaçlar var ise isimlerini belirtin, ne tür sıkıntılar yaşıyorsunuz, ne zamandan beri belirtiler var bunlar Doktorun değerlendirebilmesi için önemli

kardeşim bu kas hastalıkları bakıyomu bu hastalığa bana öyle dedi benim rahatsızlığımö aynen şöle mesela el bparmaklarımı tam açıp kapattığım zaman yavaş kapatırken parmaklarım aşırı istemdışı titriyo artı mekik şınav vs gibi vicudumu zorladığımda aşırı titriyo bunun yanında mesela bir mağzade pantolon vs denerken adam bana sende parkinsonmu vardiyo heryerim titriyo kolumu yukarı kaldırıken sonra yavaş aşağıya indirirken böle nabız gibi titreme oluyo ayrıca otururken dizimi yukarı kaldırım geri indirirken dixlerimde titreme oluyo brn bu rahatsızlıklarım anlatamıyorum mesela kalemle adımı soyadımı zikzaklı eyri büyü yazıyorum nre yamalıyım sence

ben önce gittim sadece kandan emar çektiler emarsa temiz çıktı kandada b 12 eksik çıktı titremeye birşey demedi sence ne yapmalıyım daha doğrudu dderdimi nasıl anlatlamalıyımbenim hastalıklardan biride bardagı ağzıma kaldırdığımda elmde müthiş bir kuvvetsizlik oluyo yukarde gerilmeye dayalı ellerim titriyo mesela sınav çekerken boyun bçlgemi kaldırırken hem kafa hem boyum hem bacaklar kollar heryer tiriyo özellikle bir mağzada pantolon tşört vs gibi şeyleri giyerken çok zorlanıyorum azten bir çay veya kahve taşımam imkansız peki bunların tedavisi varmıdır

" aliandic " Siz Nöroloji doktoruna gitmelisiniz. Farklı branşlarda uzmanlaşmış Nöroloji Doktorları mevcuttur. " Hareket Bozuklukları" ile ilgilenen bir Nörolog bulmalısınız. Siz bu anlattıklarınızı İlgili doktora izah ederseniz zaten net bir teşhis koyabilir.

ama ben nörolojiye daha önce gitmiştim beyin emerı çekti pisikaitriye gönderdi anlatamıyorum ben sorunumu benim titremelerim istem dışı diyorum bana pisikatri bölümüne gitmen lazım dedim ya kendi kendine vucut zorlandığında titreyen vucut pisikatriyle ne alakası var yenilerdede beyin ve sinir bölümüne gittim oda büyük hastanelerde kas bölümü olan yerlere gitmen lazım diyo kafam çok karıştı arkadaşlar lütfen beni bilgilendirin ne yapmalıyım inanın bir mağzada pantolon vs gibi şeyler denerken arkadaşlarım sende parkinsonmu var diyolar çünkü bacaklarım heryerim titriyo özellikle vücudu az bile olsa zorlamalarda

Senin yerinde olsam psikiyatriye de giderdim.çünkü paikiyatrik değilse psikiyatride seni başka bölüme gönderir..bu da bir teşhis yöntemidir..üniversite hastanelerine git...şahsen ben olsam böyle yapardım...sendeki de tremor bence ama çeşitleri var onun...hiç vakit kaybetme yarın psikiyatriye git durumunu anlat..buda bir yöntemdir..o da olmadı tekrar başka bir nöroloğa git..ama kolay kolay yanılmazlar..

Kardesim bilgi verdigin icin cok tesekkur ederim fakat ben zaten pisikiatriden anksiyete tedavisi goruyorum ben norolojiye gittim ensonda beyin ve sinir bolumune gittim oda bu olay kaslarla ilgili kas bolumu olan bir hastaneye git diyo neyapicam bilniyorum

Üst Alt