Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Titreme (Tremor) hastası olan kim var?

son olarak bir başlık paylaştım,,*tremor olarak kurula başvuranlar* diye,,o başlık altında bilgi paylaşımında buluna biliriz,,birlikten güç doğar,,bir dernek bir oluşum,,sağlık bakanlığına kadar ulaşabilirsek,,termorun çok ağır bir hastalık olduğunu herkes görebilir

yani titreme parkinson türevi bir hastalık

ilaçlardan oluyordu.dozunu azaltınca bitti...

Değerli arkadaşlar,

Tremor bir hastalık değil, bulgudur.

Parkinson başta olmak üzere pek çok hastalıkta görülebilir. Ama kendi başına bir hastalık değildir.

Tremor'un anlamı bedenin belli bir kısmının kontrolsuz şekilde titremesi, salınımıdır. Örneğin aşırı heyecanlanınca ellerin titremesi de tremordur, Guatr krizinde ellerin titremesi de tremordur, parkinson hastalığında ellerin titremesi de tremordur. Bunların hepsi birbiriyle alakasız durumlardır.

Tremora neden olan durumun kendisi bir hastalıktır. Tremor değil.

Bende öyle biliyorum ama hastalığın adı konmamış mı

tremor hakkında araştırmalar devam etmektedir, doktoruma güncel bilgiler hakkında bilgi almak için devamlı danışırım fakat kayda değer yeni bilgi yok*bir çok çeşidi var ama genel olarak beyinde salgı yapan bağzı bölgelerin(seratonin ve dopamin salgısı)görevini düzensiz yapmasından kaynaklanan bir durum.

tremor un türkçesi titremedir zaten. üşüyen bir insan tremor geçirebilir, heyecanlanan veya korkan bir insanda, fakat norolojik bir sorundan dolayı devamlı veya nöbet halinde tremor geçirmek yani titremek farklı bir şey, bu bir hastalık parkinsondaki titremeye çok benzesede birçok farklılıkları var, genel olarak hareket bozzuklukları sınıfına giriyor.

Benim hastalığımın bir belirtisi olarak sağ elimde titreme var. 2 yıl önce çok rahatsız ediciydi faka kayseride dr.yılmaz kliniğinde tedaviye başladıktan sonra titreme azaldı.

Kaç sene oldu ? Hangi aşamadasın.

Emekli olabildinmi?

Üst Alt