Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tiz sesleri duymuyor, konuşmaları anlamıyorum. Engelli raporu alabilir miyim?

gamzeli_d

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar. Tiz ses işitme kaybım var. Diğer sesleri normal duyuyorum ama büyük sıkıntım iletişim kuramıyorum. Karşımdaki kişinin sesini duyuyorum ama ne dediğini anlayamıyorum. Bu sebeple hastane banka vs gibi işlerimi tek başıma halledemiyorum. Bu sene ekpss ye bende girmek istediğim için rapor almak istiyorum. Acaba yüzde 40lık bir raporu bu duyma şekliyle verirler mi? Başka sıkıntılarımı da dile getireceğim. Boyun fıtığım var. Sırt ve belimden de rahatsızım. Belim için ayrıca bir doktora gitmedim.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhabalar,
Benim kulak zarlarımda çökme var. Bu nedenle sürekli kafamda bir çınlama sesi var. 3-4 metre uzaktan konuşulanları da anlamakta zorlanıyorum. Ameliyat olabiliyormuş bu nedenle bir oran varilmedi.. Ameliyat ile düzeltilecek bir hastalık ise oran vermiyorlar. Burada işitme testi özür oranı adlı bir konu'da okumuştum; Kulağın biri hiç duymuyor ise %12 veriyorlarmış. Bir bakın, araştırın isterseniz.. Geçmiş olsun.
https://www.engelliler.biz/forum/sa...me-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi-127.html
Saygılar

Geçmiş olsun arkadaşım
KBB da Odyometri testi ile oran veriyorlar ama alacağın oran test sonuçlarına bağlı iletişim kuramaman rapor oranını yükseltecektir
Ayrıca Bu tip işitme kaybının en sık nedeni sinir uçlarında olan problemlerdir. Bu tip işitme kaybının düzeltilmesi çok zordur yaptıracağın veb testi ile şansını Nörolojidende deneyebilirsin
Boyun fıtığı için e fazla %8
Bel fıtığı içinse %10 oran verilebildiğini biliyorum
dilerim umduğun oranı yakalarsın

gamzeli_d 40%'ı geçmez muhtemelen. Bir kulağı hiç duymayan arkadaşım var askerlikten muaf ettiler ancak daha sonra heyete gitti 10-15% mi ne verdiler. Oran hesabı farklı hastalıklar olunca değişik hesaplanıyor. En yüksek oranın üzerine diğer oranların belli yüzdesi alınıp ekleniyor. Bana böbrekten 60% vermişlerdi, tiroidden 10% ancak genel engelli oranı 64% olmuştu. Engellilik puan cetvelini inceleyin siz yine de.

Hepsinden alacağın en fazla yüzde 20 olur onu da vereceklerini sanmıyorum kulak hariç tüm saydıkların sıradan şeyler.
Tüm bunlara yüzde 40 veren bir heyet bulursan bize hangi hastanede çalıştıklarını yaz da cimere şikayet edelim.

ben işitme cihazı olmadan duymuyorum yani insan sesi kesinlikle dibimde olması lazım.ikisinde de %70 duymuyorum çıktı devlet hasatnesinde ama o rapor kısmına %30 lar gibi birşey oldu tam net hatırlamıyorum. burdan kimse bir yorum yapamaz hastaneye gidip denemek lazım tek tavsiyem makinesi yeni olan elinize makine verilip te düğmeye bastığınız tuşlu bir işitme ölçme cihazı olsun . tek tavsiyem bu

Üst Alt