Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
TKHK'da engelli kadrosunda çalışıyorum. Bana nöbet tutturmaları yasal mı?
merhaba arkadaşlar.ben ömss ile özürlü kadrosundan tkhk na hizmetli kadrosundan atandım.geldiğimde bir hafta kadar hastanenin santralınde çalıştım.ondan sonra meslek yüksekokulu mezunu olduğum için teknisyenlerin yanına verdiler ve 4 aydır burda çalışıyorum.fakat ne zaman santralde çalışanlardan birisi izin alsa beni son dakka orada nöbete geçiriyorlar.ramazan bayramında böyle oldu.şimdi kurban bayramında yine 9 gün tatil süresinde 3 gün 24 saat olmak şartıyla bana nöbet yazdılar.özürlü kadrosundan atandığımı psikiyatrik ilaç kullandığımı+ev taşıyacağımı+eşimin rahatsız olduğunu(kolu askıda,2 tane küçük çocuğum var)söylediğim halde değişiklik yapmadılar ve söylenen biz idare olarak işin yürümesine bakarız.asaletin tasdik olunması mevzusundan dolayı daha fazlada itiraz edemiyorum.kanunen ne yapabilirim.şikayetimi nereye bildirebilirim.yardımcı olursanız sevinirim.
özürlü kadrosunda bulunan personele kesiniikle nöbet tuturulamaz.. 2 yıllık mezunusun nasıl olur da hizmetli kadrosundasın.. memuriyete yükselme sınavına çalış yada teknisyen memuru ol. elinde bilgisayar kursu belgesi varsa bakanlığa gönder sınavla veri hazırlama işletme kadrosuna geç.. yazdıklarında söylediklerinde çelişki var yada abartarak anlatmışsın konuyu...
çelişki falan yok kardeşim.tercihlerim arasından hizmetli kadrosu geldi.tercih sırasında yanlışlık yaptım sanırım.abartı falanda yok.aynen yazdığım gibi.yükselme sınavlarına gireceğim tabiki zamanı gelince.ama şuan ne yapabilirim onu merak ediyorum.benimle beraber bir arkadaş daha atandı o memur kadrosunda onada aynı şey yapılıyor.bayram tatilinde santralı ikimize yazmışlar.özürlü kadrosundaki personele nöbet tutturulamaz demişsinizya onunla ilgili resmi bir yazı madde varmı ?nerden ulaşabilirim?cevabın için teşekkürler.
bu sadece sizde değil ki her iş alanında böyle yeni başlayan işe sizlersiniz..tamam yaptıkları doğru değil ama kim dursun tatilde müdür mü dursun sizin yerinize illa birileri olacak oda yeni gelenler olur..bankada olsun veya başka yerde olsun yeni gelen memuramı öncelik verirler sizce 5 yıllık memuramı biraz dişinizi sıkacaksınız sabretceksiniz..ama engellilerde ayrı bir prosödür varmı bilmiyorum yasal hakları inceleyinz...
arkadaşın söz ettiği hizmetli değil teknik hizmetler sınıfı.
Engelli bir memur ister aday ister asil olsun kendisi istemedikçe kesinlikle nöbet yazılamaz nöbet için görevlendirilemez.idare eğer sana nöbet yazmakta diretirse derhal görevlendirme yazısının fotokopisini itiraz dilekçene ekliyerek il sağlık müdürlüğü ve TKHK Genel sekreterliği personel birimine sun gerisin karışma.
Hatta kamuda çalışan engelli çalışma genelgesinin nöbetlerle ilgili sayfasınıda göster bu genelgeyi internetten indirebilirsiniz.
Madde 101 (Değişik: 132/2011-6111/105 md.)
Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri
kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her
hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası
görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. (2)(3)
Gerekli maddeyi arkadaşımız yazmış . Konu ile ilgili kendi kurum müdürün ile konuyu çözemediğini anlıyorum bulunduğun ilin genel sekreterliğine şikayet dilekçesi yazabilirsin. İlaveten bimere de şikayet dilekçesi yaz gerekli düzenlemeleri yapacaklardır.
yazdığın dilekçe başına belada acabilir.. sırf kurumun yöneticiler sana düşman kesilir yöneticinle düzgün konuş.. durumu anlat gerekirse bırını aracılık et .. kendin dediğini yap başkaların tavsiyesini önemseme.. bir yanlış tüm doğruları götürüyor... biraz sabırlı ol tatlı dile olayı çöz şikayet etmek iyi değil .. belki personel az yada yok yetersiz sen daha başarılısın diye görevlendiriyorlar konuyu detaylı düşün uye olduğun sendika ile görüş ..
Tabi ki öncelik le konuşulmalı Müdür - Başhekim ile baktın olmuyor onlardan sonra üst mercilere gidilmelidir. Tamam aday memur olabiliriz ama kölelik yapmaya da gelmedik. (Şahsi görüşümdür. Kimseyi gaza getirip ekmeği ile oynamak istemiyorum. ) Allah yardımcı olsun . Kurum içerisinde dilekçe sorun olur yarın bir gün sıkıntı çıkarabilirler dersen bimere yaz derim .
mesai uygulaması iş kanununda kendi isteğinle en fazla 3 saattir.bunun dışında seni orada çalıştırmaları yasal degildir.ama insanlar iş kaybundan kaynaklı seslerini çıkaramıyorlar sanırım..itiraz edersen cephe alacaklardır..bu profesyonel olmayan yöneticilerden kaynaklanıyor..durumunu bildikleri halde yapılan uygulama çok rahasız verici..vijdansız ve kanunu tanımayanlar dolu her yerde..valla kardeşim sağlığını huzurunu bozuyorsa itiraz et derim..bunun çok yolu var..hava-iş sendikası ile görüş bişe degişirmi bilmiyorum..sendikaya güvenim yok önce sendika satar ekmek yediği yere ihanet etmez sendika işçiyi satar