Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ engellilere 65 m² için hak tanıyor. Başvurumu değiştirebilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
96
Arkadaşlar merhabalar,

Toki'ye dün Engelli kontenjanından başvuru yaptım fakat engelli kontenjanında tek seçenek olarak 2+1 65 metrekare olması biraz canımı sıkmadı değil .. Diğer kontenjandan başvuru yapmış olsaydım 2+1 65 metrekareye ilave olarak 2+1 80 metrekarelik daire çıkma şansı da vardı.

Başvuru bedeli olan 5.000 tl ödemeyi de yaptım tahsilat gerçekleşti. Bu durumda tercih değişikliği yapılabilir mi Engelli yerine diğer kategoriye geçiş yapabilir miyim ?

TOKİ'de engelliler için ödeme planı nasıl oluyor taksitler yılda ilk kez zamlanıyor mu

@İstanblue34, Bilginiz varsa Cevap verirseniz çok sevinirim engelliler için ödeme kolaylığı var mı Yoksa onlar da ya da iki kez zam uygulanıyor mu taksitleri

Hayır değiştiremezsiniz zaten engelliden çıkmaz ise normal kuraya dahil ediyor onların içinde 80m2 daire var.

@Zerya 11, ödeme kolaylığı nispeten var gözüküyor ama 6 ayda bir memur maasında olacak zam oranında zam olması 240 ay yani 20 yıl vadede 40 kere zam geleceği anlamına geliyor ortala bir hesapla 2.650.000 olan daire 11-13 milyon arası geliyor enflasyon düşük olursa ben iyisi çıkarsa para biriktirip 20 sene beklemeden peşin almak durumu olanlar için tabi.
Yoksada kiracı gibi ödenip finalde ev sahibi olunur.

Üst Alt