Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ ödemesini kapatıp tapuyu aldım. Bakım maaşını etkiler mi?

bykadir

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,ben malulen emekliyim.2011 yılında (o zaman bakım maaşı almıyordum.) ikamet ettiğim evi, bir tanıdıktan toki hissesini elimde birikmiş olan parayı ödeyerek,aramızda anlaşma yaparak almıştım.Hissede satılamaz,devredilemez ibaresi olduğundan şimdiye kadar o tanıdığım üzerine ödeme yaptım. Toki %20 indirim yapınca kalan tutarı emekli maaşım üzerinden ihtiyaç kredisi çekip tapuyu eşimin adına çıkarttım.

Hastalığımın ilerlemesinden dolayı 2013 te bakım maaşı almaya başladım ve malulen de emekli oldum.Gelirim şu şekilde;1416 emekli maaşı ve bakım maaşı.Evde iki kişiyiz.Başka da bir gelirim de yok.
Sizce bu durumda bakım maaşım kesilir mi?Aile ve Sosyal politikalara durumu bildirmem gerekir mi?Eğer bildirilmesi gerekiyorsa yaklaşık tapuyu çıkaralı 15 gün (tatiller dahil) oluyor.Belirli bir bildirme süresi var mı?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

[FONT=sans-serif]Babam geçen sene vefat etti.1416 tl. Emekli maaşım var.Evde 2 kişiyiz ve bakım maaşı alıyorum.Babam vefat ettiğinden ve annem zaten tarlalarla ilgilenemediğinden dolayı ablamla bana paylaştıracak.Bana ekilir durumda, ufak tefek parçalar halinde toplamda 47000 metrekare civarı tarla düşecek.Fakat engelimden dolayı ve de yardım edecek kimsem de olmadığından bu tarlaları ekip gelir almamın imkanı yok.Zaten tarlalar kimse ilgilenemediğinden dolayı şu anda da boş.Bu durumdan bakım param nasıl etkilenir.[/FONT]

@bykadir
ödemesini yaptıgnız halde eve bakım maaşı bağlanırken toki evi sizin üzerinize değildi ama şimdi sizin(eşinizin üzerine geçmiş) bu durmda bildirmeniz gerekiyor. bildirme süresi ne kadar bilmiyom ama 15 gün olmuş işi sağlama almak için pazartesi gidip bildiremniz yararınıza olacaktır. o evdemi ikamet ediyorsunuz yoksa başka bir eviniz mi var.

@bykadir
boş kalıp ekmediğinizden dolayı gelir getirmese bile bulundugnuz yerdeki il /ilçe tarım müdürlüğüne başvurp ordan gelir elde edip etmedıgnıze dair belge alın.sonra bir sürprizle karşılaşmayın.benimde üzerime bişi yokken ilçe tarım müdürlüğünden 25 lira gibi bir gelir çıkmştı süprriz olarak.

Bildirmeniz gerekiyorda, Eğer o evde oturursanız sorun olmaz.
Bildirim yapmazsan bile Onların haberi var

@-mka
Evet başka evim yok ve bu evde ikamet ediyorum.

@Zorro
Evet bu evde oturuyorum.
Biliyorum haberleri vardır. Çünkü e-devlette gözüküyor zaten. Pazartesi bildireyim o zaman. İnşallah bahsettiğiniz gibi sıkıntı olmaz.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@-mka

Daha paylaşım olmadı. Olduğunda mecbur gelir getirmediğine dair belge almam lazım o zaman. Zaten ekme imkanım yok.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt