Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'den borcu devam eden ev devralmak riskli midir?

inca

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Bilgisi olan yazarsa iyi olur.tokide geri ödemesi devam eden borçlu ev almak güvenlimidir?riskleri varmıdır?nasıl yapılmalı?

Öyle bisey yasak diye biliyorum tokide.y apanlar mutlaka vardır ama TOKİ yi arayın kesin bilgi alın

inca
toki de evlerin çeşitleri var sosyal konut olan küçük daireler (2+1) devir edilemiyor çünkü devlet onu ihtiyaç sahibine destek mahiyetinde veriyor sanırım 15-20 yıl vade uyguluyor. bir de 3+1 veya lüx daireler yapıyor toki. bunların devri için tesliminin üzerinden 1 yıl geçmesi yeterli oluyor. böyle bir durumda bankaye gidip devir evrakı yapıyorsunuz ve artık borç ve tüm haklar size devir edilmiş oluyor. sizin bahsettiğiniz konut devir edilemeyen ise çok iyi tanıdığınız biri değilse o riske girmeyin derim, borç bitip tapuyu kendi üzerinize alacağınız zamana kadar stres yer bitirir adamı.

Tabikide risklidir 2+1 ler tabiki digerlerinde problem olmaz

bankadan adına satış sözleşmesi yaptığın sürece bir sorun çıkmaz işlemler senin adına yürür. ben bu şekilde tokiden borçlu bir ev sattım alıcı 3 yıldır oturuyor sıkıntı yok 85 m2 lik bir daireydi.

burada önemli olan toki konutlarının tesliminden 1 veya 2 yıl içerisinde devredilemiyor olmasıdır. devir işlemleri açıldıysa ilgili bankaya gidip sözleşme ücretini ödeyip daireyi bankadan üzerinize alabilirsiniz.

ayrıca satıcı arkadaştan banka satış sözleşmesi isteyip sözleşmenin devir ile ilgili kısımlarını okursanız net bilgi sahibi olursunuz.

sözleşmede devredebilir yazıyor metrekaresi odası modası fark etmez gider alırsın. fakat öncelikle bankadan devir işlemlerinin açılıp açılmadığını kontrol edin derim.

sarasota mustafa58
[FONT=sans-serif]konu hakkında bilginiz varsa yazar mısınız toki telefonlarına bakan kimse yok
amcamlar ile birlikte kalıyorum kendim kamu kurumunda (3200 den az gelire sahibim) ve amcam ve yengem de kamu kurumunda çalışıyor. yani eve giren 3200 den fazla ama amcam bana bakmakla yükümlü değil burada eve giren gelir dikkate alınıyor mu alınmıyor mu?[/FONT]

kardeşim evi satacak olanı yanına al ilgili bankaya git devri mümkünmü değilmi sor. devredebilir derse orada devren al. sözleşmeler seni adına yapılacaktır. işte o zaman sıkıntı olmaz. fakat bazı kimseler kendi aralarında satış sözleşmesi yapıp notere onaylatıyorlar bu yolla satın alımlar sıkıntılıdır. ama bankadan sözleşme ile devralınan konutlarda sıkıntı yok.

Üst Alt