Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'den ev alabilirsek evde bakım parası kesilir mi?

gecemavisi

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Annemle beraber yaşıyorum babam vefat etti babamın maaşını ikimizde alıyoruz ayrıca bakım parası alıyorum .Tokıden eve yazılmak istiyorum mümkünse düşünüyorum acaba yazılırsam bakım param kesilir mi?

Gelir olarak görülmez mi gerçi benim üzerime başka yer yok sadece arabam var o da engelli arabası ..

Bu konuları Kalem hanım çok iyi biliyor.En doğru yanıtı o verecektir.Benim düşünceme göre Toki ye ev için başvurduğunuzda ve başvurunuz kabul olup taksitleri ödemeye başladıktan sonra evin borcunu bitirip tapuyu alıncaya kadar ev Toki ye aittir.Size ait olmayan bir evin aile gelirinize yansıtmaları yerinde olmaz diye düşünüyorum.

üzerine bir ev ve araban dahi olsa kesilmediğini duydum.

gecemavisi

hanede kaç kişisiniz? hanenin toplam aylık geliri ne kadar? alınan maaş türlerini de yazınız lütfen.
ne kadarlık bir ev almayı düşünüyorsunuz, ödemeyi mevcut geliirnizle yapabilecek misiniz?

annemın maaşı benım bakım param yanı bizim maaşımız 1000 cıvarı bakım parası hariç
ev 340 taksitle 90 bini buluyor ama vazgeçdim alamayacağım yinede bilgi edinmek güzel teşekkürler herkese..

gecemavisi
ev miktarı ve taksit ödemesi fazla değilmiş ablam. eger böyle bir imkan karşına çıkarsa ve bütçeni sarsmayacaksa düşün derim. ama ev için de bütçeni sarsıp kendini heder etme tabi. eger böyle bir şeye karar verirsen aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne danışarak hareket et. işi saglama almadan yanaşma.

Kalem Teşekkürler ablam çok sağol allah razı olsun .. ilerde belki.. Başka bir sorum olacak ablam evde bakım parası alıyorum daha önce alamıyordum üzerime müsterek yer olduğundan abimim üzerine devrettim şu an alıyorum ama yer konusunda sıkındı yaşıyorum rahat değilim tekrar üzerime alırsam kesilecek maaşım ne yapmam lazım yada kesilir mi içinde fındık bahçesi olduğundan gelir görülüyormuş, ne hakkım veriliyor nede insan yerine koyuluyorum mağdurum ne yapacağımı bilemiyorum...

ben de bir şey soracam Kalem abla;

1 dairemiz var kendimize ait asansörü ve rampası yok dışarı çıkamıyorum. mevcut dairemizi kiraya verip üstüne para katıp asansörlü yeni bir daireye taşınmak istedik ama bakım maaşınız kesilir dediler. ev de şuan annem ve ben kalıyorum. babamdan kalan dul ve yetim aylığı alıyorıuz.. ne yapmam gerekiyor?

Üst Alt