Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toki'den ev başvurusuna bulunacak olan kişiler...

hilal72

Aktif Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlarım tokiden emekliler ve engelliler ile geliriz az olan kişiler için toki ev kampanyasına başvurmak isteyenlere bilgi için yazıyorum.
1-tokinin sitesinde talep satış teslim kısmında il il başvurular bulunmakta olup bu bölgeler içinde otuyorsanız başvuru formunu doldurup halkbank yada ziraat bnk giderek başvuracaksınız.

2-emekliler dernekleri ile sakın ha sakın üye olarak toki başvurusu yapılmamaktadır zaten buda tokinin sık sorulan sorular arasında cevaplanmıştır bu dernekler bu yoldan üye kaydı yapmaktadır bilgilerinize

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Sağolun.

hilal72 hilal hanım ben bir hata yapıp tüm işci emekli derneğine üye oldum şimdi ayrılmak istiyorum bu konuda lütfen yardımcı olursanız memnun olurum.

Siz bu sene üye oldu iseniz istifa dilekçesi ile başvurmanız gerekir ve ayrıca bu senenin üye aidatını sizden talep ederler sizde üye oldunuz tarih ile istifa ettiniz tarih arasındaki aidatı ödeyin mutlaka bir yıllık üye aitanı ödemeyin ayrıca istifa dilekçenizdan bir tane fazla fotokopi alıp dilekçenizi alın kişiye şu tarihte elden teslim aldım deyip imzalatın

@hilal72 her projede kontenjan var mı ?

Bir de projenin hangi aşamasında başvuru yapmak gerekiyor?

Son sorum, aylık ödemesi ne kadar oluyor ?

toknin web sitesine girip talep satış teslim kısmı var ordan ilinizi seçip bakın başvuru varsa iki bankaya gidip başvurunuzu yapıyorsunuz tüm şartlar ne kadar ödeme olacağı tokinin web sayfasında açıkça yer alıyor

her projede kontejan var örnek olarak alt gelir gurunbu için ayerı engelli gurubu için ayrı emekliler için ayrı grup oluyor ve açılan yani yapılacak olan evlerin konutlarının sayısının %25 ile kısıtlı bir durum bir kişi emekli olabilir ya emekli için başvurcek yada alt gelir seviyesi uyuyorsa onun için başvurcek bunun yanında engeli varsa rapor oranı 40 ve üstünde ise yine bu kısmıda tercih edebilecek

hilal72 benim de merak ettiğim bir konu var cevap verirseniz memnun olurum :) tokı den engegelli kontenjanından kura ile evi çıkan bir engelli ssk lı bir işte çalışmaya başlasa SYDV evi geri alır mı? sonuçta çalışmaya başlayınca 2022 maaş kesilecek evin taksitleri de devam ediyor tapu alınmamış.BU durumda prosödür nasıl işler.

@bahargözlüm
selam engelli olarak tokiden kura ile ev çıkan çıkan kişinin işe başlaması çalışması yada engelli aylığının kesilmesi tokiyi ilgilendiren bir durum değildir mühim olan o kişinin engelli raporunun olmasıdır yani sigortalı işe başlasanızda engelli aylığınız kesilsede tokiden bir hak kaybetmezsiniz

@hilal72

toki çok tırt malesef..istanbulda hiç projesi yok..mesela ist de proje yok hiç,bizde ist yaşıyoruz,başka ilde proje var..ama başvuru şartı başvuru yaptığın ilde yaşaman gerekli,,örneğin,ist de yaşayıp izmirdeki projeye başvuramıyorsun..ama toki ist için de proje yapmıyor..doğal olarak engelli veya emekli olarak ( alt gelir grubu ) istanbullu için biraz hayal

@fringe
benim bulunduğum şehirdede yani merkezde daha başlamadı ha bire ilçelerde açılıyor beklicez artık

2013 yılının ekim ayının son günlerinde Habertürk gazetesinin
Engelliye ev müjdesi!
Başlıklı haberi:

Üç yıldır bir hareket yok heralde?

Son düzenleme:
Arkadaşlar toki istanbul halkalı ofisine 6-7 yıl önce sordum oradaki yetkili bana tokinin engellilere her hangi bir dairesi ve uygulaması yok dedi her duyduğuna inanma dedi. Bundan sonra da zaten her hangi bir uygulamasını pratikte görmedim. Kısacası paranız kadar mal edinirsiniz.

arkadaşlar ben tokinin engellilere sağladığı kura avantajı sayesinde ev sahibi oldum arzu eden olursa bu konuda daha fazla bilgi verebilirim.

Bu satış fiyatları herhalde sabancı ve koç ailelerinin engelli çocuklarına göre ayarlanmış, benim çıkarıma uygun hiçbir şey görmedim bu işte. Tek fark normal vatandaşı kuru kuru bizi tükrükleyip tükrükleyip... bunların insaf duygusu bu kadar.

hilal72 Muıstafa BİLGİÇ

şimdi benim sormak istediğim şu ben amcamlar ile birlikte kalıyorum kendim kamu kurumunda (3200 den az gelire sahibim) ve amcam ve yengem de kamu kurumunda çalışıyor. yani eve giren 3200 den fazla ama amcam bana bakmakla yükümlü değil burada eve giren gelir dikkate alınıyor mu alınmıyor mu?

Üst Alt