Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toki'den eve yazılırsam evde bakım maaşım kesilir mi?

miyokard

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben %92 ağır engelli ve sürekli raporumla özel bir iş yerinde çalışmaktayım. Ayrıca evde bakım maaşı da alıyorum. 8-12 Nisan 2019 da tokinin engellilere ve dar gelirlilere yönelik yapacağı evlere başvuru yapmak istiyorum. Abimle birlikte yaşamaktayız gelir kriterlerimiz şuan herşeye uygun evde bakım maaşını alıyoruz. Tokiden kurada ev çıkarsa evde bakım maaşımın kesilmesi gibi bir durum söz konusu olur mu ona göre başvuru yapmak istiyorum ileride elimde bir güvence olur mantığı ile bu fırsatı kaçırmak istemiyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim iyi günler dilerim

Kesinlikle kesilmez arkadasim iyi edersiniz başınızı sokacak bir daireniz olur kira öder gibi odersiniz

şuan zaten abimle birlikte yaşıyorum onlar bakıyor yani bana abimin evi kendisine ait başkada bir şeyi yok zaten şuan oturduğumuz bir evin olması sıkıntı oluşturur mu benim amacım böyle bir fırsat gelmişken elimde bir güvence daha olsun istiyorum dünya hali ileride ne olacağı belli olmaz benim abimin evi varken ben yazılıcam konut bitince oraya taşınacağız o yüzden bir sorayım dedim benim tek bildiğim hane halkının aylık gelir kriteri önemli yasal krullara göre gelir kriteri uygunsa bakım maaşlarının kesilmesi söz konusu olmuyor diye biiyorum ama insan yine de emin olmak istiyor

Bunu kuruma sorup sözlü olarak cevap almanız garanti olmaz. Benim önerim, Cimer üzerinden Bilgi Edinme kapsamında bu sorunuzu kuruma sormanız ve alacağınız cevabi yazıyı muhafaza edip ilerde bir sorun çıkmaması için kullanmanız en mantıklısı. Sonuçta elinizde yazılı bir belge olacak. Ek olarak dar gelirli kapsamında Toki ödemeleri düşük rakamlı olacağından büyük ihtimalle sorun çıkmayacaktır.

miyokard

Merhaba evde bakım hastasıyken ve evde bakım maaşı alıyorken nasıl çalışabiliyorsunuz? Merak ettim bir sıkıntı olmuyor mu?

miyokard sen manisadan mısın yunusemre belediyesinin böyle bir uygulaması var bendemi yazilayimmi diye düsinuyom ama bilemedim bende

ben kuruma danışarak işe girdim zaten kurum bana çalışmanda bir sıkııntı olmaz dedi ben de ona göre girdim bakıcım zaten benim işe gidip gelmemle alakalı yardımcı oluyor o yüzden problem yok

muamma1905
şartları tuttuktan kerri ebm alanlar çalışabiliyor sakıncası yok.burda önemlı olan bakıcı.bakıcısıda işe gidip gelmesıne yardımcı oluyormuş yani ilgilenıyor o yüzden çalışması ebmye engel deil
miyokard
toki belli bir kontenjan veriyor yanılmıyorsam % 5 gibi .sana yedırırler mı o kontenjanı orası başka

Arkadaşlar engelli toki ' den daha önce ev alanlar bilgi verebilirmisiniz?

tokiden ev almak isteyen ve bakım aylığı alan engelliler okusun:

hanede kaç kişi yaşıyorsa hepsinin aylık gelirini toplayın ve hanedeki kişi sayısına bölün. alacağınız evin ödemesini bu hane geliriyle yapabiliyorsanız ve sınırı geçmiyorsanız ev almanız evde bakım aylığına hiçbir şekilde engel olmaz.
sadece ev aldıktan sonra ev aldığınızı evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne en geç 1 ay içinde bildirmeyi unutmayın kafi.
siz ev aldığınızı bildirdikten sonra geliriniz gözden geçirilir.
beyan ettiğiniz gelirler ve kurumun tespit ettiği gelirler toplanır ve hanede kişi başına düşen aylık gelir belirlenir. ev fiyatına ve ödemesine bakılır. bu ödeme tespit edilen hane geliri ile alınabiliyorsa aylıgınız aynen devam eder.

sorun ev almak değil, hanedeki gelirin uygun olup olmamasındadır. ev için harcanan para tespit ve beyan edilen hane geliri ile karşılanıyorsa hiç sorun çıkmaz.

kesinlikle toki'dn ev almaya çalışın hane bütçeniz uygunsa.

01.01.2019 - 31.12.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1219,35 TL olmuştur.
(NOT: tam miktarı 1219,34667 TL)

bu sınırı geçmeyin kafi. evde bakım aylığı gelir hesaplaması yapılırken yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
mesele ev almak değil, hanede kişi başına düşen aylık gelirin uygun olup olmamasıdır.

ÖRNEK:
evde bakım aylığı alınan bir hanede 5 kşi yaşıyor. evde bakım aylığı baglandıktan sonra biri daha çalışmaya başlamış. bu durum kuruma bildirilmemiş. daha sonra ev almışlar. kurum yen ev alındıgını tespit ettiğinde hanenin gelirini araştırma gereği duymuş. bakmış ki hane geliri artmış ve sınır geçilmiş. bu hanedeki evde bakım aylığı gelir kriterlerine uymadığı için kesilir.

Kalem hanım başka konularda size soru sormuştum ama cevap alamadım kaç ay oldu?

Üst Alt