Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engelliler için açılan kontenjanına nasıl ve nereye yapabilirim?

Keremm1212

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
1) Arkadaşlar %51 raporum Tokinin Yapmış Olduğu Evlerde Kuralarda Engellilere öncelik Tanıyormuş Dogrumu ?

2) 2022 Engelli Maaşı Alıyorum Sıkıntı Olurmu Olmazmı Hanede 4 kişiyiz kimse Calışmıyor Tek Engelli Maaşıyla geçiniyoz

3) Tokinin Engelli Evlerine Nerelere Başvuruluyor Bilgisi Olan varmı Yardım olursanız çok sevinirim

Toki.com.tr den takip edebilirsiniz tum ihaleleri. Diğer siteler sizi yanıltır.
Üzerinize kayıtlı tapu yoksa öncelikli faydalanabilirsiniz.Sadece oturduğun ilde ama. Ve bir yıldır orada ikamet ediyor olmanız lazım. İkametiniz başka bir şehirdeyse olmaz çünkü.

Toki den kimse ev almıyor artık.
Toki patladı alanların hepsi evleri satmaya çalışıyor ama maalesef alıcısı da yok.

Toki güncel haberlerde 50 bin konut yapacağını bildirdi. İzmir de 2500 konut yapacakmış netten baktım araştırdım ama neresinde olacağını bulamadım.
Engelli olarak başvurularımızı nerye yapıyoruz

6 yasindaki oglum yuzde 86 engelli onun raporu ile basvuru olurmu bilginiz varmi

Sardonyx35

İzmir Aliağa'da yapılıyor. 2+1 için ikamet zorunluğu var. Yani Aliağa'da geçmişe dönük 1 yıllık ikametgah istiyor.

3+1 için bu şart yok. 3+1 için 265.000 TL tahmini ücret çıkarılmış, 25.500 TL peşinat, 120 ay aylık 1.988 TL ödeme, 52.000 TL peşinat, 180 ay 1.178 TL ödeme tablosu verilmiş.
mustafa64

Oğlunuzun 18 yaşından büyük olması halinde başvuru yapabiliyor. Siz onu adına engelli başvurusu yapamazsınız. Ama emekli iseniz, engelli değilde emekli kontenjanından başvuru yapabilirsiniz.

Arkadaşlar az önce avukat bir arkadaşımla görüştüm. Büyük icra borcunuz varsa örnek veriyorum : 30.000 Tl ve ekstra diğer borçları olan arkadaşların toki başvuruların da ev çıksa bile icra haciz koyuyor eve bilginiz olsun..

Toki

Tokiden kura ile ev alınca kiraya veriliyormu

Yanılmıyorsam oturma şartı aranıyor, hayliyle borç bitmeden el değiştirme imkanı yoktu

toki.gov.tr resmi sitesi budur.tam açıklayıcı bilgi yok.benim tek anlamadığım geliri olmayan başvuramıyormuş. Doğrumu bu?

inca

geliri 4.500tl altında olanlar başvurabiliyor. Toki den aldığın evi kiraya veremezsin ayrıca çoğu merkezi sistem yada aidatları var.
evin değerinin %20 peşinat olarak yatırman lazım.

inca

halk bankasına 2bin tl yatırmak lazım sonrasında evin değerinin %10 yada %20 olarak [FONT=Verdana]peşinat istiyorlar[/FONT]

Üst Alt