Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin özürlü vatandaşlara sağladığı kolaylıklar var mı?

april14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
TOKİ'nin özürlü vatandaşlara sağladığı bir kolaylık var mı arkadaşlar? Öncelik indirim vs... bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirlermi acaba?

Linkte istanbul'u ele almış. Diğer illerde de uygulama şekli aynımı acaba?

merhaba sadece bildiğim %50 özürlü raporu olması gerekiyor birde bulunduğu şehirde en az 5 yıllık ikametgahı söz konusu bilgilerinize...

peki bu konu da biz engellilere öncülük mü görünüyor yoksa indirim mi?

teşekkürler...

arkadaşlar şartlar bunlar ...

1-en az 3 sene ikamet edeceksin ist sınırlarında.

2- 28 yaşının üstünde olacaksın

3- hane halkının 2.550 ytl geliri olması lazım ..

4- özell şirkette veya memuruyette 3 sene çalışmış gözükeceksin..

bunların olması lazım birde adına kayıtlı tedaş iski vs son 3 senenin ekstresi istiyorlar ..

özgür yüksel
al benden de o kadar..

teşekkürler...

ÖNCELİLERİ İSE

1- halk bankasından faizsiz kredi ..ödeyemezsen ihtiyaç fonumu ne işte..

2- 3 kontejyanlık çekilişsiz yer çok kişi olası halinde kura tabi..

özürlü olman yanında birde deveyi hendekten atlattınmı sorun kalmıyorrr gibi.....:rolleyes:

lakoste;
yok oyle bişiiiii :D var ama bizim deveye gene çok iş düşüyor....:D :D

tabi ya deweye iş düşer bide arkadaşım eğer %50 DEĞİLSEN HİİİİİÇ uğrama sakın buralara ha

Millet gitmiş mars'a biz hala yaya. Oranlarda takılmış kalmışlar... Anlaşılan kolaylıktan ziyade zorluk çıkarmayı kendilerince hedef görmüşler.

Herhangi bir avantajı olsa uğraşılır ama hiç bir avantajı ( öncelik, indirim vb. ) yok sanırım?

insana sayıgı özürlüye sevgi ?????

toki kurulmadan önce muhtaç yoksul dargelirliler ve engelli için söylemler var idi, araç lımında yüzde 90 istiyorlar buna benzer birçok şey, gerçekten kendi adıma söylemiyorum ülkemizde birçok engelli kardeşim varki çalışamıyor yoksulluk içerisinde bizim devllette oranlara takılmış durmuş yok efendim yüzde 80,90, engelli olcakmış, engelli engellidir zaten bukadarda işleri zorlamanın anlamı yok. bence yüzde 50 vucut fonksiyonunu kaybetmiş bir insan engellidir zaten, ...................... ben burdan engelli sitelerinin değerli abilerimize yetkili isimlerine sesleniyorum engelli isteklerini haklarını savunmanızı biraz daha üst sevyeye taşırsanız belki ankara daki degerli insanlar daha duyarlı davranır, sözde degil içraat lazımm saygılarr.

arkadaşlar %40 yeterli türküye ziraat bankasina gidiyorsun 2 binlira pesin veriyorsun kayit oluyorsun 6.6.2013 cakilis var aradim telefondan öğrendim son kayit tarihi 31.4.2013 halkali toki evleri kacirmayin derim

bildiğim alan şahsın bu kurallarla hiç alakası yok yazıldı 1+1 ev aldı öncelik yapıldı ve bir banka kıyağı ile 3 aylığıyla ödüyor.

benim demek istedigim toki felan degil özürlü özürlüdür, özrü olandan emekli olmak için 4000 bin gün gibi rakamlar isteniyo,4000 bin gün ne demek insanların çeşitli hastalıkları bi dünya pirim isteniyor, bu kanunu onaylayanklar, bir özürlü kardeşimin durumuna kendini koysun, elinide vicdanına koysun, yüzde 40,50,60,70,80,90 gibi oranlarla insanların işlerini zorlaştırmaktan başka birşey yok, öncelik bunun nereside?

toki nin sitesinde -1-hanede toplam gelirin 2.600 tl den az olması gerek diyor-2-3 yıl evi almak istediği il/ilçe de ikamet etmesi gerek diyor-3-engel oranının %40 üzerinde olması gerek diyor.-4-alacağı evin peşinatı  sini peşin yatıracak ve 240 ay sabit taksitle ödeyecek taksiti bitene kadar ikmeti aldığı daire olcak yani 240 ay satamayacak diyor.......acaba bbu yazanlara engelliler dahil mi yoksa şehit ve gaziler için mi orası belli değil...

Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi......teşekkürler

keremöz ben maltepede ailemin yanında kalıyoyorum bende baş vurmak istiyorum direk zirat bankasına gitmem 2000 tl yatırmam başlangıç için yeterlimi

@april14

engellilere ödemelerde hiç bir kolaylık yoktur emlak vergisi dahil ödemek zorundasınız borcunuz bitene kadar

engelli vatandaş olarak 5 yıldır toki konutlarında ikamet ediyorum.13 bin tl icra borcu başlatıldı kömür borcumdan emlak vergisi dahi ödüyorum.eğer bir engelli vatandaş dar gelirliyse sakın olaki tokiden ev almaya kalkışmasın yoksaki borçlardan bunalıma girer. işte ödemekle yükümlü olduğunuz borçlar 1. kapıcı ücreti 2.asansör bakım ücreti 3.yıllık iki adet siğorta 4.aidat kömür ücreti yedi ay 5. yıllık emlak vergisi 6. halk bankası normal ev taksiti

engelli vatandaş olarak 5 yıldır toki konutlarında ikamet ediyorum.13 bin tl icra borcu başlatıldı kömür borcumdan emlak vergisi dahi ödüyorum.eğer bir engelli vatandaş dar gelirliyse sakın olaki tokiden ev almaya kalkışmasın yoksaki borçlardan bunalıma girer. işte ödemekle yükümlü olduğunuz borçlar 1. kapıcı ücreti 2.asansör bakım ücreti 3.yıllık iki adet siğorta 4.aidat kömür ücreti yedi ay 5. yıllık emlak vergisi 6. halk bankası normal ev taksiti

slm ben engelli vatandaş olarak toki konutlarında ikamet ediyorum dar gelirli ise sakın tokiden daire almaya kalkışmasın bunalıma girer borç batağına düşer benim gibi [kapıcı ücreti asansör bakım ücreti siğorta ücreti emlak vergisi tapuyu alana kadar ödemek zorunluluğu kömür ücreti halk bankası taksit ödemesi] 14 bin tl kömür borcumdan icra başlatıldı sokaklarda sabahlamak kaderimiz

Engellilere toki binada kacıncı kat verilıyor yoksa kuraya gore veriliyor

bekir3232

Binalar
engellilere uygun yapıldığından kat önemi yoktur.herhangi bir dairenin çıkması durumunda asansör rampa mevcuttur.Dolayısıyla Katın bir önemi yok ( benim fikrim bu eskiden giriş katı verilirdi. )

Zaten ortakat istiyorum. Giriş istemiyorum. Tabi kurada neresi cıkarsa

s.a hiçbir kolaylık yok ben 5 senede 13 bin tl kömür borcum oldu icralık emlak vergisi dahi ödüyorum borcum bitene kadar mejbur

değerli arkadaşlar geliri 2022 üzerinden olanlara peşinatsız aylık 100tl taksitle 1+1 veriyor sigortalı geli var ise bir miktar peşinat istiyorlar 8000tl 10000tl civarlarında gerisini taksit yapılıyor alan arkadaşlarım var ve bende 1+1 alacağım müracaatları bekliyorum

S.a engelli vatandaşlara hiçbir kolaylık yok ben 5 yıldır ikamet ediyorum 15 bin tl kömür borcumdan icra başlatıldı emlak vergisi dahi ödüyorum maddi durumun iyiyse gir yoksa borç batağına düşersin

Üst Alt