Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Topal ne demek?

Ata_Türk

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
3
Arkadaşalar; topal ne demek?
Bacaklarından biri sakat (daha kısa vb) olan, haliyle de aksayarak yürüyen kişilere denir. Lakin kelimeye hafiften bir hakaret anlamı yüklenmiş gibi. Bu yüzden topal demek yerine aksak, ayağında rahatsızlık olan demek tercih edilmeli. Ama malesef hala benim gibi olan arkadaşlar tarif edilirken "topal olan var ya, işte o arkadaş" hele bazıları var, şaka yaptığını sanarak "öbür ayağına da ben kırarım" diyor. Bizim bu şekilde olmamız, hakareti hakettiğimiz anlamına mı geliyor? Hiç mi düşünmezler bizlerin de kırılacağını.

İNSAN OLMAK, OLABİLMEK AYRI BİR MEZİYET...

Bana da bir gün çolak demislerdi o güne kadar ne anlama geldiğini bilmiyordum google sordum eli sakata çolak denilirmiş iyi ki internet var hayatımızda oda olmasa ...

Benim gibi vucudunun herhangi bir yerinde engelli olan arkadaşlarımızı başkalarına anlatırken, sorarken, bizleri tarif ederken, "hani kör ibrahim var ya hah işte o", "hani topal savaş var ya", çolak, sağır vs, bu tür bizi inciten lakaplar kullanmamaya özen gösterseler mutlu oluruz. Allah aşkına bizim adımız soy adımız yok mu? Afedersiniz damgalı eş...ek gibi bizi tarif edenler, beni ve eminim benim gibileri üzüyor. Ya hiç beceremiyorsanız bari bu tür kötü lakap yerine ayağından rahatsız, gözünden rahatsız olan arkadaş gibi sözler daha uygun olur. Biraz incelik biraz saygı LÜTFEN...

Haklısınız muratbey

merhaba.aslında bunu çokta şey yapmamak lazım.hepimiz böyleyiz.tarif ederken mavi gözlü,yeşil gözlü veya sarı saçlı,kilolu veya zayıf gibi insanın belirgin özelliklerinden bahsederek tarif ediyoruz.ben şahsen kendi ayağımı da protezimi de kendim espri konusu yapıyorum.Yaradan bana layık gördükten sonra o bunu demiş,şu demiş hiç umursamıyorum

bize de deli diyolar boşver önemli konular değil bunlar

Malesef siz her iki ayaklı insan görünümündeki ama hayvan bile denemeyecek varlıkları insan sınıfına sokmuşsunuz bunlar günümüzde o kadar çok ki keşke herkes insan olabilse allah insanlarla yaşamak nasip etsin inşallah o zaman zaten aradaki farkı net olarak görürsünüz allah bunları odun yerine koyup cehennemde yakmayı boşuna vaat etmemiş malesef...

çok kaba bir tabir onun yerine engelli demek daha mantıklı ve düzgün oluyor bence ne yazık ki inşalar çok anlayışsız ….

Insanlikdan nasibini almak ÎNSAN Olabilmek ayrı bir meziyet oldu artık. ..

Engellerimizi lakapla ebedilestirmeye calisan zihniyet hala bitmedi...bitmeyecekte

Herkes bir olmuyor. Ondan kimin ne dediğini çok kafaya takmamak gerek.

Üst Alt