Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Topkapı Sarayı-Ayasofya Müzesi'ne arabayla ulaşım nasıl?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Tarihi yarımadada 90 sokak-cadde trafiğe kapatılmış. Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'ne arabayla ulaşım nasıl olacak, aracımı nerede park edip toplu ulaşıma binmeliyim. Küçükçekmece tarafından gidicem.
Tekerlekli sandalye kullanıyorum.

cankurtaran dan yukarıya doğru çıkarsan sultanahmet ticaret lisesinin oralarda park edip. tekerlekli sandalye ile hiçbir yokuşa denk gelmeden
rahatca at meydanına çıkarsın

Sevgili kardeşim..Arkadaşımızın dediği gibi Sultan Ahmet Ticaret Meslek Lisesinin veya Sultan Ahmet Anadolu Teknik Lisesi’nin oralarda ufak tefek de olsa park alanları mevcut.. Öte yandan III.Ahmet Çeşmesinin yani Topkapı Sarayının Bab-ı Hümayun kapısının orada da park alanı var.. Büyükşehir Belediyesinin internet sitesindeki Şehir Rehberi kısmından İstanbul haritasına ve detaylarına bakarsan o bölgede genellikle ufak tefek olan bazı park alanlarının mevcut olduğunu göreceksin.. Ancak III.Ahmet çeşmesinin olduğu yerdeki alana genellikle turist otobüsleri park ettiklerinden orada yer bulabilmek imkanı oldukça zor hatta imkansız gibi bir şey.. Geriye belediyenin sitesinden tespit edeceğin o bölgedeki otoparklardan birine aracını bırakıp meydana ulaşman kalıyor.. Ben hem Ayasofya Müzesini hem de Topkapı Sarayını gezmiş birisiyim.. Ayasofya Müzesinde üst kata (caminin balkon kısmına) çıkış için asansör görmedim.. Balkon kısmına yani üst kata yokuş yoldan döne döne çıkıyorsun.. Tekerlekli iskemlen ile üst kata çıkmakta zorlanırsın diye düşünüyorum ama bir yardım alırsan sanırım bu zorluğun üstünden gelirsin.. Topkapı Sarayı genellikle düz ayak ve tek kat.. Ancak Ayasofya ile Topkapı Sarayı arasındaki mesafe epey uzak.. Saray dediğim gibi genelde düz ayak olmakla birlikte avlulardan bir diğer avluya geçişlerin bir kısmında merdivenler var ancak yan taraflarında merdivensiz ve tekerlekli sandalye kullananların faydalanacağı yol da var.. Bu yol her merdivenli alanda var mı yoksa sadece bazılarında mı var açıkçası emin değilim..
Dostum ben bu arada Topkapı Sarayı için sana bir tüyo vereyim.. Topkapı Sarayının bir de Gülhane parkının oradan yani arka taraftan girişi var.. Mesela apoletliler geldiklerinde veya Sarayda bir merasim veya davet olduğunda girişler bu arka kapıdan yapılıyor.. Gülhane Parkının Sarayburnu kapısından giriyorsun ve soldan devam edip sarayın arka kapısına ulaşıyorsun, aracını da bu kapının önüne park edebiliyorsun.. Yalnız bu kapıdan giriş yapabilmek için bir sorun var.. Burası resmi giriş kapısı olmadığından gişe filan yok.. Dediğim gibi davetler, merasimler söz konusu olduğunda sadece davetliler bu kapıdan giriş yapabiliyor özel günlerde.. Bu nedenle ben derim ki, Topkapı Sarayına telefon açın, müdür veya yardımcısı gibi bir yetkiliyi isteyin, durumunuzu izah edin,bu kişinin ismini ve telefonunu bir tarafa yazın, aracınızı Sultan Ahmet civarında bir yere park ederek saraya gelmenin sizin için büyük külfet hatta imkansız olduğunu bu nedenle sarayı ziyaret etmenizin ancak ve ancak aracınızı saraya yakın bir yere park etmeniz halinde mümkün olabileceğini belirtin.. Bu nedenle Gülhane Parkının oradaki arka kapıdan içeri girmek istediğinizi ve bu konuda kolaylık gösterilmesini isteyin.. Adamlar talebinize olumlu yaklaşırlarsa muhtemelen arka kapıdaki güvenliğe isminizi verecekler ve siz de bu şekilde içeri kolaylıkla girmiş olacaksınız.. Ayasofya ziyareti için ise artık bir başka gün Sultan Ahmet civarında bir yere aracınızı park etmeniz gerekecek zira Topkapı Sarayını bir günde bile gezebilmek mümkün değil.. Tuvaletlere giriş çıkış merdivenli mi bilemiyorum ancak Topkapı Sarayı başkanının odasının (Mukaddes Emanetlerin bulunduğu avludaki) olduğu yerdeki tuvaleti düz ayak, kendisinden ricada bulunursanız muhtemelen başkan tuvaletini kullanmanıza izin verecektir..

İyi gezmeler..

bence aksaraya kadar gel aksarayda arabanı otoparka parket ordan tramvay sultanahmete kadar iniyor

Üst Alt