Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplam %88 engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir miyiz?

Kalenderadam

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,
Arkadaşlar 24 Eylül'de (konuyagit) açtığım konuda sizlerden bilgi almıştım. Bahsettiğime gibi babam %88 engelli raporu aldı fakat bu rapor ile ötv indiriminden yararlana bilir miyim. Babamın ehliyeti yok! Rapora baktığımda bazı konuların değerlendirilmediğini görüyorum.
ortapedik
kronik
işitme

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Kalenderadam, ya bütün hastalıkların toplamı en az %90 olmalı veya örnek %50 oran aldı diyelim normalde %90 altı olduğu için alamaz ama bu %50 oranın içinde %5-bile ortapedik engeli varsa araba alabilir

@oxzd,
Yukarda belirttiği üzere babasının ehliyeti olmadığı ve bu saatten sonrada alamayacağı için ortopedik engelli olsa bile araba alamaz

Ortopedik engeli doğuştan mı engeli olacak yada sonradan da olsa olur mu arkadaşlar, benim bir yakınım iki bacağında platin var böyle bir durumda yüzde 50 ve üzeri alırsa araç alabilir mi?

@Üzümlükekim,

ayagında platın olması bısey ıfade etmez . bızde felc var % 24 verıyor . adamda platın var dıye % 50 yı bırak eger yuruyor nomal hayatına devam edıyorsa engellı raporu bıle vermezler.

@oxzd,

şimdi fitiktan yüzde 5 verdi ve ortapedi işaretli alabilir mi alamaz her ortopedi rahatsilzik yada alamazsiniZ ki

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Üst Alt