Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplu iş sözleşmedeki hakkım İstanbul'da ulaşım ücretsiz diye verilmiyor..?

Çapa63

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
1
Merhabalar ben %50 Ortopedik engelliyim, İstanbul'da ikamet etmekteyim, bu nedenle İETT Ücretsiz istanbul kartı kullanmaktayım.
Ancak aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işçi kadrosunda çalışmaktayım, toplu sözleşmem gereği tarafıma her ay yol ücreti ödenmesi veya istanbul kart verilip her ay kontör yüklenmesi gerekiyor, bu doğrultuda yol parasının veya istanbul kartı talebinde bulunduğumda bana söylenen şu, İstanbul'da yaşadığımdan dolayı ve İETT Ücretsiz kartım olduğundan gerek bu para olarak ve gerekse İstanbul karta kontör yüklemesi yapılamazmış.
Sizce bu yasal mı? yani sonuçta biliyorum bir işim var ancak toplu sözleşmem bana bir hak vermiş değil mi? ayrıca biz engellilere ücretsiz seyahat hakkı tanınmıyor mu?
Bu konuda yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden yazacağınız cevaplar için teşekkürler.

@Çapa63
Kesinlikle yasal değil.
Yine mi başladı İBB bu saçma uygulamaya?
Ben istanbul büyükşehir belediyesinden emekliyim.
1990 lı yılların sonu ya da 2000 li yılların başı tam emin değilim aynı sorunla biz de başbaşa kaldık ve birkaç yıl ödenmedi yol paramız. Sonunda sendika aracılığıyla dava açtık ve kazandık. Geriye dönük sanırım 3 yılın parasını da toplu aldık.
Sendikanız Belediye-İş ise eski yöneticilere bunu hatırlatın hatırlamaları gerekir.

Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için, ancak sendikamız değişmiş durumda şimdiki sendika hizmet-iş kısacası berbat bir sendika işveren tarafından atanmış bir sendika, dediğiniz gibi sendika aracılığıyla müracaat edip sonucunu bekleyeceğim.

Hizmet-İş'ten hiç umudum yok, bölünme ta bizim zamanımızda başlamıştı.
Hak-İş'in buraya da el atması bizzat işverenin isteği zaten :)
Elbette hakkınız için ısrarcı olun ve geçmişteki örneği ısrarla göstererek sendikanıza baskı kurun.

Teşekkür ederim Ufukalp arkadaşım, malum biliyorsunuz zaten işverenin çağrısı-daveti üzerine gelen bir sendikadan ne kadar hayır bekliyebiliriz ki?

Üst Alt