Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplu para yatırsam emekli olabilir miyim?

shiva

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Para konusunda bir problemim yok yalnız şunu merak ediyorum engeliler genç yaşta toplu para yatırması taktirde yaşı beklemeden emekli olma gibi bir hakkı var mı ?

geriye dönük borçlanma dan bahsediyorsun sanırım şuan öyle bir uygulama yok

şu şekilde yapabilirsin: tanıdık bir işyeri varsa şu tarihte orada çalıştım benim sigortamı iş yeri yatırmadı diyerek o işyeri üzerinden yatırabilirsin sigortanı.. ama bu şekilde yapmanın cezası olduğunu untmaman gerekir.. şöyle ki.. işyerine yatırmadığı prim miktarı ve iki katı kadar da ceza yazılır bu da minimum primle beraber 1500 tl civarında tutar.. senelik tutar da 18000 tl olur.. 10 sene için de 180bin tl olur.. bana göre bu şekilde yapmak akla mantığa sığmaz..

Hatti arkadaşın dediği ancak yargı yoluyla olur, işyerim yatırmamış şimdi yatırsın diye birşey yok.
Bir de yaş durumu var tabi,adam 20 yaşında olur,ben 10 sene burda çalıştım yatırılmamış derse komik olur herhalde :)
Askerliğiniz varsa borçlanabilirsiniz,başka da bir yolu yok bunun.

Üst Alt