Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplu ulaşım için engelli kartımı kaybettim. Ne yapmalıyım?

Ebru35*

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bugün otobüsten indikten sonra bankaya gittim o anda kartımın olmadığını fark ettim aradım ama nafile ortada yok eshot şube müdürlüğüne gidip isim soyisim aldılar ayrıca iki tane de numara verdim eğer ordan haber gelmezse ben bu kartı çıkarmam için ne yapmalıyım bu konuda bana yardımcı olur musunuz ?

Engelli kimlik kartı izmir de ayrıca otobüs kartı çıkmıyor engelli kartını otobüste de kullanıyoruz :/

O zaman size en yakın aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü veya ilçelerdeki şubelerinden birine başvuru yapmanız gerekiyor.

Alo 183'ü arayın gerekli bilgileri vereceklerdir

muhtemelen kartınızı kaybettiğinize dair bir dilekçe, rapor nüshası ve 1 adet biometrik fotoğraf isteyeceklerdir

Karakola gidip tutanak filan doldurmama gerek yok değil mi ?

bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz tutanak işlemi nüfus cüzdanı için oluyor ve gazeteye kayıp ilanı da veriyosunuz ama engelli kimlik kartı için geçerli mi onu bilmiyorum.. Siz 183'ü arayın gerekli herşeyi iletirler tarafınıza

Kayıp eşya yerine sor bakalım otobüslerin oluyo

O otobüslerin kayıp eşya yeri oluyo

Gittim zaten eshot müdürlüğüne isim Soyisim verdim iki tane de numara verdim bakalım umarım iyi birine denk gelirde kartı teslim eder

Ebru habim merhaba,

Nasil hallettiniz acaba? Ben de yeni kaybettim de kartimi

Otobüste düşmüş kartım indikten sonra fark ettim sonra en yakın belediye otobüs son durağına gidip ordaki çalışanlara söyledim ad soyad numara aldılar benden bindiğim şoförü aradılar gün içinde otobüsün içinde düşmüş kartım gidip kartımı aldım direkt olarak .
Aile sosyal müdürlüğüne gidip yenisini çıkarabilirsiniz diye biliyorum

Kayıp Engelli ücretsiz İstanbul kartı için;
1- Önce Alo 153'ü arayıp kartınızı kapattırıyorsunuz.
2- İstanbul kart bürosuna gitmeden önce Nüfus cüzdanı aslı, Sağlık raporu aslı ve 1 Adet biometrik fotoğraf gerekiyor ve işlem sonunda 20 TL ücret alıyorlar.
(Yeni engelli İstanbul kartı verirken sağlık raporunu ve fotoğrafını geri veriyorlar.)
Ben (dün) 4 fotoğrafa 20 TL, engelli İstanbul karta 20 TL toplam 40 TL para harcadım.

Üst Alt