Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Topluluk içinde bir şey içerken el titremesi..?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Topluluk içinde ya da yanında her kim olursa olsun birinin yanında çay ,kahve gibi özellikle sıcak içecekleri içerken el titremesi olan var mı neden olur bu benim ellerim hiç titremez hatta kimin yanında olursam olayım ne yaparsam yapayım titremez ancak bir içecek özellikle de sıcak içmeye çalışırken başkalarının yanın da elim titrerse korkusu ile çay bardağını hele ki tek elle hiç tutamam zaten muhtemelen de titrer hele ki tam ben içerken seslenirse o kişi bana dökerim elimdekini nedir bu fikri ya da bilgisi olan yazsın çok sinir bozucu bir durum .

Gözler benim üzerimde hiç bir hatam olmasın hissi
Bender de olur eve bir misafir gelince, ben sakin sakin çay, kahve su ne olursa hele birde üzerine sökeceksin, elin yanacak derse elimin titremesine engel olamam ve dökülür, durumu kurtarmak için bak gördün mü döneceksin dedin döküldü
Aklıma Nasrettin Hocanın fıkrası geldi bindiği dalı keserken düşeceksin diyen adama nerden bildin diyip. Devamını biliyorsun.
Ben daha cok şakaya getiririm bu durumu bi şey yerken veya içerken yüzü bakıp utandırmayın.

sokrates Bu durum için sürekli kontrol olduğun hekime gitmen gerekiyor . İlaç yan etkisi veya fiziki problem olup olmadığını tespit etmesi gerekir .
Benim de el titremesi vardı yapılan muayene sonucu ilaçlardan çıktı . Şu an öne doğru ellerimi uzatınca parmaklarda hafif titremeler mevcut .

Başkalarının yanında aşırı titreme var ise heyecan veya adrenalin yüksekliğinden olabilir .

Normal durumlarda olmuyorsa, en kısa sürede tam kan sayımı yaptırmanızı öneririm.

Benim gibi normal yaşantınızın bir parçasıysa, kimseyi umursamamanızı öneriirm.

İlaç kullanmadan önce de vardı her zaman vardı şimdi daha da arttı sosyal ortamlardan tamamen uzaklaştım belki de o yüzden arttı en son ne zaman bir ortamda çay kahve içtim hatırlamıyorum içmeye korkar oldum zaten bu huyum yüzünden yalnız içiyorum evde annemin yanında zaten olmuyor ilaçla falan ilgisi yok başkasının yanında çay bardağını tuttuğum anda aklıma gelen ilk düşünce ya elim titrerse komik duruma düşersem işte bu düşünce yüzünden oluyor zaten fiziki bir şey yok önceden de bir kızla buluştuğumda mesela çay kahve içmezdim ilk buluşmada su ,bira falan işte şimdi zaten kız ortamlarına da girmiyorum çevre sosyal faaliyet falan sıfır yani .İş yerinde de durduğum yok evrak götürüp getirdiğim için tüm gün dışarıdayım tek içiyorum bir şey içeceksem .

Bu huy sanırım biraz çekingen heyecanlı insanlar da olur gibi sanki öyle cool tipler de olacağını falan pek sanmam tabii aslında hiç olmaması gerekir ama ben de var öyle idare ediyoruz artık büyük bardakla içerken falan pek bir şey olmuyor ama küçük çay bardağı ve küçük fincanla birinin yanında asla içemem kültürümü yaşayamıyorum imdaaattt!!! :D

Ben ise evde yalnız kaldığım haldede titriyor. Dideral alıyorum ama hala aynı. Doktora tekrar gidecem. Yıllaardır var bende bu hastalık. Esansiyel tremor teşhisi koydular. Umarım düzelir

Üst Alt