Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Topuz, silecek kolu vb. kodlar MTV için avantaj sağlar mı?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa hocam,eli engelli kişinin otomatik vitesli aracına ek olarak verilen kodlar,örneğin topuz,silecek vb.şeyler mtv yönünden avantajlı diye biliyorum.

Muttalip Mutlucan

Ruhsata işli donanım olmalı:

"Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten "Motorlu Araç Tescil Belgesi"nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile "Araçlar İçin Teknik Belge" ve "Proje Raporu"nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir."
GİB

Anladım.bu saydığımız aparatlar,mtv..için.ötv için otomatik vites yeterli.mesala benim 40.14 koduna mak.müh.direksiyona çatal vb.aparat proje çizer,aparat yapılır yetkili mercilerde onaylanır.ruhsata işlenirse mtv.istisna oluyor.

Hocam,dün yine 2,3 tane araç proje müh.ile görüştüm.
40.14 elindeki sakatlığa göre direksiyona yapılacak topuz,tutma kolu ve çataldan bahsetti.çoğunluk kullanı mı bana uyduğu için çatal önerdi.
Sizde biliyorsunuzdur ki fiat oto el parmakları eksik olanlar için sıfır arabasına çatal şeklinde aparat takıyor.
Selam ve sevgiler.

Üst Alt