Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba yasa ile birlikte SSK borçlanması yapılıp emeklilikten yararlanılabiliyor mu?

pasa75/2

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
ssk borçlanması dedi .bu nedemek gerıye dönuk yatırılmıyormu primler .
günü dolanlar zıraatdan kredı alıp emeklı olabılecekler dıyede duyum aldım bilmem dogru bılmem yanlıs biri şu konuyu detaylıca açıklarsa sevınırım

benim eşim 1994 21 mart da ssk lı 1400 prim i var 100/40 raporu var bız 2200 primi geriye dönük ödeyebılıyormuyuz yenı cıkan torba yasasından tşk

bu konuyu bende meark ediyorum ama kesin bişi duymadım herkes bişi söylüyor , bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse iyi olur

Hayır böyle bir uygulama söz konusu değil zaten sizin sgk ile alakanız bile yok çalışırken ssk primlerinizi iş veren ödüyor ama ödemeyen iş verenlerde mevcut şimdi devlet diyor ki bana borcu olan iş veren gelsin kolaylık yapacağım diyor...
Ayrıca geriye doğru bir ödeme diye bir kavram yok...

ben çalışma bakanlıgında çalışıyorum sadace prim borçları olanlar yaralanabiliyor .mevcut emeklilik kanunu dvm ediyor sadece griyee dönük dogum askerlik ve yurt dışı borçlanması yapıla biliyor ara boşluklar ödenemiyor şimdilik ama şuan ara boşlukların ödenebilmesi için çalışmalar var.

Selçuk bey;
Bu çalışmaları bize aktarır mısınız ne gibi çalışmalar var detaylar nelerdir..

eski emeklilik yasası aynen devam ediyor sadece vatandaş örnegin 2000 yılında bagkur kaydı yaptırmış bir kaç ay ödemiş ve daha sonra buzamana kadar ödememiş ana para üzerine faiz binmiş torbaya yasayla faizler siliniyor üfe ve tüfe oranında fark konularak ister peşin ister taksitle ödemesi gerekiyor 18 aya kadar taksit yaptırabiliyor 18 taksit yaptırırsa 2 aylık dönemde 36 ayda ödüyor şuan ara borçlukları ödemede gündemde ama sanırsam bidaki seçimlere çıkar ek notta 2022 maasları için söyleyim sistemler yenilendiğinden dolayı bazı kişiler haksız maas aldıgın 2022 maasları iptal ediliyor bazılarınki ise sistemden kaynaklanan hatadan dolayı sistemsel hatadan kesiliyor.

ara boşluklar ödenemiyor şimdilik ama şuan ara boşlukların ödenebilmesi için çalışmalar var.
Selçuk bey ben şu yukarıda sizin demiş olduğunuz çalışmalardan bahsetmiştim...
Bağ-kur zaten öyle ilk girişini yap ödeme istersen 10 yıl sonra toplu öde ona lafımız yok biz ssk da ara boşlukları nasıl öderiz.Siz de demişsiniz çalışmalar var bende bu çalışmalar ile ilgili sormuştum..

Üst Alt